معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی از اطفای حریق در بیش از ۲۶۰ هکتار از جنگلهای ارسباران در چهار حادثه مختلف طی هفته گذشته خبر داد و نسبت به احتمال تکرار آن هشدار داد. میر محسن حسینی قمی امروز چهارشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه متاسفانه طی هفته گذشته چهار […]
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی از اطفای حریق در بیش از ۲۶۰ هکتار از جنگلهای ارسباران در چهار حادثه مختلف طی هفته گذشته خبر داد و نسبت به احتمال تکرار آن هشدار داد.
وی افزود: در بزرگترین مورد آتش سوزی، ۲۵۰ هکتار از منطقه حفاظت شده ارسباران در منطقه کلیبر شامل ۵۵ درصد مرتع، ۴۰ درصد مرتع مشجر و ۵ درصد منطقه جنگلی در آتش سوخت.
حسینی قمی ادامه داد: در سه مورد آتش سوزی دیگر نیز ۱۰ هکتار از منطقه حفاظت شده دیزمار و یک هزار و ۶۰۰ متر مربع از منطقه حفاظت شده ارسباران طعمه حریق شد.
وی از همکاری جوامع محلی و نیروهای امدادی و نظامی در مهار آتش سوزی منطقه حفاظت شده ارسباران تقدیر کرد و گفت: از همه توان برای مهار آتش سوزی در کمترین زمان استفاده شد؛ از همکاری همه دستگاه ها و مردم عزیز در این عملیات قدردانی می کنیم.
وی با اشاره به گرمای هوا نسبت به بروز مجدد آتش سوزی در جنگلهای ارسباران هشدار داد و گفت: به هیچ عنوان نباید در مراتع و مناطق جنگلی آتش روشن شود.
وی افزود: از رها سازی مواد شیشه ای (نظیر انواع بطری شیشه ای و پلاستیکی)، خرده شیشه و اشیا مشابه در داخل جنگل ها و مراتع باید خودداری شود، زیرا این اشیاء همانند عدسی ذره بین عمل کرده و موجب اشتعال علوفه خشک و مواد قابل اشتعال کف جنگل ها و مراتع شده و کانون های آتش در مناطق ایجاد می کنند.
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: جنگلها و مناطق حفاظت شده استان مواهب طبیعی و خدادادی هستند و همه ما وظیفه داریم با استفاده درست، این مواهب الهی را برای نسل های آینده هم حفظ کنیم.
«ارسباران»، «قره داغ»، «آرازبار» و «قراچه داغ»، نامهای منطقهای کوهستانی و جنگلی در بخش شمالی استان آذربایجان شرقی است که میتوان آن را در گروه برترین مقاصد گردشگری طبیعی در کشور قرار داد.
این سرزمین بسیار زیبا، بهرهمند از چشماندازهایی خارقالعاده، طبیعتی بکر و دستنخورده و دیدنیهایی مجذوبکننده است که مسافران و گردشگران را هنگام حضور در این منطقه با حیرت و شگفتی روبهرو میسازد.
امروزه نزدیک به ۳۹ هزار هکتار از زمینهای ارسباران به عنوان پارک ملی تخصیص داده شده است که تنوع زیادی از جانوران در آن زندگی میکنند.
همین امر سبب شده است تا گامی موثر در جذب گردشگر در این ناحیه از کشور، برداشته شود؛ این در حالی است که در سال ۱۳۵۰ و ۱۳۵۲ هجری شمسی، منطقهی ارسباران بهواسطهی چشماندازهای بکر، ابتدا منطقهی ممنوعه و پس از آن به منطقهی حفاظتشده تغییر یافت.