آیا ترامپ وامدار کرملین است؟
آیا ترامپ وامدار کرملین است؟

ماههای آخر سال ۲۰۱۶ دوره اختتامیه فراین اتخابات ریاست جمهوری در آمریکا بود. رقبای باقیمانده اصلی از دو حزب اصلی امریکا که همیشه جنجال انتخابات را اداره میکنند، یکی خانم هیلاری کلینتون از حزب دموکرات امریکا و دیگری آقای دونالد ترامپ از حزب جمهوری خواه امریکا بود که با اتهامات عدیده ای مبنی بر پول […]

ماههای آخر سال ۲۰۱۶ دوره اختتامیه فراین اتخابات ریاست جمهوری در آمریکا بود.

رقبای باقیمانده اصلی از دو حزب اصلی امریکا که همیشه جنجال انتخابات را اداره میکنند، یکی خانم هیلاری کلینتون از حزب دموکرات امریکا و دیگری آقای دونالد ترامپ از حزب جمهوری خواه امریکا بود که با اتهامات عدیده ای مبنی بر پول کثیف خرج کردن بین عوامل حزبی خود به این میدان رقابت رسیده بود. سخنرانی های جنجالی و هنجار شکن او در امریکا بسیاری را نگران کرده بود و رسما این نگرانی را بروز میدادند که انتخاب او خطری بزرگ برای امریکاست. و بسیاری از کهنه سیاست مداران امریکایی که دستشان به فساد رشوه آلوده نشده بود حتی در خود حزب جمهوری خواهان هم مخالف سرسخت این انتخاب بودند. بارها از این کهنه سیاستمداران شنیده شد که در آن مقطع ما باید از کاندیدای حزب رقیب حمایت میکردیم تا دونالد ترامپ که برای امریکا فاجعه بار است انتخاب نشود اما با همه تمهیدات و کنش ها و واکنش ها، دونالد ترامپ بر رقیب خود خانم هیلاری که همسر بیل کلینتون رئیس جمهور اسبق امریکا بود، پیروز و بر تخت کاخ سفید سایه نحسی نشاند که البته شاید این برای دنیا یک موهبت بی نظیربوده باشد.

از همان روزهای اول انتخاب ترامپ شبهه ای انتخاباتی ذهن و بعد ها رسانه های امریکائیان را فراگرفت که ترامپ در دوره انتخابات با ابزار هایی که روسیه برای او فراهم نموده توانسته اثرات متفاوتی در انتخابات برای پیروزی خود فراهم آورد.این شبهات تا جایی پیش رفت که رسانه ها دیدارهای او قبل از انتخابات را که با افسران اطلاعاتی روسیه در امریکا صورت گرفته بود را افشا نموده و رفته رفته این فرایند به یک کیس مطالعاتی در دستگاه قضایی آمریکا تبدیل گردید و شخصی به نام رابرت مولر برای این مطالعات انتخاب گردید.

دونالد ترامپ شدیدا از این مطالعه نگران و عصبی است و بارها نسبت به آن واکنش نشان داده است تا جایی که برای این مطالعات عنوان « شکار جادوگر» را برگزیده و با این عنوان موضوع را به سیاست بازی حزب رقیب نسبت میدهد، اما رابرت مولر، مسوول تحقیقات ویژه پرونده مداخلات روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ ریاست جمهوری آمریکا، که به عنوان یک چهره قضایی و اطلاعاتی (با سابقه‌ی سال‌ها ریاست بر اف بی آی در امریکا ) سرسخت، سازش‌ناپذیر و قاطع در امریکا شناخته می شود، سایه به سایه ترامپ و تیم مشاوران و دستیاران او حرکت و حلقه‌ی محاصره را به گرد رییس جمهور آمریکا تنگ‌تر کرده است جالب اینجاست که رابرت مولر خود عضو حزب همسو با اقای ترامپ یعنی حزب جمهوری خواه است.او در تحقیقات خود به نزدیک‌ترین و معتمدترین اعضای حلقه‌ی ترامپ رسیده که نمونه شاخص آن دستگیری مایکل کوهن، وکیل شخصی ترامپ است.مولر همانند یک شکارچی هوشمند در حال تکمیل پرونده دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و حمایتهای پشت پرده روسیه درانتخاب ترامپ به عنوان رییس جمهور ایالات متحده امریکاست.به گفته منابع نزدیک به این تحقیقات، محققان گوگل در «سلیکون ولی» به این نتیجه رسیده‌اند که «ماموران اطلاعاتی روسیه» صدها هزار دلار هزینه کرده‌اند تا از طریق سرویس‌هایی مانند یوتیوب، فیس بوک ، جستجوی گوگل، جی میل و شرکت تبلیغاتی دبل کلیک، اطلاعات ساختگی در جهت توجیه شخصیت ترامپ منتشر کنند.

پس از فیسبوک و توئیتر، گوگل  هم در تحقیقات خود به مدارک و شواهدی مبنی بر بهره برداری عاملان روسیه از سرویس‌های این شرکت برای تاثیرگذاری در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ ایالات متحده آمریکا دست یافته است که در اصل، پرونده شکار جادوگر را روز به روز قطور تر کرده است. گوگل یکی از بزرگترین شرکت‌ها در زمینه تبلیغات اینترتی است و وبسایت یوتیوب متعلق به این شرکت و بزرگترین وبسایت اشتراک‌گذاری ویدئو در جهان است.

 

تحقیقات نشان میدهد ،  این شرکت در بررسی هائی که مرتبط با این پرونده است ، پی برده که نشان می‌دهد شیوه کاراستفاده کننده از سرویس‌های گوگل با فیسبوک متفاوت بوده است. به این معنی که گروه‌های متفاوتی در این زمینه فعالیت داشته‌اند. این موضوع حاکی از دامنه گسترده فعالیت متخصصان روسی برای انتشار اطلاعات ساختگی و نادرست در انتخابات سال گذشته در اذهان و افکار عمومی مردم آمریکاست . بنا به اطلاعاتی که در کتاب «آتش و خشم» افشاء شده، مهم ترین دغدغه ذهنی ترامپ در طول شبانه‌روز، نگرانی از تحقیقات مولر است .

ترامپ و تیم حقوقی او تاکنون همه ابزارهای خود را برای انحراف و یا توقف پرونده با تطمیع، تهدید و محدود کردن مولر به کار گرفته‌اند که تاکنون کوچک‌ترین اثری بر کار این عنصر اطلاعاتی کم‌حرف و کاربلد به قول رسانه های آمریکایی نداشته است. یکی از آخرین خروجی‌های تیم مولر، صدور کیفرخواست علیه ۱۲ مامور اطلاعاتی روسیه توسط هیات منصفه عالی فدرال به اتهام «اقدامات هکری» مربوط به انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکاست. زمینه و پیشرفت تحقیقات در پروژه رابرت مولر سایه «استیضاح» بر سر ترامپ، به واسطه نتایج تحقیقات را، روز به روز پررنگ‌ تر نموده ، تا جایی که نگرانی های طرفداران ترامپ نشان میدهد و این حقیقت را علنی اظهار میکنند که اگر جمهوری‌خواهان در انتخابات کنگره در ماه نوامبر امسال اکثریت را به دمکرات‌ها واگذار کنند، احتمال به جریان افتادن استیضاح ترامپ تقریبا قطعی است. با چنین نگرانی و مخاطرات پیش روی جمهوری خواهان در امریکا تمام تلاش ترامپ به طور خاص و حزب متبوعش به طور عام، بر این متمرکز است که در انتخابات نوامبر کنگره اکثریت کرسی ها در دست جمهوری‌خواهان بماند و دموکراتها امکان بدست آوردن کرسی های بیشتری را در کنگره نیابند.

«استیون بَنِن»، استراتژیست ارشد تیم انتخاباتی پیشین ترامپ که به واسطه اختلاف نظر با رییس جمهور از کاخ سفید اخراج شد، اخیرا در مصاحبه‌ای گفته که جمهوری‌خواهان باید برای از دست ندادن اکثریت، به صورت خانه به خانه برای نامزدهای خود تبلیغ کنند. او هشدار داد که انتخابات ماه نوامبر در واقع « همه‌پرسی ابقای ریاست جمهوری ترامپ در ۲۰۲۰ است» . اینکه آیا ترامپ وامدار کرملین است یا رقبا در صدد بزرگ نمایی موضوع بوده اند برای ما ایرانیان اهمیت زیادی ندارد زیرا اگر خانم هیلاری کلینتون هم رئیس جمهوری آمریکا میشد در وضع مردم ایران تفاوت زیادی ایجاد نمیشد و شاید حتی کار نفوذ انگلستان در همکاری با عوامل حزب دموکرات عمق بیشتری می یافت و شاید حتی انتخاب ترامپ به نوعی در جهت منافع و رشد روز افزون انقلاب در نفرت زائد الوصف مردم جهان از آمریکا بوده باشد.

برای ما مردم ایران این مهم است که ترامپ انسان پیچیده ای نیست و ما با این شخصیت راحت تر دست و پنجه نرم می کنیم.

و البته اینکه کرملین با این حمایت چه بلایی بر سر آمریکا آورده است به تنهایی نیاز به یک کتاب بررسی و تحلیل جداگانه دارد. والسلام

حمید رضا نقاشیان