طبق تحقیقی جدید فناوری ادیت عکس ها در اپلیکیشن و فیلترهای تصاویر سلفی سبب می شود افراد برای تغییر ظاهر خود جراحی پلاستیک انجام دهند. روانشناسان در تحقیقی که به تازگی منتشر شده ادعا می کنند فناوری ادیت عکس در اپلیکیشن ها و شبکه های اجتماعی درک مردم از زیبایی را در سراسر جهان تغییر […]
طبق تحقیقی جدید فناوری ادیت عکس ها در اپلیکیشن و فیلترهای تصاویر سلفی سبب می شود افراد برای تغییر ظاهر خود جراحی پلاستیک انجام دهند.
روانشناسان در تحقیقی که به تازگی منتشر شده ادعا می کنند فناوری ادیت عکس در اپلیکیشن ها و شبکه های اجتماعی درک مردم از زیبایی را در سراسر جهان تغییر داده و سبب می شود افراد به جراحی های پلاستیک روی بیاورند.
این فناوری تاثیری مخربی روی اعتماد به نفس فرد دارد و به ایجاد اختلال BDD منجر می شود. این اختلال یک شرایط روحی است که فرد ساعت های طولانی را به نگرانی درباره ظاهر خود می گذراند و تصور می کند بخشی از ظاهر یا بدن او مشکلاتی دارد و سعی می کند به هر شکل آن را برطرف کند.
به گفته محققان یکی از نمونه های این اختلال Snapchat dysmorphia است. افراد مبتلا به این اختلال می خواهند در دنیای واقعی شبیه فیلترهای اسنپ چت باشند و حتی حاضرند برای این منظور جراحی پلاستیک نیز انجام دهند.
دکتر تیجون اشو یک جراح پلاستیک در کلینیک اشو در انگلیس نیز می گوید: برخی از بیماران او می خواهند با جراحی پلاستیک شبیه نسخه فیلتر دار خود در اسنپ چت شوند.
البته در حال حاضرSnapchat dysmorphia یک اختلال طبقه بندی شده نیست و در انگلیس هیچ اطلاعاتی درباره افزایش جراحی های مرتبط با فیلترهای این شبکه اجتماعی وجود ندارد.
اما طبق اطلاعات سالانه آکادمی جراحان پلاستیک آمریکا در ۲۰۱۷، حدود ۵۵ درصد جراحان این کشور گزارش داده اند که بیماران شان تمایل دارند ظاهرشان در عکس های سلفی را بهتر کنند.
درهمین راستا تحقیقی که به تازگی در «ژورنال اختلالات بلعی» منتشر شده تاثیر سلفی های ادیت شده بر نارضایتی نوجوانان از ظاهر خود را بررسی کرده است.