به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد کوپال کریشنا معاون وزیر حمل و نقل و کشتیرانی هند در همایش بین المللی توسعه چابهار با بیان اینکه هیئت تجاری هندی در این همایش بزرگترین هیئت کشورهای خارجی به شمار می رود به سابقه همکاری های اقتصادی و فرهنگی مردم ایران و هند اشاره کرد و گفت: مردم دو کشور از قدیم با یکدیگر داد و ستد داشتند و عمده پارچه مصرفی هند در زمان های گذشته و حتی تاکنون از ابریشمی بوده که از ایران تأمین می شده است.
وی با اشاره به اهمیت بندر چابهار جهت تجارت هند با افغانستان اظهار داشت: در حال حاضر بخش اعظم مبادلات اقتصادی هند با افغانستان از طریق بندر چابهار انجام می شود و ما چابهار را به عنوان نقطه پشتیبان دریایی هند در منطقه در نظر گرفته ایم.
معاون وزیر حمل و نقل و کشتیرانی هند تصریح کرد: ارتباط هند و افغانستان قطعا از طریق چابهار صورت می گیرد. نمونه آن ورود اولین محموله کالاهای صادراتی افغانستان به بندر بمبئی هند از طریق بندر چابهار است.
کریشنا یادآور شد: این بندر می تواند به عنوان هاب ارتباطی هند با آسیای میانه نیز در نظر گرفته شود.
وی با اشاره به اهمیت تکمیل خط آهن چابهار و زاهدان برای افزایش تبادلات هند با افغانستان و لزوم تکمیل زیرساخت های ارتباطی بندر چابهار گفت: خط آهن قزوین- رشت- آستارا نیز در صورت تکمیل می تواند در کنار خط آهن چابهار- زاهدان سرخس به عنوان دو کریدور ارتباطی هند با آسیای میانه و قفقاز مورد استفاده قرار گیرد.
معاون وزیر حمل و نقل و کشتیرانی هند یکی دیگر از مزایای بندر چابهار را معافیت این بندر از تحریم های آمریکا دانست و اظهار داشت: بندر چابهار به عنوان یکی از نقاط توسعه افغانستان از تحریم ها معاف شده است و می توانیم از این ظرفیت برای توسعه بیشتر افغانستان استفاده کنیم.
- منبع خبر : مهر