بررسیها نشان میدهد که میانگین قیمت فروش در سامانه نیما روندی افزایشی داشته است؛ به طوری که از کانال ۱۰ هزار تومان به کانال ۱۲ هزار تومانی رشد کرد.
میانگین نرخ فروش هر یورو در بازار ثانویه در اردیبهشت ماه به ۱۲ هزار و ۵۳۳ تومان رسید، درحالی که میانگین نرخ فروش یورو در فروردین حدود ۱۰ هزار و ۸۰۰ تومان بود.
کارشناسان رشد قیمت ارز در سامانه نیما را در راستای سیاست بانک مرکزی برای نزدیک کردن قیمت حوالههای ارزی با اسکناس نقد میدانند.
بالاترین نرخ درج شده در بازار امسال سامانه نیما در اردیبهشت ماه مربوط به روز ۲۴ اردیبهشت با قیمت ۱۳ هزار و ۱۴۰ تومان برای هر یورو بوده است.
پایینترین قیمت نیز به روز ۱۲ اردیبهشت با نرخ ۱۰ هزار و ۲۶۷ تومان تعلق داشته است.
سامانه نیما از سال گذشته پس از تعدیل سیاستهای ارزی دولت به عنوان مرجع تعیین نرخ خرید و فروش حوالههای ارزی تعیین شد و صادرکنندگان و واردکنندگان باید معاملات ارزی خود را در بستر این سامانه به ثبت برسانند.
بررسیهای خبرنگار اقتصادی ایرنا نشان میدهد که بیشترین معاملات ارز در سامانه نیما به روزهای ۱۱ و ۱۸ اردیبهشت ماه بود که در هر کدام ۱۴۰ میلیون حواله یورو به فروش رسیده است.
کمترین میزان معاملات نیز به ۶ اردیبهشت بدون هیچ معامله و ۱۲ اردیبهشت با هفت میلیون یورو معامله حواله ارز تعلق دارد.
میزان فروش ارز در سامانه نیما در فروردین امسال یک میلیارد و ۲۷۵ میلیون یورو بوده است.
در سامانه نیما حوالههای ارزی عرضه میشود که واردکنندگان میتوانند از طریق آن اقدام به واردات محصولات مورد نیاز کنند.
بسته سیاستی نحوه برگشت ارز حاصل از صادرات در سال ۹۸ و نحوه رفع تعهد ارز صادراتی سال ۱۳۹۷ صادرکنندگان به تازگی توسط بانک مرکزی ابلاغ شده است.
مدیر اداره صادرات بانک مرکزی میگوید: در سیاستگذاریهای جدید، صادرکنندگانی که بیش از ۷۰ درصد از ارز ناشی از صادرات را در سامانه نیما عرضه کردهاند، تشویق میشوند.
بر اساس سیاستهای جدید، میزان بازگشت ارز پتروشیمیها به چرخه اقتصادی در سال ۱۳۹۸ شامل حداقل ۶۰ درصد در سامانه نیما، حداکثر ۱۰ درصد اسکناس و بقیه واردات در مقابل صادرات خود تعیین شده است.
سایر صادرکنندگان باید حداقل ۵۰ درصد ارز خود را در سامانه نیما عرضه کنند و حداکثر تا ۲۰ درصد به صورت اسکناس و بقیه واردات در مقابل صادرات خود یا سایر اشخاص نسبت به برگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی اقدام کنند.