مردم لبنان برای انتخاب نمایندگان پارلمان خود در دوره جدید از صبح امروز به پای صندوقهای رای رفتند . لحظاتی پیش صندوقهای رای گیری ، بر روی رای دهندگان لبنانی بازگشایی شد. پارلمان لبنان ۱۲۸ کرسی دارد و فراکسیون اکثریت پارلمانی نیازمند دست کم ۶۵ کرسی است تا بتواند تصمیمات مورد نظر خود را در […]
مردم لبنان برای انتخاب نمایندگان پارلمان خود در دوره جدید از صبح امروز به پای صندوقهای رای رفتند .
لحظاتی پیش صندوقهای رای گیری ، بر روی رای دهندگان لبنانی بازگشایی شد.
پارلمان لبنان ۱۲۸ کرسی دارد و فراکسیون اکثریت پارلمانی نیازمند دست کم ۶۵ کرسی است تا بتواند تصمیمات مورد نظر خود را در امور داخلی این کشور عملی کند.
۵۹۷ نفر برای تصدی کرسیهای پارلمانی با هم رقابت می کنند که ۸۶ نفر از آنها زن هستند که نسبت به انتخابات های گذشته در لبنان یک رقم بیسابقه است. تعداد نمایندگان زن در پارلمان کنونی لبنان ۴ نفر است.
تعداد افراد واجد شرایط رأی دادن ۳٫۷ میلیون نفر است. سن رأیگیری در این کشور ۲۱ سال است.
مجلس کنونی لبنان که از سال ۲۰۰۹ کار خود را آغاز کرده، در نتیجه فضای ملتهب سیاسی دو بار و آنهم به مدت تقریبا یک دوره کامل، خود را تمدید کرده بود تا بعد از مدتها شاهد برگزاری انتخابات پارلمانی در این کشور باشیم.
انتخابات امروز برای اولین بار بر اساس قانون نسبیت برگزار میشود که کشور را به ۱۵ حوزه انتخاباتی تقسیم کرده تا از این میان ۱۲۸ نماینده که نیمی از آنها مسلمان و نیم دیگر مسیحی هستند، به پارلمان راه پیدا کنند. تعداد کرسی های مسلمانان ۶۴ کرسی است که ۲۷ کرسی به اهل تسنن و ۲۷ کرسی به شیعیان اختصاص داده شده و ۸ کرسی نیز متعلق به دروزی ها و ۲ کرسی تحت اختیار علوی ها است. در سهمیه مسیحی ها نیز ۳۴ کرسی به مارونی ها اختصاص دارد و ۱۴ کرسی در اختیار مسیحیان ارتودوکس است. ۸ کرسی نیز به مسیحیان کاتولیک و ۶ کرسی به ارمنی ها و یک کرسی به انجیلی ها و یک کرسی دیگر به سایر اقلیت های مسیحی اختصاص داده شده است.
در حال حاضر و در نتیجه انتخابات برگزاری شده در سال ۲۰۰۹ فراکسیون المستقبل به رهبری سعد حریری ۲۶ کرسی، فراکسیون جنبش آزاد ملی به رهبری جبران باسیل ۱۹ کرسی، فراکسیون جنبش امل به رهبری نبیه بری ۱۳ کرسی، فراکسیون حزب الله لبنان ۱۲ کرسی، فراکسیون حزب نیروهای لبنانی ۸ کرسی و فراکسیون حزب سوسیالیست ترقی خواه لبنان نیز ۷ کرسی را در اختیار دارند.