با وجود یک سال جنایت از سوی رژیم صهیونیستی در غزه و انتقادات داخلی علیه برلین، آلمان به حمایت «بیقید و شرط» خود از تلآویو ادامه میدهد.
به گزارش ایسنا، یک سال از شروع جنگ غزه و حملات مکرر هوایی، زمینی و توپخانهای رژیم صهیونیستی علیه این باریکه میگذرد؛ حملاتی که توسط کارشناسان «یکی از بزرگترین حملات هوایی در تاریخ بشر» توصیف شده است.
در این یک سال، رژیم صهیونیستی به هیچ یک از اهداف از پیش تعیین شده خود از جمله «نابودی کامل» حماس نرسیده است و برعکس، این رژیم با نسلکشی فلسطینیان در غزه و حملات خود علیه این باریکه که بیش از ۱۳۰ هزار شهید و زخمی برجا گذاشته است، عمق ماهیت خود، پوچی شعارهای بشردوستانه غرب و سیاستهای دوگانه کشورهایی اروپایی و آمریکا را آشکار کرد.
در پی عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳، کشورهای بسیاری تحت راهبری آمریکا به حمایت بی قید و شرط از جنایات رژیم صهیونیستی روی آوردند. بسیاری با ارائه حمایت سیاسی، اقتصادی و نظامی حتی مانع اتخاذ اقدامی جدی از سوی سازمان ملل علیه رژیم صهیونیستی شدند.
در بین حامیان سرسخت رژیم اشغالگر، آمریکا و آلمان به علت حمایت نظامی گسترده خود از رژیم صهیونیستی، توجه بسیاری از منتقدان را به خود جلب کردهاند و این انتقادات فزاینده به چالشی سیاسی برای دولتمردان در برلین و واشنگتن تبدیل شده است.
طبق گزارش موسسه تحقیقات صلح بینالملل استکهلم (سیپری) از ۹۹ درصد واردات تسلیحات رژیم صهیونیستی بین سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۳ را ۶۹ درصد آمریکا و ۳۰ درصد آلمان تامین کرده است.
حمایت بیقید و شرط آلمان از رژیم صهیونیستی
سال گذشته میلادی، دولت آلمان مجوز صادرات تسلیحات به ارزش کل ۳۲۶.۵ میلیون یورو را به تلآویو صادر کرد. از این مبلغ ۲۰ میلیون یورو برای «تسلیحات جنگی» و ۳۰۶.۳ میلیون یورو باقیمانده برای تجهیزات نظامی در نظر گرفته شد.
بر اساس گزارش رسانهها، این تجهیزات شامل ۳۰۰۰ سلاح ضد تانک قابلحمل، ۵۰۰ هزار گلوله برای سلاحهای گرم تمام اتوماتیک و نیمه اتوماتیک و همچنین سایر تجهیزات و پیشرانههای اسلحه است. همچنین بیش از ۳۰۰ میلیون یورو برای خودروهای زرهی، کامیونهای نظامی و شیشههای ایمنی هزینه شد.
تا پاییز ۲۰۲۳، تنها ۳۸.۵ میلیون یورو صادرات نظامی به رژیم صهیونیستی در آلمان تایید شد اما این رقم پس از هفتم اکتبر به شدت افزایش یافت.
ارسال تسلیحات آلمان به سرزمینهای اشغالی بارها مورد انتقاد قرار گرفته است. در اوایل سال جاری، مرکز اروپایی قانون اساسی و حقوق بشر (ECCHR) در تلاش برای توقف صادرات تسلیحات به رژیم صهیونیستی، شکایتی را علیه دولت آلمان به دادگاه محلی برلین ارائه کرد که با مخالفت دادگاه مبنی بر «رعایت قوانین بینالمللی از سوی برلین» روبرو شد و پروندهای در دادگاه باز نشد.
جنگ زرگری برلین و تلآویو
در اواخر ماه سپتامبر و پس از شدت گرفتن مجدد انتقادات داخلی از برلین بابت حمایت خود از رژیم صهیونیستی با وجود حملات این رژیم به لبنان علاوه بر غزه، رسانههای آلمانی همچون روزنامه بیلد مدعی شدند دولت فدرال آلمان به نادیده گرفتن درخواستهای تلآویو برای خرید تسلیحات از آن روی آورده است.
از طرفی، منابع رسانهای صهیونیستی نیز در اوایل ماه اکتبر، مدعی وقوع درگیری لفظی میان «بنی گانتس» رئیس حزب «اردوگاه دولت» رژیم صهیونیستی و مشاور امنیت ملی آلمان درباره صادرات سامانههای جنگی به سرزمینهای اشغالی شدند.
روزنامه عبری «اسرائیل هیوم» نوشت گانتس از طرف آلمانی خواست موانع موجود بر سر راه صادرات سامانههای جنگی مورد نیاز تلآویو را بردارد، در مقابل مشاور امنیت ملی آلمان گفت که تلآویو اسنادی ارائه نکرده که ثابت کند از این سلاحها برای ارتکاب نسلکشی استفاده نمیکند.
تاکید شولتس بر حمایت بیقیدوشرط از رژیم صهیونیستی
اما با وجود گزارش رسانههای صهیونیستی و آلمانی پیرامون کاهش یافتن حمایت برلین از تلآویو و نسلکشی آن در غزه، در پی شدت گرفتن انتقاد مخالفان دولت «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان و خواست آنها برای «شدت گرفتن حمایت از اسرائیل «او پنجشنبه گذشته با پافشاری رو حمایت «بی قید و شرط» برلین از تلآویو هرگونه گزارش مبنی بر تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی توسط آلمان را رد کرد.
او در جلسه پارلمان آلمان (بوندستاگ) گفت: «ما به اسرائیل تسلیحاتی را ارسال کردهایم و به این کار ادامه خواهیم داد.»
حمایت برلین از رژیم صهیونیستی، یکی از سیاستهای کلان آلمان است که به تحولات اخیر و جنگ غزه محدود نمیشود. به توصیف کارشناسان و رسانههای آلمانی، «برلین همواره در تلاشی برای جبران جنایات خود در جنگهای جهانی، سیاستی مبنی بر حمایت بیقید و شرط از اسرائیل» اتخاذ کرده و با وجود جنایات گسترده رژیم صهیونیستی و نسلکشی در غزه، این مسئله مانع حمایت برلین از تلآویو نشده است.
تقلای برلین برای جبران جنایات قدیم
البته اظهارات شولتس به موج تازهای از انتقادات داخلی دامن زد. صدراعظم آلمان در سیاستی دوگانه، ضمن ابراز حمایت نظامی خود از رژیم صهیونیستی، مدعی خواست برلین برای دستیابی به آتشبس در غزه و لبنان شد و همین رویکرد یک بام و دو هوای او باعث شد تا «زارا واگنکنِشت» از منتقدان اصلی سیاستهای حزب چپ آلمان آشکارا اعلام کند که «برلین درحال حمایت و مشارکت در جنایات جنگی است.»
طبق اظهارات او، میتوان گفت که برلین در توجیه و جبران جنایات خود در طول جنگهای جهانی، بهطور عامدانه و آگاهانه درحال مشارکت در جنایتی تازه است.
طبق گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس» واگنکنِشت افزود: «اسرائیل از حق دفاع از خود برخوردار است، اما این حق باعث نمیشود تا قوانین بینالمللی در برابر با خاک یکسان شدن غزه و دفن کردن فلسطینیان زیر آوار سکوت اختیار کنند. وحشیگریهای اسرائیل درحال تکرار در لبنان هستند. دولت راست افراطی اسرائیل تهدیدی جدی علیه منطقه است و اقدامات آن، خاورمیانه را به ورطه سقوط کشانده است. آلمان نباید از این اقدامات حمایت کند.»
او در ادامه با اشاره به سیاستهای متناقض برلین تصریح کرد: «اگر برلین در خواست خود برای آتشبس و راهکار ۲ دولتی صادق است، باید فورا حمایت خود از وحشیگریهای اسرائیل را قطع کند.»
خواست تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی به سیاستمداران آلمانی محدود نشده است، در هفتم اکتبر ۲۰۲۴ و در آستانه فرا رسیدن سالگرد عملیات طوفانالاقصی، «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه، خواستار متوقف کردن ارسال تسلیحات به رژیم صهیونیستی شد که به نسلکشی در غزه متهم شده است.
از طرفی طبق گزارش منابع رسانهای آلمانی، نادیده گرفته شدن درخواست ماکرون برای تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی توسط شولتس روی رابطه این ۲ سیاستمدار اروپایی تأثیر منفی گذاشته است.
نادیدهگرفتن قوانین بینالمللی توسط برلین
با این وجود، وزارت اقتصاد آلمان در تلاشی برای توجیه حمایت شولتس از رژیم صهیونیستی و رد گزارش رسانههای آلمانی مبنی تحریم تسلیحاتی بیسروصدای تلآویو توسط برلین گزارش کرد که علت وقفه صورت گرفته در ارسال تسلیحات نظامی به سرزمینهای اشغالی «بررسی هر درخواست طبق قوانین بینالمللی است.»
یک سخنگوی وزارت اقتصاد آلمان اخیرا به شبکه «دویچهوله» گفت: «در روند بررسی صدور مجوز ارسال تسلیحات به اسرائیل، شرایط کنونی در غزه، لبنان و حملات اسرائیل به حماس و حزبالله در نظر گرفته میشود.»
اظهارات این سخنگو با انتقاد دویچهوله روبرو شد. این رسانه آلمانی در گزارش خود نوشت: «با وجود اتهامات وارده علیه اسرائیل پیرامون نقض قوانین بینالمللی و ارتکاب به نسلکشی، دولت آلمان مثل همیشه، در داخل و خارج از کشور در حال کوچک نشان دادن حمایت نظامی خود از اسرائیل و نادیده گرفتن و رد این اتهامات است.»
دویچهوله افزود: «آمار متناقض منتشر شده از سوی برلین بسیار شوکه کننده و غیرشفاف است. فقط روند ارسال محمولههای نظامی تحت عنوان “تسلیحات جنگی” کاهش یافته و دیگر محمولههای نظامی که این عنوان را ندارند همچنان درحال ارسال به اسرائیل هستند.»
ادامه حمایت برلین از ماشین کشتار رژیم صهیونیستی
یک تحلیلگر آلمانی نیز در شفاف سازی ادعای برلین مبنی بر کاهش ارسال تسلیحات نظامی به رژیم صهیونیستی گفت: «ادعای دولت آلمان درحالی است که بسیاری از درخواستهای اسرائیل برای خرید سلاح از آلمان، در سال ۲۰۲۳ و پس از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ ثبت و توسط دولت آلمان تأیید شده است. علت اصلی کاهش کنونی در روند ارسال تسلیحات به اسرائیل این است که درخواست تازهای برای خرید سلاح ثبت نشده که بخواهد تأیید و در نهایت ارسال شود.»
او همچنین افزود که در آلمان، بسیاری از رسانهها در حال «سانسور جنایات» رژیم صهیونیستی هستند و اذهان عمومی آلمان نمیتوانند از طریق رسانههای این کشور، واقعیت جنگ غزه و جنایات رژیم صهیونیستی را مشاهده کنند.
در چنین شرایطی، با وجود انتقادات فزاینده داخلی و جهانی از حامیان رژیم صهیونیستی از جمله آلمان، میتوان گفت که سیاست کلان برلین مبنی بر ارائه حمایت بیقید و شرط خود از رژیم اشغالگر ذرهای تغییر نکرده است و همانطور که دویچهوله گزارش کرد، آلمان «یکی از بزرگترین حامیان اسرائیل در جهان است و باقی خواهد ماند.»
به گفته «آندرس کریگ» تحلیلگر آلمانی و یکی از اساتید دانشگاه لندن، تنها راهچاره باقیمانده برای وادار کردن حامیان رژیم صهیونیستی برای توقف «حمایت خود از جانیان» فشار و اعتراضات داخلی است.