به گزارش صبح اقتصاد معاون اجرایی رئیس جمهور با بیان اینکه یکی از مهم ترین اولویت های دولت اجرای عدالت متوازن در همه استانهای کشور است، گفت: به همین منظور رئیس جمهور دو سفر استانی برنامه ریزی شده خود را به استان های ایلام و کهگیلویه و بویراحمد اختصاص دادند.
به گزارش ایسنا، سیدصولت مرتضوی در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما اظهار کرد: با توجه به اینکه برخی استانها نسبت به میانگین کشوری شاخصهای توسعه کمتری دارند رئیس جمهور سفرهای استانی خود را از این مناطق برای ترمیم شکافها و تعادل توسعه در کشور آغاز کرده است.
وی گفت: پس از تشکیل دولت سیزدهم هیاتهای کارشناسی به استانها اعزام میشوند و مهمترین مسائل آنها را در حوزههای عمرانی، اجتماعی و فرهنگی بررسی میکنند، سپس این مسائل با حضور استانداران و مقامات عالی استان در تهران بررسی و در جلسهای با حضور معاون اول رئیس جمهور و وزرا تصمیمات درباره راه حل آنها گرفته و زمینه سفر به این مناطق فراهم میشود.
معاون اجرایی رئیس جمهور افزود: پیش از انجام سفرهای استانی با مسئولان استان جلساتی میگذاریم و وزرایی به عنوان نمایندگان رئیس جمهور به مناطقی که مشکلاتی دارند اعزام میشوند که پس از جمع بندی به آنها رسیدگی میشود.
مرتضوی گفت: در سفر رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد برای توسعه میادین نفتی، افزایش برداشت و آغاز مطالعات جدید درباره ذخایر گاز و نفت برنامه ریزی شد.
وی افزود: در این سفر مقرر شد پتروشیمی گچساران و دهدشت به بهره برداری کامل برسند که با برنامه ریزی انجام شده پتروشیمی گچساران سال آینده و دهدشت دو سال دیگر به بهره برداری میرسند.
معاون اجرایی رئیس جمهور با بیان اینکه میزان بیکاری در استان کهگیلویه و بویر احمد بیشتر از میانگین کشوری است، گفت: با بهره برداری این پتروشیمیها دو هزار فرصت شغلی مستقیم و غیر مستقیم ایجاد میشود.
مرتضوی افزود: با آبگیری دو سد چمشیر و تنگ سرخ بسیاری از زمینهای دیم این استان به کشت آبی تبدیل میشود.
وی با بیان اینکه تعداد بسیار زیادی طرح نیمه تمام در کشور وجود دارد که اولویت ما اتمام این طرح هاست گفت: سد چمشیر ظرفیت آبگیری دو میلیارد و ۲۰۰ هزار متر مکعب دارد و اعتبارات لازم برای این طرح تامین شده که در سریع ترین زمان به بهره برداری برسند. این سد بخشی از آب شرب یاسوج و شیراز را تامین خواهد کرد.
مرتضوی گفت: سد تنگ سرخ که در ۹ سال گذشته فقط ۳۰ درصد پیشرفت ساخت داشته است با تامین اعتبار و تمهیدات لازم تکمیل خواهد شد.
وی افزود: برای سد آبریز دهدشت نیز تصمیمات لازم گرفته شده است.
معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: در حوزه آب، خاک و کشاورزی برای استان کهگیلویه و بویراحمد ۵۲ طرح بررسی شده است که با تنظیم تخصیص منابع اجرای این طرحها با سرعت انجام میشود.
مرتضوی با بیان اینکه کهگیلویه و بویراحمد رتبه سوم کشور را در پرورش آبزیان دارد افزود: احداث این سدها به توسعه آبزی پروری در این استان کمک میکند و زمینهای پایین دست زیر پوشش کشاورزی میروند.
وی گفت: با کمک ستاد اجرایی فرمان امام برنامه ریزیهای بسیار مناسبی برای رونق تولید گیاهان دارویی در این استان شده است.
معاون اجرایی رئیس جمهور افزود: حدود ۵۰۰ میلیارد تومان نیز برای توسعه زیرساختهای پرورش طیور در استان کهگیلویه و بویر احمد اختصاص یافت.
مرتضوی گفت: در حوزه بهداشت و درمان ۱۴ طرح به تصویب رسید که منابع آن امسال و سال آینده تامین میشود و این طرحها به بهره برداری میرسند.
وی افزود: پایگاه انتقال خون استان کهگیلویه و بویراحمد نیز تا پایان امسال به بهره برداری میرسد.
معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: چهار بیمارستان ۳۲ تختخوابی نیز در مناطق مختلف این استان ساخته میشود.
بر اساس این گزارش و به نقل از واحد مرکزی خبر، مرتضوی با بیان اینکه رئیس جمهور از روند بازسازی منطقه سی سخت از نزدیک بازدید کرد افزود: از چهار هزار و ۵۹۹ واحد خسارت دیده تاکنون هزار و ۶۹۹ واحد تکمیل شده و برای تکمیل بقیه واحدهای خسارت دیده منابع بلاعوض و تسهیلات ارزان قیمت در اختیار آسیب دیدگان قرار داده میشود تا بیشتر آنها پیش از فرارسیدن فصل سرما در خانههای خود ساکن شوند.
وی گفت: از یک میلیون مسکنی که قرار است وزارت راه و شهرسازی احداث کند در یک سال آینده باید ۹ هزار مسکن در استان کهگیلویه و بویر احمد تامین زمین و تسهیلات لازم برای آن فراهم شود و به اتمام برسد.
معاون اجرایی رئیس جمهور افزود: البته در سنوات آینده نیز برای ساخت مسکن در این استان کمکهایی خواهد شد.
مرتضوی گفت: با هماهنگی بانک مرکزی ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه و ارزان قیمت برای ازدواج جوانان این استان در نظر گرفته و با همکاری کمیته امداد، ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد مستضعفان بیش از ۱۰ هزار فرصت شغلی خانگی ایجاد خواهد شد.
وی افزود: به جوانان جویای کار نیز برای حل مشکل اشتغال در استان کهگیلویه تسهیلات ارزان قیمت داده میشود.
معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: در سفرهای استانی ریاست جمهوری مدیران مراکز ارتباطات مردمی در همه ساعات روز پاسخگوی چهره به چهره به مراجعات مردم هستند.
مرتضوی افزود: پیش از سفر رئیس جمهور نیز گروههایی به طور غیر محسوس نیازهای مردم و شکایتهای آنها را احصاء میکنند.
وی گفت: به نامههایی که از مردم دریافت میشود اگر آدرس و شماره تلفن داشته باشند پاسخ داده و مسائل و مشکلات از طریق معاونت ارتباطات مردمی ریاست جمهوری به دستگاههای اجرایی ابلاغ میشود.
معاون اجرایی رئیس جمهور افزود: سامانه سامد و شماره تلفنهای ۱۱۱ و ۶۱۳۳ آماده دریافت پیشنهادها، انتقادها و شکایتهای مردمی است.
مرتضوی گفت: در معاونت اجرایی ریاست جمهوری معاونت پیگیری مصوبات سفرهای استانی و ادارات کل در این زمینه تعریف شده اند که به صورت دورهای گزارش درصد پیشرفت طرحها را به رئیس جمهور ارائه میدهند و اگر سازمانی از کار خود کوتاهی کرده باشد به آن تذکرات میدهند.