بازگشت روحانی به طرح بنزینی احمدی نژاد
به گزارش خبرگزاری صبح اقتصاد، شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران اعلام کرد از بامداد دیروز جمعه، قیمت هر لیتر بنزین سهمیهای ۱۵۰۰ تومان و نرخ هر لیتر بنزین آزاد سه هزار تومان شده است و این یعنی بازگشت دولت روحانی به عقب؛ به طرح سهمیه بندی بنزین که در زمان دولت احمدی نژاد اجرا شد اما دولت روحانی از ابتدای روی کار آمدن بارها به آن انتقاد کرد و سرانجام بنزین را تک نرخی کرد. اما گویا چاره ای برای دولت روحانی به جز سهمیه بندی و افزایش یارانه نقدی البته در قالبی دیگر باقی نمانده بود؛ یعنی همان کاری که دولت احمدی نژاد انجام داد.
متن اطلاعیه شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی ایران درباره طرح مدیریت مصرف سوخت که در ساعت صفر بامداد جمعه منتشر شد و سهمیه بندی بنزن را بدون اطلاع قبلی آغاز کرد به شرح زیر است:
شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران به اطلاع عموم هموطنان عزیز میرساند که براساس مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران محترم سه قوه، از ساعت صفر روز ۲۴ ماه آبان سهمیهبندی بنزین برای تمام وسایل نقلیه بنزینسوز به ترتیب بیان شده در این اطلاعیه انجام میشود.
۱- میزان سهمیه بنزین هر نوع خودرو به ترتیب جدول مقابل است:
۲ – قیمت بنزین معمولی سهمیهای از قرار هر لیتر ۱۵۰۰ تومان خواهد بود.
– قیمت بنزین معمولی غیرسهمیهای از قرار هر لیتر ۳۰۰۰ تومان خواهد بود.
– قیمت بنزین سوپر از قرار هر لیتر ۳۵۰۰ تومان خواهد بود.
۳ – از ساعت صفر روز ۲۴ سهمیه کامل ماه آبان سال ۱۳۹۸ همه خودروها به کارت سوخت شخصی آن ها واریز شده و سهمیه خودروهای شخصی به مدت ۶ ماه قابل ذخیره است. استفاده از سهمیه سوخت صرفا با استفاده از کارت هوشمند سوخت شخصی میسر خواهد بود.
۴ – کسانی که تاکنون به هر علت کارت سوخت شخصی خود را دریافت نکردهاند، از ساعت اجرای طرح، سهمیه سوخت ایشان محفوظ است و از این بابت هیچ نگرانی نداشته باشند.
افرادی که کارت سوخت ندارند، شامل کسانی که تاکنون درخواست المثنی ندادهاند، کسانی که درخواست داده و هنوز کارت سوخت خود را دریافت نکردهاند و همچنین کسانی که کارت سوخت برایشان صادر شده ولی در باجه معطله شرکت ملی پست است، سهمیه همه آنها از همین امروز محفوظ و ذخیره خواهد شد.
۵ – نرخ CNG بدون تغییر خواهد بود.
۶ – برای مسافربرهای بر پایه اینترنت (اسنپ و تپسی) مشروط برآن که نرخ های خود را از مقادیر مصوب، به تشخیص وزارت کشور تغییر ندهند، اعتبار معادل سهمیه مصوب تعلق خواهد گرفت. برای تامین سوخت خودروهای مسافر برخطی و بینشهری، آژانسهای مسافربری و آموزشگاههای رانندگی تمهیدات لازم اتخاذ گردیده است که متعاقبا اعلام خواهد شد.
۷ – به منظور رفاه حال دارندگان خودروها با اولویت وانتبارها مقرر گردید وزارت نفت و سازمان برنامه و بودجه کشور ظرف مدت یک ماه ضوابط تشویقی برای توسعه مصرف CNG در خودروها را تنظیم و به تصویب شورای اقتصاد برسانند.
۸ – همچنین به خودروهای همه دستگاههای اجرایی دولتی موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری، سهمیه بنزین تعلق نمیگیرد و این خودروها باید با قیمت هر لیتر ۳۰۰۰ تومان نسبت به دریافت بنزین اقدام کنند.
۹ – قیمت نفت گاز با کارت سوخت جایگاهدار بدون تغییرخواهد بود.»
کاهش ۲۰ درصدی مصرف بنزین
سخنگوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران از کاهش ۲۰ درصدی مصرف بنزین در نخستین روز اجرای طرح سهمیهبندی بنزین در کشور خبر داد.
به گزارش وزارت نفت، «فاطمه کاهی» افزود: از ساعت صفر روز جمعه (۲۴ آبانماه) و پس از انتشار اطلاعیه شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران مبنی بر سهمیهبندی بنزین، تا ساعت ۱۲ ظهر امروز ۲۱ میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر بنزین در کشور توزیع شد که این مقدار در مقایسه با مدت مشابه هفته گذشته کاهش ۲۰ درصدی نشان میدهد. وی ادامه داد: از این رقم، ۱۴ میلیون لیتر از طریق کارت هوشمند سوخت شخصی و هفت میلیون لیتر از طریق کارت سوخت جایگاهداران توزیع شده است.
سخنگوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی تصریح کرد: مقدار سوختگیری از طریق کارت هوشمند سوخت شخصی در روز جمعه ۲ برابر بنزین توزیع شده از طریق کارت سوخت جایگاهداران بوده است.
سهمیه بنزین آبانماه خودروهای شخصی شارژ شد
شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با انتشار اطلاعیه شماره سه اعلام کرد که سهمیه بنزین آبانماه مالکان خودروهای شخصی به طور کامل در کارت سوخت آنها تغذیه شده است.
در این اطلاعیه آمده است: پیرو اطلاعیه شماره یک شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران درباره سهمیهبندی بنزین، به اطلاع هموطنان میرساند سهمیه بنزین آبانماه مالکان خودروهای شخصی از ساعت صفر روز جمعه (۲۴ آبانماه) بهطورکامل در کارت سوخت آنها تغذیه شده و در صورت مصرف نکردن، به ماه بعد انتقال مییابد. در ضمن، سهمیه بنزین کارتهای سوخت خودروهای شخصی تا ۶ ماه قابل ذخیرهسازی است.
در این اطلاعیه تاکید شده بنزین سوپر بهصورت تک نرخی و با نرخ سه هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هر لیتر فقط با استفاده از کارت آزاد جایگاهدار قابل عرضه بوده و امکان سوختگیری این فرآورده از سوی کارتهای سوخت شخصی میسر نیست.
سخنگوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی همچنین از برداشته شدن محدودیت سوختگیری با کارت هوشمند سوخت جایگاهداران خبر داد.
«فاطمه کاهی» درباره امکان استفاده از کارت هوشمند سوخت جایگاهداران افزود: سهمیه کارت سوخت جایگاهداران به حالت پیشین یعنی ۶۰ لیتر در هر بار سوختگیری بازگشته و محدودیت ۲۰ لیتر کارت سوخت جایگاهداران برداشته شد.
به گفته وی، هماکنون بنزین با کارت هوشمند سوخت جایگاهداران برای اشخاصی که کارت سوخت ندارند، هر لیتر سه هزار تومان عرضه میشود.
عرضه بنزین در جایگاههای عرضه سوخت از ٢٢ مردادماه امسال فقط با ارائه کارت هوشمند سوخت خودرو امکانپذیر شد. با این وجود کارت سوخت جایگاهداران نیز در اختیار متقاضیان بنزین قرار داشت و هر فرد تا هر میزانی که تمایل داشت میتوانست در جایگاهها سوختگیری کند، اما از آغاز شهریورماه با هدف ترغیب مردم به استفاده از کارت سوخت شخصی، میزان سوختگیری با کارت آزاد جایگاهها در هر بار سوختگیری از ۶۰ به ۳۰ لیتر کاهش یافت و در مرحله بعدی از ۱۶ مهرماه، بار دیگر سهمیه کارت سوخت جایگاهداران به ۲۰ لیتر در هر بار سوختگیری کاهش یافت.
قابل توجه کسانی که کارت سوخت ندارند
بر اساس آخرین آمار ارائه شده از وضعیت کارتهای سوخت، در حال حاضر ۶۰۰ هزار کارت سوخت در باجه های معطل پست قرار دارد که با توجه به سهمیه بندی بنزین به نظر می رسد به زودی تعیین تکلیف خواهد شد.
به گزارش ایسنا، زمستان سال گذشته، شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی اعلام کرد که بازگشت کارت سوخت جدی است و از مالکان خودرو و موتورسیکلت فاقد کارت سوخت خواست که برای دریافت کارت سوخت المثنی اقدام کنند. در نهایت استفاده از کارت سوخت اجباری شد و عرضه بنزین در جایگاههای سراسر ایران از ٢٢ مردادماه امسال صرفاً با ارائه کارت هوشمند سوخت خودرو امکانپذیر شد. با این وجود تا اول شهریور گشایش خاصی در این رابطه صورت نگرفت؛ چراکه کارت سوخت جایگاهداران در اختیار تمام متقاضیان قرار داشت و هر فردی تا هر میزانی که تمایل داشت میتوانست سوختگیری کند.
اما از اول شهریورماه به بعد میزان سوختگیری با کارت آزاد جایگاهها در کل کشور در هر بار سوختگیری، از ۶۰ لیتر به ۳۰ لیتر کاهش یافت و در مرحله بعدی از ۱۶ مهرماه، بار دیگر سهمیه کارت سوخت جایگاهداران به ۲۰ لیتر در هر بار سوختگیری کاهش پیدا کرد. بالاخره بامداد جمعه ۲۴ آبان، بنزین سهمیه بندی شد و قیمت این فرآورده نفتی به صورت سهمیهای (۶۰ لیتر ماهانه برای خودروهای شخصی) در هر لیتر ۱۵۰۰ تومان و به صورت آزاد ۳۰۰۰ تومان تعیین شد. با این وجود هنوز افرادی موفق به دریافت کارت سوخت خود نشده اند.
این درحالی است که مسوولان مرتبط بارها اعلام کردند که وزارت نفت برای تمام افراد کارت سوخت تهیه کرده است و افرادی که کارت سوخت خود را تهیه نکرده اند، لازم است با مراجعه به سایت WWW.niopdc.ir و وارد کردن پلاک و کد پستی، باجه پستی را که کارت سوختشان در آنجاست، پیدا کنند.
در اینباره امیر وکیلزاده – مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی – اظهار کرد: افراد در گذشته باید مراحل متعددی را طی میکردند تا بتوانند کارت سوخت خود را پیدا کنند، اما اکنون به راحتی با ورود به سایت مذکور و در دست داشتن مدارک مثبته کارت خود را تحویل بگیرند.
طبق اعلام شرکت ملی پخش فراورده های نفتی، صدور کارت سوخت هوشمند المثنی فقط از طریق دفاتر پلیس +۱۰ مقدور است، زیرا افرادی سودجو با هدف دستیابی به اطلاعات شخصی و کارت بانکی و کلاهبرداری از هموطنان و سوء استفاده های احتمالی اقدام به ایجاد سایت های غیرمجاز کرده اند. بنابراین کسانی که کارت سوخت ندارند و تاکنون نیز درخواست صدورکارت سوخت نکرده اند، می توانند خود یا وکیل قانونی شان با در دست داشتن مدارک هویتی مالک خودرو و وسیله نقلیه به مراکز پلیس+۱۰مراجعه کنند. حذف رمز کارت سوخت نیز در این دفاتر قابل انجام است.
مدارک هویتی مالک برای درخواست المثنی کارت هوشمند سوخت نیز به شرح زیر است: برای اشخاص حقیقی، یکی از مدارک شناسایی معتبر مالک وسیله نقلیه شامل اصل شناسنامه یا کارت ملی هوشمند یا گذرنامه نیاز است. برای اشخاص حقوقی نیز معرفی نامه رسمی از سازمان یا شرکت مربوطه با امضاء و مهر مجاز به همراه اصل شناسنامه یا کارت ملی هوشمند یا گذرنامه نماینده نیاز است. دارندگان وکالتنامه معتبر قانونی از مالک نیز می توانند با ارائه مدارک شناسایی معتبر شامل اصل شناسنامه یا کارت ملی هوشمند یا گذرنامه نسبت به اخذ خدمات مورد نیاز اقدام کنند.
در مورد خودروهای لیزینگی (خودروهای اجاره به شرط تملیک)، اسناد و مدارک در اختیار استفاده کننده خودرو شامل کارت خودرو ملاک عمل است. مدارک شناسایی وسیله نقلیه نیز شامل کارت شناسایی خودرو یا شناسنامه مالکیت وسیله نقلیه یا بنچاق محضری به همراه بیمه نامه شخص ثالث معتبر می شود.
برای تکمیل فرم تعهدنامه در دفاتر پلیس +۱۰ واریز مبلغ ۱۰ هزار تومان در پایانه های pos بانک ملت مستقر در این دفاتر و اخذ رسید ثبت درخواست کارت هوشمند سوخت المثنی از کاربر، مراحلی است که باید طی شود.
کسانی که در سایت دولت همراه ثبت نام کردهاند، نیازی به ارائه درخواست المثنی ندارند. کارت سوخت این اشخاص از طریق اداره پست به آدرسی که اعلام کرده اند ارسال می شود.