برنامه تولید مرغ لاین به شورای عالی امنیت ملی ارائه شد
برنامه تولید مرغ لاین به شورای عالی امنیت ملی ارائه شد
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی، گفت: براساس تاکید رهبر معظم انقلاب برای بهره‌گیری و ورود مرغ لاین به چرخه تولید، در سالجاری برنامه‌ای برای این امر تهیه و به شورای عالی امنیت ملی ارائه شده است.

برنامه تولید مرغ لاین به شورای عالی امنیت ملی ارائه شد

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی، گفت: براساس تاکید رهبر معظم انقلاب برای بهره‌گیری و ورود مرغ لاین به چرخه تولید، در سالجاری برنامه‌ای برای این امر تهیه و به شورای عالی امنیت ملی ارائه شده است.

به گزارش پایگاه خبری صبح اقتصاد،مرتضی رضایی معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی امروز در نشست خبری به مناسبت چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار کرد: به مناسبت دهه مبارک فجر ۱۳۰۱ پروژه در بخش امور دام افتتاح می‌شود که این پروژه‌ها برای ۳۶۶۰نفر به صورت مستقیم و برای بیش از ۲ هزار نفر به صورت غیرمستقیم شغل ایجاد می‌کند.

وی افزود: تولید گوشت قرمز کشور در سال ۹۷ به ۸۳۰هزار تن رسید که این امر در سال ۹۸ از ۸۶۰هزار تن عبور خواهد کرد.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: تولید شیر خام در سال گذشته ۱۰ میلیون و ۵۸۹ هزار تن بود که این رقم در سالجاری از مرز ۱۱ میلیون تن عبور می‌کند.

رضایی تصریح کرد: تولید گوشت مرغ نیز در گذشته ۲٫۳ میلیون تن بود که این رقم در سالجاری بیش از ۲٫۶ میلیون تن می‌رسد که با این افزایش تولید ۱۰٫۵ درصد رشد خواهیم داشت؛ همچنین میزان تولید تخم‌مرغ نیز در سال گذشته ۹۰۱ هزار تن بود که این رقم در سالجاری با پیشرفت حدود ۱۳ درصد از مرز یک میلیون تن خواهد گذشت.

وی گفت: میزان تولید عسل نیز در سالجاری ۲۴٫۴ درصد رشد داشته و تولید این محصول از ۹۰ هزار تن در سال ۹۷ به ۱۱۲ هزارتن در سال ۹۸ خواهد رسید.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: تولید پیله ابریشم نیز در سالجاری رشد داشته و از ۹۷۸ هزار تن سال گذشته رسیده به یک میلیون و ۳۰۵هزار تن که با رشد ۴۱درصدی مواجه است.

رضایی با بیان این که گوشت مرغ و تخم‌مرغ ارزان‌ترین ماده پروتئین حیوانی است که در دسترس مردم وجود دارد، تاکید کرد: با توجه به پیش‌بینی که درباره افزایش تقاضای گوشت مرغ و تخم‌مرغ در سالجاری داشتیم تولید کنندگان افزایش تولید این محصول را در سالجاری پرداخته‌اند که این منجر شد عرضه این محصول برای مصرف کنندگان با کمترین نوسان قیمتی همراه باشد.

وی یادآور شد: سرانه مصرف گوشت مرغ در کشور به ۳۱ کیلوگرم در تخم‌مرغ به ۱۱٫۸ کیلوگرم رسیده است که بالاتر از شاخص‌های جهانی به حساب می‌آید.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: براساس شاخص‌های جهانی هر فرد باید در طول یک روز ۲۴ گرم پروتئین حیوانی دریافت کند که این رقم در کشور ما ۶ گرم است.

رضایی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در واکنش به انتشار اخباری درباره وجود آفلاتوکسین در شیرخام و سمی بودن این محصول، خاطر نشان کرد: صحبت‌های غیر مسئولانه‌ای درباره شیر در کشور مطرح شد که کذب محض است؛ چگونه ممکن است که شیر خام بدون بررسی آلاینده‌ها به کارخانه وارد شود.

این مقام مسئول ادامه داد: قیمت دام و مولد چند ده میلیون تومان است و سم آفلاتوکسین کبد گاو را از کار می‌اندازد، به همین منظور خود دامداران به شدت مراقب این موضوع هستند.

وی اظهار کرد: دامداری‌های کشور به صورت سرزده مورد بازرسی قرار می‌گیرند، همچنین شیر خام قبل از ورود به صنایع لبنی مورد آزمایش و پایش قرار می‌گیرد.

رضایی گفت: برخی به دنبال لطمه زدن به صنایع غذایی کشور هستند که چندی پیش نیز موضوع وجود قرص در کیک مطرح شد که این امر نیز کاملا بی‌اساس بود.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که صنایع لبنی و غذایی کشور استانداردهای سخت‌گیرانه‌ای دارد، بیان کرد: در محصولی مانند ذرت که استعداد آلودگی به آفلاتوکسین دارد، قبل از بارگیری آنها از کشور مبداء مورد آزمایش قرار می‌گیرد که بررسی آفلاتوکسین یکی از این موارد است. بعد از این بررسی‌ها برای محموله برگه صادراتی صادر می‌شود.

وی تاکید کرد: در صورتی که محموله‌های وارداتی استانداردهای مورد نظر را نداشته باشند اجازه ترخیص به آنها داده نمی‌شود، به طوری که در سالجاری نیز اجازه ترخیص ۱۴۰هزار تن ذرت آلوده به کشور داده نشد، تا تعیین تکلیف شود.

رضایی ادامه داد: محصولات لبنی ایران به چندین کشور دنیا صادر می‌شود که برخی از آنها استانداردهای سخت‌گیرانه‌ای برای واردات این محصولات دارند، به طوری که روسیه علاوه بر واردات لبنی ایران محصولاتی مانند مرغ و تخم‌مرغ نیز از کشورمان وارد می‌کند.

این مقام مسئول یادآور شد: وقتی محصولات ما به این کشورها صادر می‌شود نشان از تایید سلامت آنهاست که در یک مرحله دیگر نیز در دیگر کشورها مورد پایش قرار می‌گیرد.

وی گفت: دشمن فکر می کرد که ایران را در جنگ اقتصادی فلج می‌کند، اما در زمینه تامین نهاده‌ها و تولیدات نهایی نه تنها کمبودی نداشتیم بلکه شاهد صادرات این محصولات نیز هستیم.

اصلاح نژاد دام‌های کشور برای بی‌دمبه شدن

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: براساس اصلاحات صورت گرفته دام‌های کشور به سمت بی‌دمبه شدن و کاهش چربی در حال حرکت هستند.

رضایی بیان کرد: براساس فعالیت‌های علمی انجام شده گله‌های نژاد افشاری کشور چند قلوزا شده‌اند که این امر وابستگی کشورمان را به دیگر کشورها از بین برده است.

وی با اشاره به این که صنایع دام کشور نیز در حال تکمیل زنجیره‌های تولید هستند گفت: ۱۲ زنجیره گوشت قرمز، ۱۵ زنجیره شیر خام در کشور تشکیل شده است.

برنامه ورود مرغ لاین به چرخه تولید به شورای عالی امنیت ملی ارائه شد

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری  تسنیم، گفت: با وجود تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان مشکلی برای تامین منابع ژنتیکی گوشت مرغ و جوجه یک روزه وجود دارد.

رضایی افزود: در صورتی که تحریمی نیز در این ارتباط صورت گیرد بنده متعهد می‌شوم که از منابع داخلی تامین شود و تا سال‌های سال مشکلی برای تامین گوشت مرغ در کشور وجود نداشته باشد.

این مقام مسئول، با بیان این که به تولید مرغ لاین ایرانی در کشور کم توجهی شده است، افزود: براساس تاکید رهبر معظم انقلاب برای بهره‌گیری و ورود مرغ لاین به چرخه تولید، در سالجاری برنامه‌ای برای این امر تهیه و به شورای عالی امنیت ملی ارائه شده است.

وی تاکید کرد: آنفولانزا مرغی به طور کامل در کشور خاموش شده و دیگر موردی از این بیماری در جوامع طیور گزارش نشده است.

قیمت کره از سال آینده تغییر می‌کند

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی، با اشاره به تغییر نرخ ارز وارداتی کره، گفت: اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات این محصول متوقف شده است که این امر منجر به تغییرات قیمتی از سال آینده خواهد شد.

رضایی با اشاره به کمبود تولید کره در کشور، افزود: برای رفع این مشکل باید نژادهای جدیدی از گاو را به کشور وارد کنیم که شیرهای پرچرب‌تری تولید می‌کنند.