محمد درویش از فعالان محیط زیست گفت: به جای این که از خودروی بنزینی به سمت هیبریدی و پلاگین حرکت کنیم باید شهرهایی بر مبنای آموزه زیستمحوری طراحی کنیم و به خودرومحوری چراغ قرمز نشان بدهیم. محمد درویش با اشاره به مباحث اخیر درباره اولویت خودروهای پلاگین هیبرید نسبت به خودروهای هیبرید در مقابله با […]
محمد درویش از فعالان محیط زیست گفت: به جای این که از خودروی بنزینی به سمت هیبریدی و پلاگین حرکت کنیم باید شهرهایی بر مبنای آموزه زیستمحوری طراحی کنیم و به خودرومحوری چراغ قرمز نشان بدهیم.
محمد درویش با اشاره به مباحث اخیر درباره اولویت خودروهای پلاگین هیبرید نسبت به خودروهای هیبرید در مقابله با آلودگی هوا گفت: اگر بخواهیم مقایسهای بکنیم بین خودروهای هیبرید و پلاگین هیبرید با خودروهای بنزینسوز مشخص است که آن خودروها طبیعتاً برتری دارند اما ما در مورد شهری مثل تهران صحبت میکنیم که الان تعداد خودروهایی که در معابر عمومی آن در حال تردد هستند به گزارش معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران شش برابر ظرفیت معابرش است. فرض کنیم اصلاً همه خودروها پلاگین یا اصلاً برقی صد در صد باشند آیا مشکل ترافیک در تهران حل میشود؟ مشکل ترافیکی که بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه تهرانی را نابود میکند.
این فعال محیط زیست با یادآوری اینکه روزانه بیش از ۲۰ میلیون ساعت از وقت تهرانیها در ترافیک تلف میشود افزود: خود این ترافیک و کندی حرکت مشکلات مختلف اجتماعی ایجاد کرده است. الان اگر دنیا به جای اینکه به سمت خودروهای برقی برود به سمت تغییر رفتار شهروندان میرود تا آنها داوطلبانه اصولاً استفاده از خودروهای شخصی را در رفت و آمدهای درون شهری کنار بگذارند و از دوچرخه استفاده کنند، پیاده بروند یا از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند به خاطر همین مساله است. به خاطر این است که اصولاً ما با خودرو نمیتوانیم تردد ایمن و آسان در شهرها را حل کنیم و مدام هم این مساله هزینههای بیشتری را ایجاد میکند از بحث پارکینگ گرفته تا بحثهای دیگری که وجود دارد.
وی یادآور شد: در کشوری مثل ما که برقش از نیروگاههای حرارتی و سدهای برقآبی تأمین میشود که به شدت آلودهکننده محیط زیست و مصرفکننده آب و انتشاردهنده گازهای گلخانهای هستند ما اگر حتی تمام خودروهایمان را هم برقی کنیم مشکلی را رفع نمیکند و فقط آلودگیها را از درون شهرها به بیرون شهرها بردهایم و برق همچنان در نیروگاه حرارتی تأمین میشود.
درویش تصریح کرد: ما در صورتی میتوانیم به سمت استفاده از خودروهای برقی برویم که برقمان هم خورشیدی باشد یا از طریق انرژی بادی، زمینگرمایی یا جزر و مد باشد. تا موقعی که این اتفاق نیافتاده است این مساله هم مشکلی را حل نمیکند.
این فعال محیط زیست تافزود: اخیراً پژوهش جالبی هم در لندن انجام شد که نشان میداد که خود خودروهای برقی به خاطر سیستمهای ترمزشان و ذرات کوچکتر از ۲ میکرونی که در فضا پراکنده میکنند همچنان خودروهای آلایندهای محسوب میشوند و اینطور نیست که آنها هم صدر در صد خودروهای پاکی هستند.
درویش تصریح کرد: اینها ملاحظاتی است که باید در نظر بگیریم و بهتر است که حالا که میخواهیم از خودروهای بنزینسوز و گازوییلسوز فاصله بگیریم گزینه بهتر را انتخاب بکنیم و شهرهایی بر مبنای آموزه زیستمحوری طراحی کنیم و یک بار برای همیشه به خودرومحوری چراغ قرمز نشان بدهیم، به گسترش حمل و نقل ریلی با کیفیت خوب در سطح زیرزمینی بپردازیم اتوبوس های بی آر تی را تقویت کنیم مسیرهای ایمن برای دوچرخهسواری طراحی بکنیم مسیرهای جذاب برای پیادهروی طراحی بکنیم و به این ترتیب مشکل زیستن در کلانشهرهای ایرانی را برای همیشه حل کنیم.
وی ضمن تأیید اینکه خودروی برقی به پلاگین و پلاگین به هیبرید و همه اینها به بنزینی و گازوییلی اولویت دارد گفت: اگر قرار باشد سرمایهگذاری جدی انجام بشود بهتر است ریشهای برخورد بکنیم. الان شما میبینید که در هلند، نروژ، دانمارک، سوئد و زوریخ سوییس و بسیاری دیگر از نقاط اتحادیه اروپا به جای تغییر شکل خودروها به سمت تغییر سبک رفتار شهروندان و تشویقشان به استفاده نکردن از خودروهای شخصی رفتهاند و ما هم باید همین کار را بکنیم و نیاز نیست چرخ را از آغاز اختراع بکنیم.