تامین حدود ۳ هزار میلیون دلار برای واردات دارو
به گزارش واحد اجتماعی خبرگزاری صبح اقتصاد نقی شهابی مجد روز دوشنبه افزود: در حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی، وضعیت تامین ارز بهتر است و از ۲ هزار و ۸۵۰ میلیون دلار تخصیصیافته، ۲ هزار و ۶۰۰ میلیون دلار تأمین شده که معادل ۹۱ درصد از بودجه تخصیصی است.” واردات دارو”
وی اظهار داشت: در بخش مکملهای غذایی ویژه، ۹۳ درصد تخصیص ارز تامین شده و در بخش واکسنها، کیتها و رادیوایزوتوپها فقط ۳۶ درصد از ارز تخصیصی تأمین شده است.
شهابی مجد ادامه داد: یکی از دغدغههای جدی تأمین ارز برای حوزه دارو و واکسن است. با وجود تخصیص ارز در این بخشها، درصد تأمین ارز کمتر از حد انتظار است که میتواند تأثیر مستقیمی بر دسترسی بیماران به داروهای ضروری و واکسنها داشته باشد.
معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان غذا و دارو گفت: بخش تجهیزات پزشکی شرایط بهتری دارد اما لازم است که در حوزههای حساستر مانند دارو و واکسن مدیریت و نظارت بیشتری صورت گیرد تا بتوانیم با رفع موانع ارزی، تامین این اقلام ضروری را تسریع کنیم.
شهابی مجد تاکید کرد: اولویت اصلی، تأمین نیازهای دارویی و پیشگیری از کمبود اقلام حیاتی در کشور است و برای این منظور، نیاز به همکاری و همراهی بیشتر دستگاههای مسئول در حوزه تأمین ارز داریم.
پرداخت بیش از ۴۳ همت در طرح دارویار
وی، پرداختهای انجامشده در طرح دارویار توسط نهادهای بیمهگر و وضعیت تخصیص و تأمین ارز وزارت بهداشت تا پایان آذر ۱۴۰۳ را تشریح کرد و گفت: در بخش دارویار به سه سازمان بیمهگر شامل سازمان تأمین اجتماعی، سازمان بیمه سلامت و بیمه نیروهای مسلح در مجموع ۴۳.۸۵ همت پرداخت داشتهاند.
شهابی مجد اضافه کرد: سازمان تأمین اجتماعی با پرداخت ۲۶.۹ همت بیشترین سهم را به خود اختصاص داده که شامل هزینههای خدمات سرپایی و بستری است. سازمان بیمه سلامت نیز ۱۴.۹ همت پرداخت کرده که عمدتاً به خدمات سرپایی مربوط است و بیمه نیروهای مسلح نیز با پرداخت ۲.۴۲ همت عمده پرداختهای خود را به خدمات سرپایی اختصاص داده است.
- منبع خبر : ایرنا