ترامپ از توافق هسته‌ای خوشش نمی‌آید، اما این نشانه‌ای مبنی بر خروج از برجام نیست
ترامپ از توافق هسته‌ای خوشش نمی‌آید، اما این نشانه‌ای مبنی بر خروج از برجام نیست

یک شبکه خبری به نقل از منابعی در داخل دولت آمریکا خبر داد که ترامپ عدم پایبندی ایران به برجام را اعلام و تصمیم گیری درباره خروج آمریکا از این توافق را به کنگره محول خواهد کرد. پایگاه اینترنتی شبکه خبری “ان‌بی‌سی نیوز” در گزارشی نوشت که برخی منابع خبر داده‌اند که ترامپ قصد دارد […]

ترامپ

یک شبکه خبری به نقل از منابعی در داخل دولت آمریکا خبر داد که ترامپ عدم پایبندی ایران به برجام را اعلام و تصمیم گیری درباره خروج آمریکا از این توافق را به کنگره محول خواهد کرد.

پایگاه اینترنتی شبکه خبری “ان‌بی‌سی نیوز” در گزارشی نوشت که برخی منابع خبر داده‌اند که ترامپ قصد دارد عدم پایبندی ایران به توافق هسته‌ای را اعلام کند و تصمیم گیری در این باره را که آیا آمریکا در این توافق باقی خواهد ماند یا خیر را در اختیار کنگره قرار دهد.

قرار است که این تصمیم گیری پیش از ۱۵ اکتبر که ضرب الاجل اعلام پایبندی ایران به برجام توسط ترامپ است اعلام شود. پس از آن در دوره زمانی ۶۰ روزه کنگره آمریکا این فرصت را خواهد داشت تا تحریم‌های مرتبط هسته‌ای که بر اساس توافق سال ۲۰۱۵ برداشته شده بود را مجددا اعمال کند.

پس از آن، هدف رئیس جمهور آمریکا این خواهد بود تا متحدان اروپایی آمریکایی را مجاب کند تا به عنوان بخشی از توافق هسته‌ای، ایران را برای مذاکره مجدد درباره توافق هسته‌ای تحت فشار قرار دهند.

همچنین، منابع متعددی به رئیس جمهور هشدار داده‌اند که طی سه هفته آینده نظر خود را درباره برجام عوض کند. چون در غیر اینصورت با واکنش های بین‌المللی متعددی مواجه خواهد شد.

روز گذشته رئیس جمهور آمریکا گفت که تصمیم گرفته است که با توافق هسته‌ای ایران چه‌کار کند، اما وی از اعلام تصمیم خود امتناع کرد و گفت: شما را از آن مطلع خواهم کرد.

رئیس جمهور آمریکا روز گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کرد.  ترامپ در سخنرانی خود، از القاب «پلید»، «فاسد»، «یاغی»، «دیکتاتوری»، «شریر» و … برای کره شمالی و ایران استفاده کرد. اوج سخنرانی ترامپ زمانی بود که او کره شمالی را به نابودی تهدید کرد.

رئیس جمهور آمریکا توافق هسته‌ای را «بدترین توافق»، «مایه شرمندگی آمریکا» و «پوششی برای برنامه هسته‌ای» ایران خواند.

ترامپ همیشه با انتقاد از برجام، هیچ‌وقت سیاست صریح و مشخص خود را در قبال توافق ایران اعلام نکرده است. دولت وی دو بار پایبندی ایران به مفاد برجام را تأیید کرده است و قرار است سومین گزارش خود به کنگره را اواسط ماه اکتبر ارائه کند.

منابع رسانه‌‌ای و سیاسی در آمریکا این گمانه را مطرح کرده‌اند که ترامپ احتمالاً این بار پایبندی ایران را تأیید نکند. سخنان روز گذشته رئیس جمهور آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل، این گمانه را تقویت کرده است.

«نیکی هیلی»، سفیر آمریکا در سازمان ملل در مصاحبه با شبکه آمریکایی «سی‌بی‌اس نیوز» گفته است که ترامپ از توافق هسته‌ای خوشش نمی‌آید، اما این نشانه‌ای مبنی بر خروج از برجام نیست.