به گزارش صبح اقتصاد مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به سودآوری ۳۸۲۰ میلیارد تومانی صندوق در سال ۱۴۰۰ گفت: ارزش دفتری داراییهای صندوق بر اساس صورتهای مالی حسابرسی شده در ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان و صورتهای مالی تلفیقی گروه هم بالغ بر ۶۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است.
جواد نوری در گفت وگو با ایسنا، در پاسخ به پرسشی مبنی بر ارزیابی عملکرد تیم گذشته صندوق ذخیره فرهنگیان، اظهار کرد: ارزیابی و قضاوت درباره عملکرد دوره گذشته نیازمند اطلاعات جامع است و مبنای مقایسه نیز باید مشخص باشد؛ بهگونهای که کاملاً روشن باشد عملکرد گذشته صندوق را با چه شرکت مشابهی و با چه ایدهآلهایی مقایسه میکنیم. باید در نظر داشته باشیم که تیم مدیریتی قبلی در ابتدای فعالیتش، موسسه را با چه شرایط و در چه بستری تحویل گرفته و چگونه تحویل داده است.
وی افزود: به نظر میرسد فرصتهای زیادی وجود داشته و همچنان وجود دارد که میتوان روی آنها سرمایهگذاری کرد. در حال حاضر برخی کاستیها نیز مشاهده میشود که میشد زودتر متوجه آنها شده و برطرفشان کرد.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با بیان اینکه درمجموع قضاوت مثبتی دارم و احساس میکنم به نسبت شرکتهای مشابه و در فضای اقتصادی موجود، تیم قبلی، نمره متوسط به بالا بگیرد گفت: عمده چالشهایی که صندوق ذخیره فرهنگیان طی سالیان گذشته با آن مواجه بوده است به اوایل دهه ۱۳۹۰ بازمیگردد که گرفتاریها و تبعات بسیاری به همراه داشته است.
نوری در خصوص ارزیابی فعالیتهای اقتصادی صندوق ذخیره فرهنگیان نیز گفت: خوشبختانه با وجود ۶۰ شرکت در گروه، شاخص سودآوری سنوات اخیر از روند مناسبی برخوردار است.
وی افزود: با وجود پایین بودن سود صندوق طی سنوات منتهی به ۳۱ شهریور ۱۳۹۴ الی ۱۳۹۶، روند عملکرد مالی طی سالهای اخیر با به ثبات رسیدن مجموعه، انجام تغییر و تحولات و اجرای برنامههای تحولی، شاهد نرخ رشد بوده است. به طوری که میزان سودآوری در ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ به ۶۲۰ میلیارد تومان رسید و در سال ۱۳۹۸ تقریباً دو برابر شد و به ۱۱۰۰ میلیارد تومان رسید.
نوری اضافه کرد: جهش جدی و قابل توجه در سودآوری صندوق در سال ۱۳۹۹ اتفاق افتاد و به ۳۴۴۰ میلیارد تومان بالغ شد که نقطه عطفی در عملکرد مالی و سودآوری مجموعه، محسوب میشود و بالاترین سود حسابداری که این مجموعه به حساب اعضاء واریز کرد در همین سال اتفاق افتاده است.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به رکوردزنی سودآوری صندوق در سال ۱۴۰۰ گفت: در سال مالی ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ نیز رکورد تازهای در سودآوری موسسه ثبت شده و سودآوری صندوق به ۳۸۲۰ میلیارد تومان رسید که به معنی بازده ۳۶ درصدی است. همچنین تاکید شد که ارقام سود بطور مطلق قابل مقایسه نیست و لازم است به سال پایه و نرخ های تورم توجه شود تا سودآوری سالهای مختلف را با هم مقایسه کنیم.
نوری با اشاره به فعالیتهای صندوق در سال مالی ۱۴۰۱ نیز تصریح کرد: برای سال جاری نیز با توجه به روندی که شاهد هستیم و بودجهای که تدوین شده است، انتظار داریم بتوانیم به سودآوری قابل توجهی برسیم. همچنین امیدواریم با محقق شدن مفروضات تدوین بودجه و شرایط مساعد بیرونی شاهد تحقق سودی به مراتب بالاتر از سالهای گذشته باشیم که البته این موضوع پس از برگزاری مجامع شرکتها در پایان سال مالی مشخص خواهد شد.