شهردار تهران از حذف تمام سهمیه بگیران طرح ترافیک خبر داد. محمد علی نجفی صبح امروز در حاشیه ارائه گزارش در صحن شورای اسلامی شهر تهران طی سخنانی در جمع خبرنگاران تصریح کرد: ۱۴ پیشنهاد و پروژه کوتاه مدت و ۲۰ پیشنهاد درازمدت را پیشنهاد کردیم که بخش عمده ای به مجلس و دولت بر […]
محمد علی نجفی صبح امروز در حاشیه ارائه گزارش در صحن شورای اسلامی شهر تهران طی سخنانی در جمع خبرنگاران تصریح کرد: ۱۴ پیشنهاد و پروژه کوتاه مدت و ۲۰ پیشنهاد درازمدت را پیشنهاد کردیم که بخش عمده ای به مجلس و دولت بر می گردد؛ از نظر امکانات بودجه ای حدود ۹ هزار میلیارد تومان برای پیشنهادات کوتاه مدت و ۲۵ هزار میلیارد تومان برای برنامه های بلند مدت نیاز داریم. از این رقم ۱۰ هزار میلیارد تومان برنامه هایی است که باید از سوی شهرداری انجام شود که می توان بالمناصفه بین شهرداری و دولت تقسیم کرد و ۱۵ هزار میلیارد تومان اقداماتی که خود دستگاه های دولتی باید انجام دهند.
به گفته نجفی، تشکیل کارگروه ملی مقابله با زلزله به ریاست معاون اول رئیس جمهور به عنوان مهم ترین پیشنهاد شهرداری تهران به شمار می رود تا همکاری تمامی دستگاه های دخیل افزایش پیدا کند.
شهردار تهران در پاسخ به سوالی درباره روز آمد نبودن نقشه های تخلیه امن اضطراری شهر تهران، گفت: مطلبی که در شورا مطرح شد که در آن روزآمد نبودن نقشه ها نبود، بلکه مناطقی که برای تخلیه امن و اضطراری پیش بینی کردیم، در برخی محلات بسته بوده و آمادگی وجود نداشته است؛ ما به طور مرتب این نقشه ها را بررسی و روزآمد می کنیم اما مهم آن است که سیستمی را طراحی کنیم که به مجرب اعلام وضعیت اضطراری، هر دستگاه و فردی نقش خودش را بداند.
باید به سمت سازماندهی علمی حوادث حرکت کنیم
وی تصریح کرد: اینکه با بروز هر اتفاقی جلسه بگذاریم و بگوییم چه کار کنیم، ابتدایی ترین شکل سازماندهی است. بنابراین امیدواریم به سمت سازماندهی علمی حرکت کنیم؛ در این زمینه به همه دستگاه های عضو ستاد بحران ۳ ماه وقت دادیم تا مصوبه سال ۸۹ دولت را بررسی کرده و به صورت دقیق امکانات مورد نیاز برای اجرای آن مصوبه را اعلام کنند.
شهردار تهران در پاسخ به سوالی درباره تدابیر صورت گرفته به منظور مقابله با آلودگی هوا گفت: گزارشی را در این زمینه به رئیس جمهور و رئیس مجلس شورای اسلامی ارایه داده و اعلام کردیم که اگر در یک برنامه پنج ساله، هر سال ۲ هزار میلیارد تومان و مجموعا ۱۰ هزار میلیارد تومان در اختیار شهرداری تهران قرار داده شود، ما قول می دهیم از سال اول ۲۲ درصد آلودگی هوای تهران را کاهش دهیم.
وی گفت: ما یک برنامه سنجش پذیر کمی به صورت دقیق تقدیم کردیم و در جداول این برنامه مشخص شده است که درباره اتوبوس، تاکسی ها، جمع آوری بخشی از موتورسیکلت ها و برقی کردن آنها و … باید چه اقدماتی را انجام دهیم.
۱۴ پیشنهاد شهرداری تهران برای کاهش آلودگی هوا
به گفته شهردار تهران، بیش ۱۰ تا ۱۴ پیشنهاد مختلف در این گزارش وجود دارد و اگر اصل مطلب تایید شود، این گزارش در اختیار رسانه ها قرار می گیرد تا تمامی شهروندان بدانند شهرداری تهران قرار است چه اقداماتی را انجام دهد.
نجفی یادآور شد: به دلیل اینکه یک برنامه کمی سنجش پذیر ارایه داده ایم، می شود دیگر به شهرداری تهران اعتماد کرد؛ چراکه اگر طی یک سال نتوانستیم آلودگی هوا را ۲۲ درصد کاهش دهیم، می توانند از ما بازخواست کنند.
پیشنهاد افزایش قیمت بنزین در تهران
وی از تامین منابع به عنوان یکی از اقدامات مورد نیاز یاد کرد و گفت: پیشنهاد ما به مجلس شورای اسلامی آن است که قیمت بنزین در شهر تهران نسبت به بقیه نقاط کشور بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ تومان افزایش پیدا کند و مبلغ ۷۰۰ میلیارد تومانی که در سال از این محل تامین می شود، صرف مبارزه با آلودگی هوای تهران شود.
مکان یابی برای احداث شهرک اسکان در جنوب مرقد امام(ره)
شهردار تهران درباره مکان یابی صورت گرفته برای احداث شهرک اسکان موقت، گفت: فعلا در بررسی های صورت گرفته مناسب ترین نقطه برای این منظور را زمین های جنوب مرقد حضرت امام (ره) و بین تهران و قم می دانیم؛ شهرداری تهران نیز زمین هایی را در پایین نمایشگاه شهر آفتاب دارد اما این بحث باید مورد کار و کارشناسی قرار گیرد.
لزوم پیش بینی بودجه برای احداث شهرک اسکان
وی گفت: اصل مسئله به آن بر می گردد که بودجه احداث شهرک اسکان موقت در قانون بودجه سال ۹۷ پیش بینی شود، در غیر این صورت شهرداری تهران خودش برای ایجاد شهرک اسکان موقت بودجه ندارد.
نجفی در پاسخ به سوال مهر درباره اختصاص بوستان ولایت برای احداث شهرک اسکان موقت، گفت: بوستان ولایت در وسط شهر تهران قرار دارد و برای شهرک اسکان موقت مناسب نیست، چرا که بحث ما آن است که در زمان وقوع بحران مردم را به یک نقطه امن منتقل کنیم.
وی تصریح کرد: ما هنوز طرح جامع بوستان ولایت را تهیه نکردیم و معتقدم در طرح جامع این بوستان، برخی اماکن را باید دو منظوره در نظر بگیریم تا در زمان وقوع بحران بتوانیم از آن ها استفاده کنیم.
اغتشاشات روز گذشته را محکوم می کنم
شهردار تهران در ادامه گفتگوی خود با خبرنگاران اغتشاشات روز گذشته را محکوم کرد و گفت: این اغتشاشات خدمت رسانی به شهروندان تهرانی را برای ساعاتی مختل کرد؛ چراکه عده ای با حرکت کور، در کنار اقدامات انجام داده، خسارت هایی را به امکانات شهرداری تهران که متعلق به همشهریان است وارد کردند که هیچ دلیلی برای این کار وجود ندارد.
به گفته نجفی، خسارت آنچنانی در جریان حوادث روز گذشته به شهر وارد نشده اما اصل مسئله از نظر اجتماعی قابل نقد و محکوم است.
شهردار تهران در تشریح جزئیات خسارات وارده، گفت: به دو، سه دستگاه اتوبوس، حصارهای کناری یکی، دو ایستگاه های بی آر تی، یکسری نرده های بی آر تی و تعدادی از مخازن زباله خسارت هایی وارد شده که در مقایسه با آثار زشت اجتماعی این کار، خسارت ها چیز قابل بیانی نیست.
وی تاکید کرد: خسارت ها از نظر رقمی خیلی مهم نبوده اما از نظر اجتماعی لازم است مردم هوشیاری خود را حفظ کنند و اجازه ندهند عده ای با حرکت های کور خسارت های کلی و جزئی به امکانات شهری بزنند.
نجفی در پاسخ به سوالی درباره شکایت از رسانه های منتشرکننده خبر کذب درباره سفر او در زمان وقوع بحران، تصریح کرد: ما با انتقاد کاملا موافق هستیم و معتقد هستیم شخص شهردار و برنامه های شهرداری باید مورد نقد بی رحمانه رسانه ها و اصحاب رسانه قرار گیرد اما اینکه عده ای از امکان فضای مجازی و غیرمجازی، با دروغ و ضدیت با اخلاق در جهت اغراض سیاسی استفاده کنند، مخالف هستیم.
وی با بیان اینکه «شکایت صورت گرفته برای آماده سازی فضا برای انتقادهای درست، اخلاقی و ارزشی است» تاکید کرد: در این مدت علیه بنده خیلی شایعات دروغین ایجاد شد و در هیچ موردی اقدام به شکایت نکردم، اما درباره اقدام اخیر بعضی از رسانه های مجازی – که متاسفانه یک عده از آنها ادعای مکتبی بودن و اسلامی بودن دارند – موضوع به وظیفه ای که درباره مردم تهران و موضوع بحران و زلزله داریم بر می گشت.
نجفی یادآور شد: دروغی را به من نسبت دادند که اگر دستگاه قضایی به اندازه ما نسبت به مبارزه با فسادی که از طریق دروغ انجام می شود حساس باشند، باید بر اساس شکایتی که انجام دادیم رسیدگی کرده و حداقل مردم را مطلع کند که آیا حرفی که زده شد درست بوده یا خیر.
درباره شهرداری تهران باید بگوییم هزار وعده خوبان یکی وفا نکند!
شهردار تهران در ادامه به سوالی درباره وعده نوبخت برای واگذاری واگن های مترو به کلانشهرها پاسخ گفت و تصریح کرد: البته دکتر نوبخت از دوستان ما و مسئولان طراز اول کشور هستند اما حداقل درباره شهرداری تهران باید بگوییم هزار وعده خوبان یکی وفا نکند! ایشان تاکنون بارها به ما قول هایی دادند، اما تا حالا که ما چیزی ندیدیم.
وی به برگزاری مناقصه بین المللی برای تولید ۶۳۰ واگن مترو توسط کارخانه های داخلی و خارجی اشاره کرد و گفت: امیدواریم تا پایان دی ماه برنده این مناقصه روشن شود و در این صورت شرکت برنده شروع به ساخت واگن ها می کند که ساخت اولین واگن حداقل ۹ تا ۱۰ ماه طول می کشد.
نجفی یادآور شد: با فرض اینکه تا پایان دی ماه برنده مناقصه روشن شده و اولین قرارداد در اسفند بسته شود، نخستین واگنی که به ناوگان مترو تهران وارد خواهد شد در دی ماه سال آینده خواهد بود.
خریداری ۲ هزار دستگاه واگن دیگر برای متروی تهران
شهردار تهران افزود: قرار است ۲ هزار دستگاه واگن دیگر برای تهران و سایر کلانشهرها خریداری شود که از این میان هزار دستگاه مربوط به تهران است اما در این زمینه هنوز هیچ اقدام عملی صورت نگرفته است؛ در این زمینه شورای اقتصاد قبلا یک مصوبه کلی داشته که باید بر اساس آن مصوبه عمل شود.
وی در پاسخ به سوالی درباره نبود اقدمات مشهود به منظور مقابله با جانوران موذی در شهر تهران نیز گفت: شهرداری تهران – چه الان که بنده مسئول هستم و چه قبلا که دیگران مسئول بودند – در مبارزه با حیوانات موذی خیلی موفق نبوده است؛ در این راستا یکی از محورهای فعالیت شرکت شهر سالم را این موضوع تعیین کردیم.
به گفته نجفی شرکت شهر سالم بیش از آنکه به موضوع درمان بپردازد، باید به موضوع بهداشت شهر و شهروندان توجه داشته باشد و امید می رود در این زمینه برنامه های جدید تری در شهر تهران به اجرا گذاشته شود.
مخالفت شهردار با فروش طرح، کارت و آرم ترافیک
نجفی درباره فروش طرح ترافیک روزانه در روزهای آلوده پایتخت، عنوان کرد: برای طرح ترافیک یک ضابطه ای وجود دارد که در روزهای آلوده، فروش طرح های یک روزه و یا چند روزه کاهش یافته و یا متوقف می شود اما در روزهای عادی تا سقف ۲۰ هزار طرح روزانه به فروش می رسد.
وی ضمن ابراز مخالفت با فروش طرح، کارت و آرم ترافیک گفت: در هیچ جای دنیا هم این روش که یک روش بدوی به شمار می رود، خیلی سابقه ندارد. در این راستا ما طرح جدیدی برای محدوده طرح زوج و فرد و طرح ترافیک داریم که اگر به تصویب برسد، خیلی مناسب تر خواهد بود؛ همچنین در این طرح تعداد خودروهایی که وارد محدوده طرح ترافیک و زوج و فرد می شوند خیلی کمتر از وضع فعلی خواهد بود.
شهردار تهران درباره سرنوشت سهمیه های طرح ترافیک، گفت: ممکن است به برخی گروه ها تخفیف دهیم چرا که این طرح انعطاف زیادی دارد؛ از این رو برای گروه هایی که باید اولویت و یا امتیاز خاصی برای آنها در نظر گرفته شود، در هنگام ورود به محدوده با سیستم هوشمند تخفیف قائل هستیم.
نجفی تاکید کرد: مقرر شده است که دیگر کسی کارت و آرم ترافیک نداشته باشد از این رو به هیچ کس از جمله خبرنگاران سهمیه نمی دهیم.
وی درباره اشکالات و ایرادات احتمالی طرح جدید شهرداری تهران برای کنترل محدوده طرح ترافیک، اظهار کرد: ممکن است بعضی از موارد در این طرح پیش بینی نشده باشد که باید آن ها را پیش بینی کنیم اما مهم آن است که تهران باید متحول شود؛ اینکه طرحی از سال های گذشته تاکنون اجرا می شود و کسی هم جرات تغییر در آن را ندارد، برای تهران بد است.
شهردار تهران به روش ها و برنامه های شهرهای بزرگ دنیا برای کنترل هسته مرکزی شهر اشاره و تاکید کرد: باید از علم و تجربه دیگران و خودمان استفاده کنیم چرا که بعد از گذشت بیش از ۳۰ سال، هم اکنون وقت تغییر در این طرح فرا رسیده است. در این زمینه کار کارشناسی کمی شده و فرصت داریم تا ۱۵ فروردین ماه آن را اجرایی کنیم؛ حتی ممکن است در یکی – دو ماه اول اجرای طرح با مشکلاتی روبرو شویم اما با مشکلات برخورد کرده و برای آن راه حل پیدا می کنیم اما مهم آن است که ما و شهروندان آماده اعمال تغییر باشیم.
نجفی درباره طرح اخذ عوارض تردد از خودروهای شهری در پایتخت نیز گفت: ما نمی خواهیم کاری کنیم که یک دفعه به شهروندان فشار وارد شود؛ حتی درباره طرح جدید شهرداری تهران بر اساس محاسبات مالی صورت گرفته است.
وی تاکید کرد: ما نمی خواهیم از این طریق درآمد شهرداری را اضافه کرده و یا به شهروندان فشار وارد کنیم؛ در مرحله بعدی می توانیم رفت و آمد اتومبیل های تک سرنشین را در تهران محدود کنیم و یا در اتوبان ها همانند خیلی از کشورهای دیگر، خط جداگانه ای برای اتومبیل های بیش از دو یا سه سرنشین اختصاص دهیم.
شهردار تهران یادآور شد: در این زمینه به تدریج عمل می کنیم و عجله ای نیست همچنانکه وقتی کاری می خواهد شرایط گذشته را دچار تغییر کند، اجرای یک دفعه همه اجزا ممکن نیست چرا که برای هر جزئی یک مخالفت هایی خواهد بود؛ بنابراین باید به تدریج این طرح را اجرایی کنیم.
نجفی در پایان درباره تغییرات در راس سازمان مدیریت بحران شهر تهران نیز گفت: ما از عملکرد مدیر سازمان بحران راضی هستیم و ایشان خدمت می کنند؛ البته امکان تغییر همیشه وجود دارد اما الان تصمیمی برای تغییر ایشان وجود ندارد.