رئیسجمهور با بیان اینکه خروج ترامپ از برجام بدترین گزینه آمریکاییها بود، گفت: آنها فکر میکردند آن شبی که از برجام خارج میشوند، ما هم فردای آن از توافق هسته ای خارج میشویم. رئیسجمهور صبح امروز (سهشنبه) در همایش سراسری قوه قضاییه اظهار داشت: به اعتقاد من هرچه قوه قضاییه و مسئولین نظام به شیوه […]
رئیسجمهور با بیان اینکه خروج ترامپ از برجام بدترین گزینه آمریکاییها بود، گفت: آنها فکر میکردند آن شبی که از برجام خارج میشوند، ما هم فردای آن از توافق هسته ای خارج میشویم.
رئیسجمهور صبح امروز (سهشنبه) در همایش سراسری قوه قضاییه اظهار داشت: به اعتقاد من هرچه قوه قضاییه و مسئولین نظام به شیوه و سیره شهید آیتالله بهشتی نزدیکتر شوند، بیتردید بر مقبولیت نظام و قوه قضاییه افزوده خواهد شد.
وی افزود: شهید بهشتی مرد حکمت و مرد صبر و استقامت و مدیری بسیار لایق بود. در هر جمعی حضور پیدا میکرد، به عنوان محور آن جمع محسوب میشد. کسی بود که شیوه آموزش را در حوزه علمیه قم از سال ۳۹ و ۴۰ بنیانگذاری کرد. او شخصیتی بود که شیوه آموزش و محیط جدیدی برای نوجوانان و جوانان کشور تحت عنوان دبیرستان دین و دانش ایجاد کرد.
روحانی تاکید کرد: ما همیشه او را به عنوان پل فقه، سیاست، اخلاق و حکمرانی، به عنوان شخصیتی که مدیرانی بسیار ارزشمند در حوزه و دانشگاه تربیت کرد، میدیدیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه امروز بیشتر از آنکه بخواهیم راجع به اصول ۶۲، ۱۱۳ یا ۱۵۶ قانون اساسی حرف بزنیم، باید بر اصل ۵۷ تاکید کنیم، گفت: قوا اگرچه مستقل از یکدیگر هستند و قوه قضاییه هم یکی از امتیازاتش استقلال است، اما هر سه قوه سه شاخه در یک درخت اند. ما سه درخت به نام قوای مجریه، مقننه و قضاییه نداریم. ما سه نوع حاکمیت در کشور نداریم. در کشور ما با وجود بدخواهانی که پس از پیروزی انقلاب داشتیم، که رو در روی ملت ما قرار گرفتند، امروز همدلی، وحدت و همنوایی ما باید بیشتر از همیشه باشد.
وی افزود: در پیروزی انقلاب اسلامی همه ملت ایران در برابر استبداد و استعمار قیام کردند. انقلاب اسلامی ما پیروزی یک جناح، حزب و قشری خاص از جامعه نبود بلکه پیروزی استقلال و آزادی و حکومت مورد قبول مردم ما یعنی جمهوری اسلامی بود. پس از این پیروزی، بلافاصله دشمنان ما توطئه های فراوانی در سراسر کشور ایجاد کردند تا نظام ما مستقر نشود.
روحانی گفت: به محض اینکه جنگ پایان یافت و سازندگی در کشور آغاز شد، دشمنان توطئه های جدیدی را علیه کشورمان آغاز کردند. تحریم نفتی دوران کلینتون در دورانی بود که سازندگی در کشور می خواست به ثمر بنشیند. به محض اینکه از این توطئه ها توانستیم عبور کنیم، توطئه دیگری علیه ما آغاز شد.
رئیس جمهور با اشاره به ماجرای ائتلاف علیه عراق و آزادسازی کویت، اظهار کرد: یکی از توطئهها این بود که ایران وارد این مخمصه و جنگ شود. یادتان نرفته که عدهای بر ما ایراد میگرفتند که چرا «خالدبن ولید» را در عراق تنها می گذارید.
وی تصریح کرد: میگفتند ما باید در خط مقدم جنگ با آمریکا در منطقه باشیم. اگر هوشیاری نظام و اعلام بی طرفی فعال جمهوری اسلامی نبود، ما را وارد یک درگیری جدید دیگر کرده بودند.
روحانی با اشاره به حادثه ۱۱ سپتامبر گفت: باز هم هوشیاری و آگاهی مردم و نظام ما بود که باعث شد ما از یک توطئه جدید دیگر فاصله بگیریم. جنگ بر افغانستان تحمیل شد؛ بعد گفتند نوبت چه کسی است؟ تا هفته های آخر میان حمله به ایران و عراق اختلاف بود و در نهایت به عراق حمله کردند.
رئیسجمهور تاکید کرد: پس از آن، توطئه جدیدی یعنی پرونده هسته ای ایران را به میان کشیدند و اتهامات زیادی علیه فعالیت های صلح آمیز هستهای ما مطرح کردند. در تابستان و پاییز سال ۸۲ تلاش کردند ما را به فصل ۷ بکشانند؛ همه شرایط آماده بود. هوشیاری نظام و مردم این توطئه را خنثی کرد. شما دیدید که در آژانس هسته ای و شورای حکام، آمریکا و دیگران درباره ایران چگونه سخن می گفتند.
روحانی گفت: آمریکا یا هر دشمن دیگری، اگر بخواهد بر ملت ایران پیروز شود، ابتدا باید امید ملت به آینده را در هم بشکند. اگر امید باقی بماند، آمریکا حتما شکست می خورد. ما از مشکلات با کمترین هزینه و خسارت عبور خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: خوب می دانم که قاضی باید میان خود، خدا، قانون و وجدان قضاوت کند. بالاترین استقلال در کشور، استقلال شخص قاضی است. قاضی باید مستقل باشد و در نظام اسلامی حتی امام معصوم هم در کار قاضی شایسته ورود نمیکند.
روحانی اضافه کرد: قاضی به طور مستقل حکم می کرد و حتی اگر کسی از امیرالمومنین شکایت داشت، با کمال تواضع در دادگاه حضور می یافت. هیچ تاریخی با عظمت تر از تاریخ امیرالمومنین برای عظمت قاضی سراغ ندارید.
وی با بیان اینکه باید مردم احساس کنند که قاضی مستقل است، گفت: یکی از توطئههای دشمن این است که به ذهن ما اینگونه القا کند که قاضی مستقل نیست و تحت تاثیر پول، جناح، قومیت و مذهب قرار دارد. ما نباید به دست آنها بهانه بدهیم.
رئیس جمهور گفت: اگر می خواهیم میان مردم و نظام بیش از پیش، اعتماد ایجاد شود، یکی از قوایی که در این اعتماد تاثیر بسیاری دارد، قوه قضاییه و قضات و مسئولین قضایی ما هستند. قوه قضاییه باید قدرتمند و مورد احترام همه باشد. اگر قوه قضاییه شکست، اعتماد مردم شکسته می شود. چه آنکه قوه مجریه و مقننه هم اگر بشکنند، اعتماد مردم شکسته خواهد شد.
روحانی افزود: سیاه نمایی کار غلطی است و در برخی اشکال، مجرمانه هم است. تهمت زدن گناه بزرگی است. جان و مال مردم باید مورد احترام همه باشد. اگر کسی آبروی مومنی را ببرد با خدا اعلام جنگ کرده است. آیا امروز قاضی ما میتواند سیاه نمایی در شرایط فعلی جامعه را با شرایط دیروز یکسان و یکی ببیند؟
وی ادامه داد: دادستان ها امروز وظیفه سنگینی به دوش دارند، آنکه آینده را سیاه نشان می دهد، به شکایت خصوصی نیاز ندارد. آن کسی که دارد امید مردم را از بین می برد، دارد به دشمن و آمریکا کمک می کند. چرا عده ای نسبت به زندگی آینده خود نگران هستند؟ مگر در این سه ماه جنس کم شده است مگر درآمد ما کم شده است؟ این چنین نیست.
رئیس جمهور گفت: درآمد و مخارج ما در سه ماه اخیر نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۵۰ درصد زیاد شده است. میزان دلاری که به خزانه آمده، بیشتر شده است؛ پس چرا نگرانی وجود دارد؟ این همان انتظارات تورمی و سیاه نمایی و نگران کردن مردم نسبت به آینده است.
وی با اشاره به اقدام ترامپ در خروج از توافق هستهای، گفت: خروج ترامپ از برجام آخرین و بدترین گزینه آمریکاییها بود که تنها چند کشور کوچک از آن حمایت کردند. ما کاری کردیم که آمریکاییها با بالاترین هزینه این اقدام را انجام دهند.
روحانی افزود: آمریکاییها فکر میکردند آن شبی که از برجام خارج میشوند، ما هم فردای آن از توافق هسته ای خارج میشویم تا بتوانند پرونده ما را دوباره به شورای امنیت ببرند و مجددا همه کشورها ما را تحریم کنند.
رئیسجمهور تاکید کرد: ما امروز در یک شرایط پیروزمندانه به لحاظ سیاسی در دنیا هستیم اما آمریکا به شیوه دیگری میخواهد قدرت و مقاومت ملت ایران را درهم بشکند.