رباتِ نقاش: قرار نیست جای هنرمندان را بگیرم
رباتِ نقاش: قرار نیست جای هنرمندان را بگیرم
آیدا ربات نقاش در حالی از پرتره پادشاه انگلیس چارلز سوم رونمایی کرد که اطمینان می‌دهد قرار نیست جای انسان هنرمند را بگیرد.

رباتِ نقاش: قرار نیست جای هنرمندان را بگیرم

به گزارش واحد فرهنگی خبرگزاری صبح اقتصاد از شبکه خبری «فرانس ۲۴»، ربات زن‌نمای نقاش با نام آیدا (Ai-Da) بار دیگر در صدر اخبار هنر و فناوری قرار گرفت. سال گذشته، پرتره او از آلن تورینگ، ریاضیدان مشهور انگلیسی و یکی از بنیانگذاران علوم رایانه، (۱۹۱۲-۱۹۵۴)، در یک حراجی به قیمت ۱ میلیون دلار (۸۵۴ هزار یورو) فروخته شد. این اولین باری بود که اثری از یک ربات انسان‌نما به حراج گذاشته می‌شد.

اما دیروز (جمعه) در حاشیه اجلاس «هوش مصنوعی به نفع عموم» در ژنو سوئیس، از نقاشی رنگ روغن او با عنوان «پادشاه الگوریتم» که با استفاده از هوش مصنوعی خلق شده، رونمایی شد. این ربات انسان‌نما توضیح داد ارزش کار او را نمی‌توان با پول سنجید.

آیدا در محل دیپلماتیک انگلیس در ژنو که قرار است پرتره چارلز سوم در آن به نمایش گذاشته شود، به خبرگزاری فرانسه گفت: ارزش هنر من در عمل کردن به عنوان کاتالیزور برای بحث‌هایی است که ابعاد اخلاقی فناوری‌های جدید را بررسی می‌کند.

این ربات با انگلیسی لهجه بریتانیایی تأکید ‌کرد ایده این کار «تحریک تفکر انتقادی و تشویق نوآوری مسئولانه برای آینده‌ای عادلانه‌تر و پایدارتر» است.

وی در مورد شیوه کار خود به خبرگزاری فرانسه گفت: برای خلق هنرم از الگوریتم‌های هوش مصنوعی متنوعی استفاده می‌کنم و با یک ایده یا مفهوم اولیه که می‌خواهم آن را بسط دهم، شروع می‌کنم، سپس به هدف کار فکر می‌کنم. اینکه قرار است چه چیزی را بیان کند؟

آیدان ملر (Aidan Meller)، کارشناس هنر مدرن و معاصر، هدایت گروهی از متخصصان هوش مصنوعی از دانشگاه‌های آکسفورد و بیرمنگام را بر عهده داشت که در سال ۲۰۱۹ آیدا را خلق کردند. در گیرودار بحث پیرامون دوگانه انسان‌ خلاق و هوش مصنوعی (که اغلب به تقابل منجر می‌شود) ملر ربات خود را یک پروژه هنری اخلاقی در نظر می‌گیرد و نه پروژه‌ای که «جایگزین نقاشان» شود.”رباتِ نقاش”

آیدا تایید می‌کند «بدون شک هوش مصنوعی در حال تغییر دنیای ما، از جمله دنیای هنر و اشکال بیان خلاقانه انسان است»، اما این ربات اصرار دارد «باور ندارم هوش مصنوعی یا هنر من جایگزین انسان‌های هنرمند شود». بلکه هدف او «الهام بخشیدن به تماشاگران برای تفکر در مورد استفاده مثبت از هوش مصنوعی است، در حالی که از خطرها و محدودیت‌های آن آگاه هستند.»

وقتی از آیدا پرسیده می‌شود آیا نقاشی خلق شده توسط یک ماشین را می‌توان واقعاً هنر دانست، او اصرار دارد «کارش منحصر به فرد و خلاقانه است.»

آیدا، این ربات فوق واقعی به افتخار ادا لاولیس (Ada Lovelace) پیشگام علوم رایانه در نیمه اول قرن نوزدهم، آیدا نامگذاری شده است.

  • منبع خبر : ایرنا