وزیر خارجه آمریکا در سخنانی در اندیشکده «هریتج» با موضوع «پس از توافق: راهبرد جدید ایران» اعلام کرد: سیاست ما تغییر نظام در ایران نیست. «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا در سخنرانی با موضوع «پس از توافق: راهبرد جدید ایران» در بنیاد هریتج مدعی شد: دو هفته پیش ترامپ برجام را لغو کرد. ایران با […]
وزیر خارجه آمریکا در سخنانی در اندیشکده «هریتج» با موضوع «پس از توافق: راهبرد جدید ایران» اعلام کرد: سیاست ما تغییر نظام در ایران نیست.
«مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا در سخنرانی با موضوع «پس از توافق: راهبرد جدید ایران» در بنیاد هریتج مدعی شد: دو هفته پیش ترامپ برجام را لغو کرد. ایران با نیت بد وارد برجام شده بود. در ماه گذشته ظریف در برنامه خبری گفت که ما قصد تولید بمب هسته ای را نداشتیم؛ اما ایران دروغ می گفت. برجام کاستی های زیاد نیز داشت. در این توافق موضوعی درباره کنترل ایران وجود نداشت. ایران پول به دست آورده حاصل از برجام را در منطقه، حزب الله و حماس خرج کرد. دولت اوباما سعی داشت که توافق ایران را به سوی دست کشیدن از عملیات های بین المللی بکشاند؛ اما این تفکر بازنده بود. آیا درگیری های خاورمیانه با برجام قابل کنترل تر شده است؟
وی ادعا کرد: از لطف ایران حزب الله نیروی زمینی برای سوریه را تأمین می کند. سپاه هم از اسد حمایت می کند. ایران بیش از ۶ میلیون سوری را آواره کرده است. ایران در عراق نیز از نیروهایی برای آسیب رساندن به دیگران استفاده می کند. سپاه نیز موشک هائی را در اختیار حوثی ها قرار داده است. در افغانستان ایران از طالبان حمایت می کند. در دوران برجام ، ایران از گروگان گیری حمایت کرده است. ایران در طول برجام از تروریسم حمایت کرده است؛ ایران از القاعده حمایت می کند و برخی از سران آن را نیز در ایران جای داده است. ایران به جای کمک به مردم خود به دنبال راهی در مدیترانه تا مرز اسرائیل است. برجام به جای اینکه خاورمیانه را با ثبات کند به بحران بیشتر در این منطقه منجر شده است. بنابراین سیاست آمریکا خروج از برجام است. ما به همکاری با شرکای خود برای محدود کردن ایران ادامه می دهیم. پس از خروج از برجام، ترامپ از من خواسته است که اهدافش را درباره ایران محقق سازم.
پمپئو اعلام کرد: تحریم های جدیدی نیز در راه هستند. هفته گذشته رئیس کل بانک مرکزی را تحریم کردیم. اگر ایران مسیر خود را تغییر ندهد؛ تحریم ها بیشتر نیز می شود.
وی مدعی شد: ایران در حال جنگ در سراسر خاورمیانه و در عین حال در تلاش برای زنده نگه داشتن اقتصاد خود است. با همکاران منطقه ای مان برای جلوگیری از فعالیت های ایران همکاری می کنیم. سیاست ما تغییر نظام نیست. به دنبال تغییر رفتار مقامات ایران با مردم این کشور هستیم. مرم ایران از حکومت خود خشمگین هستند. مردم ایران به ویژه جوانان به دنبال تغییرات اجتماعی هستند. امیدواریم که ایران از سرکوب مردم دست بردارد.
وزیر خارجه آمریکا در اندیشکده مذکور بدون توجه به ۱۱ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره پایبندی ایران به برجام ادامه داد: باید مطمئن شویم که ایران به برنامه هسته ایش دست نمی یابد. ایران باید تمام جزئیات پیشین خود (PMD) را به آژانس ارائه کند. ایران باید دسترسی بدون قید وشرط به تمام مراکز مورد درخواست آژانس را فراهم نماید. دیگر اینکه ایران باید به برنامه موشک های بالستیک خود را خاتمه دهد؛ همچنین، ایران باید شهروندان زندانی ما را آزاد کند. از ایران می خواهیم تا حمایت از شیعیان در عراق و حوثی ها دریمن را پایان دهد. ایران باید نیرویهای خور را از سوریه نیز خارج کند. ایران باید به حمایت از طالبان و القاعده خاتمه دهد. از تهران می خواهیم تا از تهدید شرکای منطقه ای ما مانند تهدید به نابودی اسرائیل و شلیک موشک علیه عربستان اجتناب کند! این ها شرایط اولیه ما هستند.
مایک پمپئو در ادامه افزود: می دانم که دوستان اروپائی ما از این شرایط حمایت می کنند. در مقابل، آمریکا نیز آماده است تا تمامی تحریم های اصلی علیه تهران را بردارد؛ به تأسیس و برقراری روابط تجاری آزاد تهران با سایر کشورها کمک کند؛ دسترسی ایران به فن آوی هسته ای را فراهم آورده و تهران را به نظام اقتصادی بین المللی بازگرداند. البته، برداشتن تحریم ها بعد از دیدن تغییر رفتار مشخصِ ایران خواهد بود. از ایران رفتار مطابق با معیارهای جهانی را می خواهیم.
وی در سخنانی که نشان از انزوای بین المللی واشنگتن است؛ خاطر نشان کرد: می دانم که اروپائی ها به دنبال حفظ برجام هستند. از سوی دیگر، ترامپ آماده است تا درباره همکاری تهران- واشنگتن رایزنی کند. ما خواستار توافقی با ایران هستیم که سود آن به مردم برسد نه تنها به حکومت ایران!
وزیر خارجه تازه کار آمریکا از سر استیصال گفت: نتوانستیم با همکاران اروپائی خود به توافق برسیم. تمرکز ما بر شرکای اروپائی مان است؛ اما با سایر کشورهای نگران نیز این مسیر را ادامه می دهیم تا به نگرانی های شرکای خود هم پاسخگو باشیم. اگر ایران بخواهد به غنی سازی برگردد؛ نمی توانیم با این کشور همکاری کنیم. تحریم های کنونی سخت ترین تحریم های طول تاریخ علیه تهران هستند.
وی در ادامه با طفره رفتن از پاسخ به سئوالی با موضوع «چگونه می توانید ایران را هدف قرار دهید؛ اما به اروپائی ها آسیب نزنید؟» نیز گفت: همه باید متوجه باشند که باید در این مسیر با ما همکاری کنند. تا ۱۵۰ روز آینده برای برگشتن تحریم ها تلاش می کنیم.