شکل‌گیری وزارت امور خارجه و تجارت بین الملل
شکل‌گیری وزارت امور خارجه و تجارت بین الملل
مشاور و رئیس حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی از دیدار وزیر امور خارجه و معاونان این وزارتخانه با ریاست مجلس خبر داد.

به گزارش واحد سیاسی خبرگزاری صبح اقتصاد  بابک نگاهداری اظهار داشت: در این دیدار ضمن تبادل نظر در خصوص اهم موضوعات سیاست خارجه اعم از شکست آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل در تمدید تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران و تحولات لبنان در شرایط کنونی، بر لزوم وفاق ملی بیشتر در ایام پیش‌رو برای تقویت مقاومت فعال و عبور از تحریم و فشار حداکثری آمریکا تاکید شد.”آمادگی مجلس برای شکل‌گیری وزارت امور خارجه و تجارت بین الملل”

نگاهداری تصریح کرد: در این دیدار ضمن تبیین اهمیت ایجاد تمرکز و انسجام در حوزه تجارت خارجی، پیشنهاد شکل‌گیری وزارت امور خارجه و تجارت بین الملل از سوی دکتر قالیباف ارائه گردید و آمادگی مجلس برای بررسی و در دستورکار قراردادن این موضوع مطرح شد.

مشاور رییس مجلس، تبدیل رویکرد مدیریتی وزارت امور خارجه از سیاسی – امنیتی به اقتصادی – سیاسی را فراز دیگری از مباحث مطرح شده از سوی رییس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد و توجه به بهره‌مندی از ظرفیت‌های دیپلماسی در شرق آسیا و آمادگی مجلس برای فعال‌سازی دیپلماسی پارلمانی خود در عرصه اقتصاد بین الملل را از دیگر مباحث مطرح شده در این جلسه بیان کرد.

آدام اسمیت می گوید بهتر است تمامی موانع برای هر کاری برداشته شود  و هم چنین این محقق طرفدار تخصص است. اسمیت می گوید هر کشوری قبل از ورود به بازار تخصصی خود لازم است، تخصص و نیازمندی های مورد نیاز را کسب کند.

نظریات هکشر واوهلین درتجارت بین المللی

براساس این نظراختلاف در شرایط عرضه باعث برقراری تجارت بین المللی میگردد و شرایط عرضه دربرگیرنده بازدهی عامل تولید وهمچنان فراوانی عوامل تولید میباشد.این محقق، فراوانی اختلاف درقیمت ها را ناشی ازاختلاف درفراوانی نسبی عوامل تولید میدانست.

نظریه‌ی مرکانتیلیسم (سوداگری)

در این نظریه ذخایر طلا و نقره در کشورها، تعیین کننده برقراری مبادلات خارجی کشورها می‌دانست.

در این نظریه صادرات تشویق شده و واردات منفی تلقی شده است. نظریه‌پردازان معتقد بودند که هر کشوری باید کوشش کند تا بیشتر صادر نماید و کمتر وارد نماید تا در نهایت به مازاد تراز بازرگانی دست یابد.

سوداگران از دخالت دولت در اقتصاد و تجارت خارجی در راستای کنترل واردات و افزایش مازاد تراز پرداخت‌ها پشتیبانی می‌کردند. آنها به بزرگ بودن حجم مبادلات خود اهمیت زیادی نمی‌دادند اما فزونی صادرات بر واردات همواره مورد توجه آنان بوده است. در همین راستا با برقراری محدودیت‌های وارداتی مانند تعرفه گمرکی و غیره و حمایت از صادرکنندگان موافق بودند.

  • منبع خبر : ایسنا