به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، تیر ماه امسال ماجرای پلمب دو مدرسه در شهر تهران آن هم بهفاصله چند ساعت، خبرساز شد؛ مدارسی که جمعیت دانشآموزان آنها به بیش از ۶۰۰ نفر میرسد و نکته قابلتأمل ماجرا اینکه بنیاد شهید بهعنوان مالک حقوقی این مدارس، حکم پلمب آنها را از محاکم قضایی دریافت و اقدام به اخراج دانشآموزان و کادر مدارس کرده بود!
در کشاکش اختلاف میان بنیاد شهید و آموزشوپرورش و پلمب دو مدرسه پایتخت، مسئولان آموزشوپرورش از جمله سیدجواد حسینی سرپرست این وزارتخانه و در طرف مقابل حجتالاسلام شهیدی رئیس بنیاد شهید از برگزاری جلسه مشترک و توافق برای حل مشکل خبر دادند؛ در این جلسه که اتفاقاً انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران هم حضور داشت توافق شد تا دو طرف حداکثر تا پایان تیر امسال برای انعقاد قرارداد اجاره ساختمانهای متعلق به بنیاد شهید و امور ایثارگران با جلب نظر هیئت سهنفره کارشناسی رسمی دادگستری برای مدارس مورد نیاز در استان تهران اقدام کنند.
در حالی که براساس این توافق بهنظر میرسید ماجرای پلمب مدارس فعلاً متوقف شده باشد و امسال با پرداخت اجاره از سوی آموزشوپرورش به بنیاد شهید طی شود تا سال ۹۹ بودجه لازم برای خرید این مدارس تأمین شود اما بنیاد شهید به چاپ آگهی و نصب بنر مقابل دو مدرسه پلمب شده با عنوان آگهی مزایده فروش املاک اقدام کرده است و یکی از مدارس نیز در روزهای اخیر تخلیه شد!
مدیرکل حقوقی آموزشوپرورش: دو مدرسه پلمب شده را میخریم یا اجاره میکنیم
البته منصور اردستانی مدیرکل دفتر حقوقی املاک و حمایت قضایی وزارت آموزشوپرورش برای حل مشکل به خانوادهها اطمینان خاطر میدهد و معتقد است که نباید نگران بود چرا که آموزشوپرورش در حال مذاکره برای اجاره یا خرید دو مدرسه پلمب شده و حل مشکل تا قبل از شروع سال تحصیلی جدید است.
او در پاسخ به این پرسش ما درباره اینکه “وضعیت دو مدرسه پلمب شده که یکی از آنها نیز تخلیه شد، چه میشود؟” میگوید: به غیر از دو ملکی که پلمب است وضعیت سایر مدارس قراردادهای اجاره تا روز چهارشنبه نهایی میشود و از این بابت نگرانی نداریم اما درباره دو مدرسه پلمب شده پیگیری میکنیم تا در قواعد توافق از جمله اجاره یا خرید گنجانده شوند و این موضوع هم ختم به خیر شود و این مدارس برای خدمت رسانی به مردم آماده باشند.سعی میکنیم این دو مدرسه هم در قالب اجاره بیایند یا اینکه از طریق استانداری و سازمان برنامه و بودجه هماهنگیهایی انجام شود که در مسیر خرید قرار بگیرند.
حجتالاسلام تیمور علی عسکری معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزشوپرورش هم در اظهارنظری گفته است که از بنیاد شهید خواستهایم براساس توافق انجام شده دو مدرسه پلمب شده را فکّ پلمب کند، این صحبتهای او در حالی است که یکی از این مدارس تخلیه هم شده است اما در چنین شرایطی این درخواست تا چه اندازه میتواند موضوعیت داشته باشد؟
در همین رابطه علی امینی معاون حقوقی سازمان اموال و املاک کوثر در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره فکّ پلمب دو مدرسه شهر تهران اظهار کرد: دو مدرسه “شهدای هستهای و شهید زیوری” که پلمب شدهاند را دیگر نمیتوانیم به آموزشوپرورش اجاره دهیم چون این املاک در سامانه بنیاد شهید ثبت شده و جزو اموال بنیاد هستند بنابراین آنها را به مزایده برای فروش گذاشتیم.
وی در پاسخ به این پرسش ” آیا قرار است استانداری پول خرید این مدارس را به بنیاد شهید پرداخت کند؟” افزود: در حال حاضر توافقی نشده است اما به آموزش و پرورش پیشنهاد دادیم که میتواند این دو مدرسه را از بنیاد شهید بخرد و ما به جای اینکه آن را به سایرین بفروشیم به آموزش و پرورش میفروشیم.
آموزشوپرورش تا ۱۳ شهریور برای خرید مدارس پلمب شده فرصت دارد
معاون حقوقی سازمان اموال و املاک کوثر با اشاره به اینکه آموزش و پرورش تا ۱۳ شهریور برای خرید این مدارس فرصت دارد و اگر بخواهد میتواند این مدارس را خریداری کند و این به اراده آنها بستگی دارد، گفت: برای این دو مدرسه حکم اجرا شده و هم اکنون در سامانه بنیاد ثبت شدهاند اما برای ۹ مدرسه دیگر که آنها هم آماده تخلیه هستند فعلاً دست نگه داشتهایم تا ببینیم آموزش و پرورش میخواهد چه کار کند.
امینی بیانکرد: دو ماه قبل صحبتهایی را با آموزشوپرورش داشتیم و قرارهایی گذاشته شد اما آنها نتوانستند موارد تعیین شده را عملیاتی کنند، هماکنون برای خرید دو مدرسه پلمپ شده که مزایده فروش آنها منتشر شده است تا ۱۳ شهریور فرصت دارند و تا روز شنبه باید درخواست خود را ارائه دهند.
رأی تخلیه ۱۱ مدرسه صادر شده است
وی در پاسخ به این پرسش ” آموزشوپرورش میگوید از بنیاد شهید درخواست فکّ پلمب این دو مدرسه را داشته است” عنوانکرد: برای این مدارس حکم اجرا شده است و فکّ پلمپ با اجرای حکم تفاوت دارد، حکم این دو ملک اجرا شده و هماکنون در تملک بنیاد شهید قرار گرفته است اما برای ۹ مدرسه دیگر دست نگه داشتهایم و قابل اعاده هستند در حالیکه احکام دو مدرسه پلمب شده اجرا شده است و دیگر نمیتوان برای آنها کاری کرد و آموزش و پرورش نیز تا این لحظه برای خرید این مدارس درخواستی نداده است.
امینی مطرحکرد: اجباری برای تخلیه سایر مدارس نداریم مگر اینکه به بنبست برسیم و توافق صورت گرفته اجرا نشود آنگاه مجبوریم که تا اول مهر مدارسی را که برای آنها رأی داریم تخلیه کنیم.
معاون حقوقی سازمان اموال و املاک کوثر در پاسخ به این پرسش “برای چند مدرسه دیگر رأی دادگاه را دارید؟” گفت: برای ۱۱ مدرسه دیگر رأی داریم.
آموزشوپرورش مدارس پلمب شده را با اموالش تهاتر کند
وی در پاسخ به این موضوع “تخلیه ۱۱ مدرسه در شهر تهران باعث متشنج شدن فضا خواهد شد”، گفت: این را بنده نباید جواب بدهم، من در مقابل سازمان مسئول هستم و دوستان در مقابل وزارت آموزش و پرورش، به هر صورت ما در برابر خانواده ایثارگران مسئول هستیم و باید پاسخگوی حقوق آنها باشیم.
امینی در پایان تأکید کرد: تا این لحظه این موضوع که سازمان برنامه و بودجه استان تهران بخواهد بودجهای را برای خرید مدارس اختصاص دهد مطرح نبوده است اما آموزشوپرورش میتواند این مدارس را با املاکی که دارد تهاتر کند به عنوان مثال در شهرک فجر زمینی دارند و ما پیشنهاد دادیم آن را با مدارس تهاتر کنند که در پاسخ گفتند این زمین برای بازنشستهها است.
به گزارش تسنیم، با توجه به توافق بیحاصل سرپرست آموزشوپرورش و رئیس بنیاد شهید و انتشار آگهی مزایده دو مدرسه پلمب شده حدود دو ماه بعد از این توافق حال باید دید که آیا سازمان برنامهوبودجه استان تهران و استانداری برای خرید دو مدرسه پلمب شده پایتخت وارد میدان شده و به حمایت از آموزشوپرورش آستین بالا خواهند زد یا اینکه قرار است پرونده مدارس پلمب شده با تهاتر املاک آموزشوپرورش بسته شود؟