به گزارش واحد اجتماعی خبرگزاری صبح اقتصاد دکتر لاری گفت: از دیروز تا امروز ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۴۷۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۸۶۴ مورد بستری شدند.”۲۴۷۲ ابتلای جدید کرونا در کشور/ فوتی ها سه رقمی شد”
وی افزود: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۱۸۷ هزار و ۴۲۷ نفر رسید.
وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۰۷ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸ هزار و ۸۳۷ نفر رسید.
لاری گفت: خوشبختانه تا کنون ۱۴۸ هزار و ۶۷۴ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
به گفته لاری، ۲۷۸۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
“۲۴۷۲ ابتلای جدید کرونا در کشور/ فوتی ها سه رقمی شد”
وی افزود: تا کنون یک میلیون و ۲۴۴ هزار و ۷۴ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
لاری همچنین گفت: استانهای آذربایجان غربی، هرمزگان، خوزستان، کردستان، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان و بوشهر در وضعیت قرمز قرار دارند.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه سه رقمی شدن آمار فوتیهای این بیماری دردناک است، افزود: این ویروس پیش بینی ناپذیر و چموش است و هر لحظه ممکن است غافلگیرمان کرده و و از گوشههای زمین گل بخوریم. بنابراین مقابله با آن عزمی همگانی میطلبد و در این شرایط رعایت پروتکلهای بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی و پرهیز از سفرهای غیرضرور بسیار جدی است و امیدواریم به دنبال این اقدامات، در روزهای آتی شاهد کاهش آمار ابتلا و فوت ناشی از این بیماری در کشور باشیم.
دکتر سهرابی در این باره افزود: در این راستا انجام کار درست در زمان درست و توسط شخص درست سه فاکتور مهم در عرصه بهداشت عمومی است.
این متخصص که در یک برنامه تلویزیونی صحبت میکرد، پزشکی اجتماعی را یکی از تخصصهای پزشکی بالینی برشمرد که بیشتر در مدیریت نظام سلامت فعالیت کرده و نقش آن در این حوزه مشخص می شود.
وی جامعه را گروه هدف پزشکی اجتماعی یا به تعبیری طب پیشگیری ذکر کرد، در حالی که سایر تخصصهای پزشکی بر روی فرد تمرکز دارند و در ادامه گفت: مثلا متخصص قلب بیمار خود را با تجویز دارو، جراحی و … درمان میکند. در حالی که یک متخصص پزشکی اجتماعی با جستجو در جامعه، سعی دارد با شناسایی عوامل خطر بیماری قلبی و افراد در معرض خطر در راستای برنامهریزی صحیح برای کنترل و پیشگیری از بیماریهای قلبی گام بردارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش پررنگ متخصصان پزشکی اجتماعی در مبارزه با بیماری کرونا اشاره کرد و افزود: حوزه بهداشت و درمان در نظام سلامت دارای تعامل مستقیم بوده و این دو حوزه همیشه همراه هم هستند، اما باید هر مورد به طور مجزا مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد.
سهرابی خاطرنشان کرد: در بیماری کرونا مراقبتهای دارویی و درمانهای طبی دشوار و پرهزینه هستند. بنابراین بر پیشگیری بسیار تاکید میشود. در دنیا شاهد طیف وسیعی از عملکرد کشورها در مواجهه با کرونا بودیم.