به گزارش گروه بین الملل صبح اقتصاد؛ وزارت کشور یمن با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد: «علی عبدالله صالح، رئیس جمهور پیشین این کشور کشته شده است». کشته شدن علی عبدالله صالح نشان داد که عربستان و امارات بعد از گذشت حدود سه سال از آغاز جنگ یمن نتوانستند به هیچ کدام از اهداف از پیش […]
به گزارش گروه بین الملل صبح اقتصاد؛ وزارت کشور یمن با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد: «علی عبدالله صالح، رئیس جمهور پیشین این کشور کشته شده است». کشته شدن علی عبدالله صالح نشان داد که عربستان و امارات بعد از گذشت حدود سه سال از آغاز جنگ یمن نتوانستند به هیچ کدام از اهداف از پیش تعیین شده خود دست یابند.
این در حالی است که در طول این مدت یمن به عنوان فقیرترین کشور عربی با بمباران های شدید از سوی جنگنده های ائتلاف مواجه شده و تحت محاصره شدید نیز قرار داشت. در واقع کشورهای امارات و عربستان تلاش داشتند تا با تحمیل گرسنگی و قحطی «نیروهای انصارالله» را وادار به تسلیم نمایند. اما چون در هدف خود ناکام ماندند در پی این نقشه رفتند که با اختلاف و تفرقه بین نیروهای یمنی به مقصود و هدف خود دست پیدا کنند.
از سوی دیگر مرگ علی عبدالله صالح نشان داد که کودتای رئیس جمهور سابق یمن علیه انصارالله چند روز بیشتر دوام نیاورد، شکست خورد و دچار مرگی زود هنگام شد. همچنین این مسئله نشان دهنده اقتدار انصارالله و دست بالا داشتن آن در صحنه نبرد بعد از حدود سه سال از آغاز جنگ می باشد.
در این راستا برخی معتقدند این چند روز مهمترین روزهای پیش روی عبدالملک الحوثی، رهبر انصارالله است . چرا که اگر بتواند تحولات را در جهت کاهش تنش بین نیروهای داخلی یمن مدیریت کند زوال ائتلاف پوشالی سعودی ها امری قطعی است. اما اگر اختلافات ادامه یابد دودش به چشم یمنی ها خواهد رفت و سودش را شاهزاده های سعودی خواهند برد. برخی درایت سید عبدالملک را به درایت و تعقل سید حسن نصرالله تشبیه می کنند و باید منتظر ماند و دید که سید عبدالملک یمن را چگونه از بحران خارج خواهد کرد.
در یکی از اولین واکنش ها محمد عبدالسلام سخنگوی جنبش انصارالله یمن گفت: «حزب کنگره ملی یمن شریک ما در شورای سیاسی و در مقابله با تجاوز است. به لطف خدا توطئه بزرگی که ائتلاف متجاوز سعودی قصد طولانی کردن آن را داشت، خنثی شد».
وی ادامه داد:« گروههای ملی خیلی زود حجم توطئهای که برای هدف قرار دادن جبهه داخلی طراحی شده بود را درک و در خنثیسازی آن نقش ایفا کرد. مشکلی با برادران در حزب کنگره ملی نداریم، مشکل ما با خائنانی است که با ائتلاف متجاوز همکاری کردند».
گفتنی است علی عبدالله صالح از شش روز پیش همپیمانی خود را با انصارالله به هم زد و در صنعا بین نیروهای شبه نظامی طرفدار وی و انصارالله جنگ درگرفت. صالح سه روز پیش اعلام کرده بود اگر ائتلاف به رهبری عربستان سعودی دست از محاصره یمن بردارد، حاضر است با آنها وارد گفتگو شود. همچنین صالح در واکنش به درگیریها بین نیروهای طرفدار انصارلله و حزب کنگره مردمی یمن گفت که گروههای انصار الله در یمن غیر قانونی است. بعد از این موضع گیری های صالح بود که عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری مستعفی و فراری یمن نیز که از حمایت عربستان برخوردار است از عربستان خواسته بود تا به علی عبدالله صالح کمک کند.
علی عبدالله صالح دیکتاتوری بود که اگرچه انقلاب مردمی آن را سرنگون کرد با این وجود همچنان در کشورش اقامت داشت. صالح در سال ۱۹۶۲ در طراحی و اجرای کودتا علیه شاه یمن همکاری کرد. تا قبل از رسیدن به پست ریاست جمهوری سمت هایی چون معاون فرمانده ستاد کل نیروهای مسلح و پس از ترور رئیس جمهوری وقت یمن ریاست ستاد کل نیروهای مسلح را تجربه کرد. در سال ۱۹۸۲ دبیر کل کنگره عمومی مردم شد. از سال ۱۹۷۸ تا ۱۹۹۰ ریاست جمهوری یمن شمالی را برعهده داشت و از حمایت قاطع امریکایی ها برخوردار بود.علی عبدالله صالح به سبب حضور پرنفوذ عناصر وهّابی در اطرافش و اعطای پناهندگی سیاسی به عناصر حزب بعث، بعد از جنگ آمریکا و عراق، به صدام صغیر (صدام کوچک) مشهور شد. در سال ۱۹۹۰ و پس از اتحاد یمن شمالی و یمن جنوبی که حکومت کمونیستی داشت، رئیس جمهور کل یمن شد و در سال ۲۰۱۱ و در پی افزایش اعتراض های مردمی و سوء قصد به جان او که به سوختن نیمی از بدنش انجامید، پذیرفت که از قدرت کنار برود.