نجات جان هزار نفر در بندر شهید رجایی/ نوسازی و تقویت ناوگان امدادی
نجات جان هزار نفر در بندر شهید رجایی/ نوسازی و تقویت ناوگان امدادی
رییس جمعیت هلال احمر با ارائه توضیحاتی درباره اقدامات این نهاد خدمت رسان در حادثه آتش سوزی بندر شهید رجایی گفت: با خدمات رسانی به موقع توانستیم جان هزار شهروند در این بندر را نجات دهیم.

نجات جان هزار نفر در بندر شهید رجایی/ نوسازی و تقویت ناوگان امدادی

به گزارش واحد اجتماعی خبرگزاری صبح اقتصاد پیرحسین کولیوند روز سه شنبه در نشست خبری ضمن تبریک دهه کرامت اظهار کرد: سال گذشته سال پرکار و سختی برای این نهاد بود، به محض اینکه عملیات خدماتی نوروزی ۱۴۰۳ و ماه رمضان به پایان رسید، حادثه بالگرد رییس جمهور شهید اتفاق افتاد، جمعیت هلال احمر با دستگاه های دیگر هر چه در توان داشت انجام داد، کار سخت و پیچیده ای بود اما بعد از چند ساعت جستجو عملیات به اتمام رسید.

وی درباره اقدامات هلال احمر در خصوص اعمال حج نیز گفت: کاروان معاینات پزشکی و خدمات واکسیناسیون به گونه ای تنظیم شد تا اعمال حج برای زائران در بالاترین سطح سلامت و درمانی انجام شود، با توجه به اینکه اقدامات صورت گرفته باعث شد که بروز بیماری ها در سال ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲ حدود ۳۰ درصد کمتر شده بود.

وی ادامه داد: در عملیات اربعین حسینی بیش از ۸ هزار نفر بدون دستمزد و رایگان در خاک عراق داوطلبانه حضور داشتند، جمعیت هلال احمر صادقانه و بدون منت اقداماتی را ارایه کرد تا مردم بدون دغدغه به زیارت بپردازند، همچنین توانستیم در عرصه بین المللی و به جبهه مقاومت کمک کنیم.

کولیوند به حادثه معدن طبس نیز اشاره کرد و گفت: حادثه دیگری که توسط هلال احمر مورد رسیدگی قرار گرفت مربوط به حادثه طبس بود که ماهها نیز پس از حادثه در کنار حادثه دیدگان و خانواده شهید بودیم.

نجات جان هزار نفر از آتش سوزی بندر شهید رجایی

رییس هلال احمر به حادثه آتش سوزی بندر عباس اشاره کرد و گفت: آخرین حادثه ای که رخ داد مربوط به بندر عباس بود. بلافاصله همراه با وزیر کشور در این حادثه حضور یافتیم، دنیایی از کانتینر و اقلامی وجود داشت که میان شعله ها می‌سوخت، زمان ورود بازدید هوایی داشتیم جمعیت هلال احمر و وزارت راه دستگاه قضایی و لشگری و حتی سمن ها و مردم همکاری های خوبی داشتند، اقدامات لازم برای دور ماندن کانتیرهایی که دچار آتش سوزی نشده بودند از آتش را انجام دادیم در غیر اینصورت گستره آتش بسیار زیاد می شد و شاید حتی حادثه آتش سوزی کالیفرنیا تداعی می‌شد.

کولیوند خاطر نشان کرد: ۵ فرود بالگرد جمعیت هلال احمر در این حادثه حضور داشت، بیش از هزار مجروح به بیمارستان فراجا ارتش، سپاه و علوم پزشکی و بخش های خصوصی منتقل و بستری شدند و اقدامات امداد و رسان به خوبی صورت گرفت.

وی بیان کرد: در این حادثه ۵۵۰ امدادگر جوان و فداکار داوطلبانه جان فشانی کردند، همچنین نیروی انتظامی امنیت خوبی ایجاد کرد به طوری که در این حادثه یک گزارش سرقت و حتی ترافیک سنگین مشاهده نکردیم چراکه تمامی دستگاه‌ها در قالب کمیته های تخصصی کار خود را به خوبی انجام دادند.

کولیوند گفت: در این محدود آتش سوزی ۴ هزار و ۳۰۰ کانتینر وجود داشت که با عملیات جدا سازی توانستیم ۳۰ درصد کانتینرها را از آتش سوزی دور کنیم، تلخی این حادثه از دست دادن جان ۷۰ هموطن بود البته توانستیم با امداد رسانی به موقع جان هزار نفر را از مرگ حتمی و نجات دهیم.

وی به استفاده از فناوری‌های نوین در روند امداد رسانی اشاره کرد و افزود: استفاده از ربات‌های غریق‌نجات نیز در دستور کار قرار دارد و ما از این منظر از تکنولوژی روز دنیا عقب نیستیم، همچنین در حال بررسی راهکارهای بهره‌گیری از هوش مصنوعی در فرآیندهای امدادی هستیم تا سطح آمادگی و پاسخ‌گویی‌مان ارتقاء یابد.

پیشرفت‌های هلال احمر در مسیر خدمت‌رسانی؛ از توسعه ناوگان تا همکاری‌های بین‌المللی

وی در تشریح آخرین اقدامات و برنامه‌های جمعیت هلال‌احمر گفت: از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، شاهد جهش‌های چشم‌گیری در حوزه خدمات امدادی بوده‌ایم، هلال‌احمر نیز در این مسیر پیشرفت‌های قابل توجهی داشت اما واقعیت این است که هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم، خدمات ارائه‌ شده را شایسته مردم عزیزمان نمی‌دانیم و تلاش‌مان را برای ارتقای آن دوچندان کرده‌ایم.

وی با تاکید بر نقش هلال‌احمر در توسعه ملی افزود: اعلام کردیم که جمعیت هلال‌احمر در راستای تولید ملی ایفای نقش خواهد کرد و قطعا با همراهی خیرین و مردم، این مسیر با قدرت طی خواهد شد. بدون تردید، شعار سال مقام معظم رهبری امسال به تحقق خواهد پیوست، چرا که ملت ایران همواره پشتیبان یکدیگر بوده‌اند.

نوسازی و تقویت ناوگان امدادی

رییس جمعیت هلال احمر از تلاش‌ها برای ارتقای ناوگان زمینی، هوایی و دریایی جمعیت هلال‌احمر خبر داد و گفت: مجلس شورای اسلامی اعتبارات مناسبی برای نوسازی تجهیزات امدادی اختصاص داده است، در حال پیگیری هستیم تا سه فروند بالگرد به‌روز به ناوگان هوایی هلال‌احمر افزوده شود، همچنین استفاده از شناورهای امدادی در دستور کار قرار دارد، به‌ روزرسانی تجهیزات، یکی از دغدغه‌های جدی ما است چرا که برای خدمت‌رسانی مؤثر، تمام ناوگان باید پیشرفته و آماده باشد.

تقویت حوزه بهداشت و درمان

وی با اشاره به اینکه اکنون حدود ۲۰۰ مرکز توان‌بخشی فعال در کشور وجود دارد افزود: در تلاشیم این تعداد را افزایش دهیم تا رضایت عمومی مردم بیشتر شود، همچنین موفق به تولید دست مصنوعی شده‌ایم که نشان‌دهنده ظرفیت علمی و فنی بالای جمعیت هلال‌احمر است.

گسترش همکاری‌های بین‌المللی و آموزش‌های تخصصی

کولیوند اظهار کرد: در حوزه همکاری‌های بین‌المللی نیز توانسته‌ایم تفاهم‌نامه‌های مؤثری با کشورهای مختلف منعقد کنیم و در تلاشیم منطقه «مِنا» در مدیترانه شرقی را به عنوان مرکز امداد و نجات منطقه‌ای هلال‌احمر معرفی کنیم.” بندر شهید رجایی”

وی با تأکید بر اهمیت آموزش گفت: موضوع آموزش جزو اولویت‌های ما است و در حال حاضر ۱۲ لشکر امدادی آماده‌باش داریم که می‌توانند در شرایط بحرانی وارد عمل شده و مدیریت حوادث را بر عهده بگیرند.

تجلیل از شهدای خدمت

وی با اشاره به اینکه برگزاری «کنگره شهدای بین‌المللی خدمت» از دیگر برنامه‌های پیش روی هلال‌احمر است گفت: ابتدا تصور می‌کردیم تعداد شهدای امدادگر ۴۸۰ نفر است، اما این آمار به ۳۱۰۰ نفر رسیده است، نباید اجازه دهیم یاد این عزیزان به فراموشی سپرده شود، به تأسی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب، پاسداشت مقام شهدا وظیفه‌ای همگانی است و خوشبختانه این رویکرد را به صلیب سرخ جهانی منتقل کرده‌ایم که با استقبال آنان نیز مواجه شده است.

آمادگی کامل هلال‌احمر برای خدمت‌رسانی به حجاج در عربستان

کولیوند در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در خصوص آخرین تدابیر هلال احمر برای حج و زایران کشورمان خاطر نشان کرد: بر اساس اعلام مسئولان، واکسیناسیون حجاج پیش از اعزام به عربستان انجام شده و این اقدام با استفاده از ارز مبادله‌ای صورت گرفته است، با همکاری مؤثر سازمان غذا و دارو، تمامی واکسن‌ها با نرخ مصوب در اختیار زائران قرار گرفت.

وی بیان کرد: نخستین کاروان حج روز گذشته عازم سرزمین وحی شده است و در مدینه نیز یک درمانگاه تخصصی با تجهیزات به‌روز برای ارائه خدمات درمانی به زائران ایرانی فعال شده است، تمامی پزشکان مستقر در این مراکز، به زبان عربی و زبان‌های خارجی مسلط هستند تا خدمات‌رسانی بدون مشکل صورت گیرد.” بندر شهید رجایی”

به گفته کولیوند تمام درمانگاه‌های مستقر در مدینه به‌ صورت ۲۴ ساعته فعال هستند و پیش از اعزام، دوره‌های آموزش درمانی نیز برای زائران برگزار شده است.

رییس جمعیت هلال احمر گفت: در صحرای منا نیز پایگاه‌های سیار درمانی برپا و همه امکانات مورد نیاز در آنجا مستقر شده‌اند تا در زمان اوج تجمعات، خدمات امدادی و درمانی به شکل مؤثر ارائه شود.

  • منبع خبر : ایرنا