رئیسکل بانک مرکزی اعلام کرد: یادآوری میشود بُردار نرخ بازدهی بازارهای دارایی داخلی بهنحوی است که نرخ سود واقعی سیستم بانکی بهنحو مطلوبی مثبت بوده و در مقایسه با بازدهی بازار ارز که توأم با ریسک است، بسیار جذابتر است. ولیالله سیف رئیسکل بانک مرکزی در یک پیام تلگرامی به مردم در خصوص اتفاقات اخیر […]
رئیسکل بانک مرکزی اعلام کرد: یادآوری میشود بُردار نرخ بازدهی بازارهای دارایی داخلی بهنحوی است که نرخ سود واقعی سیستم بانکی بهنحو مطلوبی مثبت بوده و در مقایسه با بازدهی بازار ارز که توأم با ریسک است، بسیار جذابتر است.
ولیالله سیف رئیسکل بانک مرکزی در یک پیام تلگرامی به مردم در خصوص اتفاقات اخیر بازار ارز نوشت:
“تلاطم و نااطمینانی در بازار ارز بر متغیرهای کلان اقتصادی تأثیرات منفی بر جای میگذارد و از همین رو، ثبات این بازار یکی از اصلیترین اهداف بانک مرکزی است. پس از تکانه و جهش شدید ارزی سالهای ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱، بانک مرکزی در دولت یازدهم نسبت به ثباتبخشی به بازار ارز اقدام کرد و در عمل نشان داد که بهخوبی توانایی حفظ ثبات بازار ارز را داشته و هماکنون نیز دارد. در این مدت رویکرد بانک مرکزی بر این اساس بود که اولاً مکانیزم بازار و عرضه و تقاضای ارز با اختلال مواجه نشود. ثانیاً در تنظیم سیاستهای ارزی، میان روند و نوسانات زودگذر ارزی تفکیک قائل شده و جلوی نوسانات شدید گرفته شود تا اقتصاد دچار تکانه ارزی نشود. در این راستا، اضافه جهش سالهای ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ بهطور طبیعی در طول دولت یازدهم و تا اوایل دولت دوازدهم در بازار هضم و بازار ارز از تعادل و ثبات مناسبی برخوردار شد. درادامه نیز در تطابق با دستاوردهای تورمی چشمگیر دولت، تلاش شد روند تعدیل بازار ارز، متناسب با تغییرات عوامل بنیادین مؤثر بر این بازار باشد.
باید به این نکته توجه داشت که بازار ارز تحت تأثیر عوامل مختلفی همچون سیاستهای کلان اقتصادی، روند متغیرهای بنیادین و کلان، تحولات در روابط سیاسی و اقتصادی بینالمللی، تغییرات نرخ برابری ارزهای جهان روا و عامل انتظارات قرار دارد. درعین حال، نرخ ارز بر متغیرهای اقتصادی همچون صادرات، واردات، سرمایهگذاری، تولید، مصرف و تورم، آثار مختلف و غیر همجهتی دارد. رویکرد بانک مرکزی بر این امر استوار است که بهعنوان سیاستگذار ارزی روند تعادلی مناسبی از نرخ ارز را دنبال کند تا متضمن حداکثر شدن منافع اقتصادی کشور بهنحو پایدار و متناسب با رویکردهای اقتصاد مقاومتی باشد.
بانک مرکزی در حال حاضر ضمن پایش روند نرخ ارز که متأثر از برخی عوامل فصلی و انتظارات ناشی از تحولات روابط بینالملل است، همچون گذشته نسبت به استمرار روند ثبات در بازار و دفع اختلالات اقدام خواهد کرد همانطور که در پاییز سال گذشته بهخوبی شاهدش بودیم. در پایان، یادآوری میشود بُردار نرخ بازدهی بازارهای دارایی داخلی بهنحوی است که نرخ سود واقعی سیستم بانکی بهنحو مطلوبی مثبت بوده و در مقایسه با بازدهی بازار ارز که توأم با ریسک است، بسیار جذابتر است. همین امر باعث میشود منابع مالی هموطنان ضمن برخورداری از بازدهی مناسب و فاقد ریسک در نظام بانکی، صرف حمایت از تولید و اشتغال کشور شود و بازار ارز نیز علیرغم تلاش سفتهبازان ارزی در ایجاد نوسان و بهرهبرداری از حاشیه سودهای کوتاهمدت، بتواند در طول زمان به روند باثبات خود متناسب با تحولات متغیرهای اقتصادی ادامه دهد”.