آنتون بارا اندیشمند و نویسنده مسیحی سوری در کتاب خود ضمن بیان روایت تاریخی از زندگی حضرت زینب سلام الله علیها به برخی از مصیبتهای عاشورا از جمله خیمههای آتشگرفته یاد میکند. به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا، آنتون بارا اندیشمند و نویسنده مسیحی سوری در کتاب خود با عنوان «زینب فریاد فرمند» به بیان حوادث […]
آنتون بارا اندیشمند و نویسنده مسیحی سوری در کتاب خود ضمن بیان روایت تاریخی از زندگی حضرت زینب سلام الله علیها به برخی از مصیبتهای عاشورا از جمله خیمههای آتشگرفته یاد میکند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا، آنتون بارا اندیشمند و نویسنده مسیحی سوری در کتاب خود با عنوان «زینب فریاد فرمند» به بیان حوادث کربلا و رشادتهای حضرت زینب(س) می پردازد.
برپایه این گزارش به نقل از ایرنا، آنتون بارا در فصل اول کتاب خود به دعاها و نیایش های زینب (س) می پردازد و از فصاحت کلام دختر امیرمومنان (ع) سخن می گوید و پس از بیان خطبه های زینب کبری (س) در کوفه و شام، به فلسفه «ام المصائب» بودن زینب (س) اشاره می کند که او چگونه مادر مصیبت هاست، مصیبت هایی همچون از دست دادن پیامبر (ص)، پدرش علی (ع)، مادرش فاطمه (س) و برادرش حسن (ع) اما داغ حسین (ع) چیز دیگری است.
وی در فصل دیگری از کتاب خود با عنوان «بانوی قهرمان کربلا» به بیان وقایع مسیر کربلا تا کوفه و سپس تا شام می پردازد و متن سخنرانی بهت انگیز زینب کبری (س) در مجلس ابن زیاد را یادآوری می کند.
بارا عنوان «فریادی که انقلابی را کامل کرد» را برای فصل چهارم برمی گزیند تا از رویارویی تاریخی زینب(س) در مقابل قاتل برادرش یزید بگوید.
وی در فصل پنجم نیز از بازگشت پیروزمندانه زینب (س) به مدینه و غروب مهتاب یاد می کند و به فلسفه تعدد آرامگاه های زینب کبری (س) گریزی می زند.
بارا کتاب «زینب فریاد فرمند» را ادامه کتاب اول خود به نام «حسین (ع) در اندیشه مسیحیت» می داند که سالها پیش درباره زندگی سیدالشهدا (ع) نوشت و به همین دلیل معتقد است «اسلام، آغازش محمدی (ص) و استمرارش، حسینی است و حماسه کربلا آغازش، حسینی و پایانش زینبی است.»
وی در مقدمه کتاب «زینب فریاد فرمند» می نویسد: در کتاب «الحسین فی الفکر المسیحی» ضمن تحلیل و بررسی واقعه خونبار کربلا در مناسبت های گوناگون یادی از سخنان، اشعار و مناجات های بانو زینب (س) کرده ام اما پس از انتشار آن، همواره این اندیشه به ذهنم می آمد که تالیفی دیگر در این زمینه داشته باشم. از این رو به سبب علاقه و ارادتم به بانوی قهرمان کربلا تصمیم گرفتم کتابی درباره او بنویسم تا جلد دوم کتابی باشد که درباره برادر بزرگوارش نگاشته ام.
آنتون بارا میگوید: از ۲۵ سال پیش که تالیف این کتاب را آغاز کردم به این نتیجه رسیدم که بررسی همه ابعاد شخصیت زینب (س) و احاطه به همه موضع گیری ها و نقش سازنده او در حرکت انقلابی برادرش خارج از توانایی های من است و هر چه در ژرفای وجود این بانوی فرزانه و مهربان فرو می روم، بیشتر احساس کوتاهی و تقصیر می کنم.
می افزاید: راه و رسم زیبا و عطرآمیز این بانوی بزرگ چنان گسترده و بی نهایت است که هر پژوهشگر در بررسی شخصیت والای او احساس عجز و ناتوانی می کند. به همین دلیل کتابهایی که تاکنون درباره آن حضرت نوشته شده حق او را ادا نکرده است.
اندیشمند سوری می نویسد: زندگی زینب با حوادث و رویدادهای بسیار دشوار و ناگواری همراه بود و به قدری محنت و مصیبت بر او وارد گردید و او کشته شدن پدرش علی (ع) و شکسته شدن پهلوی فاطمه (س) و سقط جنین وی و پاره پاره شدن جگر برادرش حسن (ع) را به یاد داشت ولی در همراهی با برادرش در سفر کربلا با مصیبت هایی روبه رو شد که کوههای بلند را یارای تحمل آن نیست.
از عاشورا به عنوان حادثه ای بی نظیر در تاریخ انسانیت یاد کرد و در مراسم رونمایی از کتابش گفت: تاریخ بشریت خواهری همچون زینب سراغ ندارد که چنین نقشی را در نهضت عاشورایی برادرش ایفا کند و اگر زینب به همراه امام حسین علیه السلام از مدینه خارج نمی شد، این حادثه در چارچوب یک جنگ محصور می شد و یزید آنگونه که می خواست کربلا را به جهانیان معرفی می کرد ولی زینب (س) توانست حقایق این حادثه را بیان کند.
«زینب فریاد فرمند» برگردان فارسی کتاب «زیبن صرخه اکملت مسیره» با ترجمه غلامحسین انصاری در زمستان سال ۹۳ از سوی شرکت چاپ و نشر بین الملل وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی در ۴۴۳ صفحه به چاپ رسید و حاصل ۲۵ سال پژوهش آنتوان بارا است که مخاطبان را در ۶ فصل با عناوین آماج مصائب، عروس شهادت، بانوی قهرمان کربلا، فریادی که انقلابی را کامل کرد، بانوی مقدس و حماسه پیروزی با گوشه هایی از رشادتها و مصیبتهای شیرزن دشت کربلا آشنا می کند.