نیوزویک: حمله ایران به «العدید» درسهای ارزشمندی برای آمریکا به همراه داشت
به گزارش واحد بین الملل خبرگزاری صبح اقتصاد از این نشریه آمریکایی، واحدهای دفاع هوایی پاتریوت ایالات متحده مستقر در شمال شرق آسیا همزمان با آماده سازی برای حمله احتمالی چین و کره شمالی به ژاپن و کره جنوبی، احتمالا درسهای با ارزشی از جنگ اخیر در خاورمیانه آموختهاند.
به گفته مقامات نظامی آمریکایی حملات موشکی تهران به مواضع نظامی ایالات متحده در پایگاه هوایی «العدید» قطر به تلافی بمباران تاسیسات هستهای ایران باعث یک عملیات دفاع هوایی بیسابقه شد و براساس اعلام این مقامات که بعدها فاش کردند سبب انتقال واحدهای پاتریوت از ژاپن و کره جنوبی به خاورمیانه شد.
تیموتی والتون از اعضای ارشد اندیشکده هادسون متخصص در زمینه دفاع هوایی و موشکی گفت: شاخه توپخانه دفاع هوایی ارتش ایالات متحده به همراه ناوشکنهای نیروی دریایی این کشور، به لطف عملیاتهایشان در خاورمیانه، توانایی خود را برای رهگیری طیف وسیعی از تهدیدات افزایش می دهند.
ژنرال دن کین رئیس ستاد مشترک ارتش نیز گفته بود که پیش از حمله ۲۳ ژوئن (۲ تیر) ایران به پایگاه العدید، تمام پرسنل به جز ۴۴ سرباز که برای کار با دو سامانه پاتریوت باقی مانده بودند، تخلیه شدند. کین هفته بعد از این حمله به خبرنگاران گفت که آن ۴۴ سرباز در کنار خدمه پاتریوت قطری، تعداد زیادی موشک رهگیر را برای دفاع از پایگاه شلیک کردند اما وی تعداد دقیق موشکهای شلیک شده را اعلام نکرد و آن را محرمانه خواند.
بنیاد یهودی امور امنیت ملی (JINSA) در تحلیلی در تاریخ ۲۱ ژوئیه (۳۰ تیر) نوشت که ارتش آمریکا نزدیک به ۳۰ موشک هدایتشونده پاتریوت را به سمت ۱۴ هدف بالستیک ایرانی که به سمت بزرگترین تاسیسات نظامی آمریکا در خاورمیانه در حرکت بودند، شلیک کرد که هزینه کل آن ۱۱۱ میلیون دلار بوده است.
والتون در بخش دیگری از اظهاراتش در گفتوگو با نیوزویک اضافه کرد: «حمله موشکی ایران به پایگاه هوایی العدید پوشش خبری قابل توجهی را به خود جلب کرد، اما سایر واحدهای ارتش آمریکا که از داراییهای حیاتی در اسرائیل دفاع میکنند و عملیاتهای طولانیمدت مقابله با موشکها و پهپادها در عراق و سوریه را انجام میدهند، کمتر مورد توجه قرار گرفتهاند.»
دن کین نیز در نشست خبری ۲۶ ژوئن (۵ تیر) درگیری اخیر پاتریوت های ایالات متحده با ایران را بزرگترین در نوع خود دانست و مدعی شد: «این واقعا توانایی و ظرفیت رزمی مدافعان هوایی ارتش ما را نشان میدهد.»
نیویوزک در پایان خاطرنشان کرده است که ایالات متحده پس از عملیات در خاورمیانه و پس از تحویل سامانه های دفاع هوایی به اوکراین، نیاز به تکمیل ذخایر موشکهای رهگیر پاتریوت خود خواهد داشت.
- منبع خبر : ایرنا