پرجمعیتترین شرکت بورس با مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار تغییر چهره داد و هلدینگ شد. مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه صنعتی ایران از تبدیل شدن این شرکت سرمایه گذاری به هلدینگ خبر داد و گفت: در سال ۹۶ مهمترین رویداد «وتوصا» کسب مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار برای تبدیل شدن به یک […]
پرجمعیتترین شرکت بورس با مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار تغییر چهره داد و هلدینگ شد.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه صنعتی ایران از تبدیل شدن این شرکت سرمایه گذاری به هلدینگ خبر داد و گفت: در سال ۹۶ مهمترین رویداد «وتوصا» کسب مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار برای تبدیل شدن به یک هلدینگ سرمایهگذاری بود ، چرا که با پرتفولیو تکانی اساسی رخ داده در شرکت و حضور در سهمهای کنترلی به شکل مدیریتی شرایط شرکت متفاوت با یک شرکت سرمایهگذاری شده بود و لازم بود شرکتهای زیرمجموعه در قالب هلدینگ اداره شود، بنابراین با پیگیریهای صورت گرفته مجوز لازم برای تبدیل شدن به هلدینگ سرمایهگذاری دریافت شده است.
شما را با نام «ایرالکو» می شناختند؛ اما الان نه!
بالاترین مقام اجرایی در شرکت سرمایهگذاری توسعه صنعتی و بزرگترین شرکت بورس با بیش از ۲۵۰ هزار سهامدار در برابر این پرسش که در گذشته فعالان بازار سهام «وتوصا» را بیشتر با نام آلومینیوم ایران میشناختند اما در سالهای اخیر این شرکت شرایط متفاوتی را از خود به نمایش گذاشته و علت چیست؟ پاسخ داد: شرکت سرمایهگذاری توسعه صنعتی را در سالهای دور به واسطه مالکیت در آلومینیوم ایران بیشتر با این سهم میشناختند.
رضا مرادی اضافه کرد: با وجود این سهام ایرالکو برای «وتوصا» در دوران سهامداری بازدهی نقدی نداشت و زمانی که سهام «وتوصا» به بخش خصوصی واگذار شد، سهام ایرالکو به عنوان یک دارایی تحمیل شده در پرتفولیوی آن وجود داشت و به دلیل توقف طولانی مدت نماد هم امکان فروش آن تا مدت ها فراهم نبود؛ اما سیاست توسعه صنعتی در فروش سهام این شرکت با هدف متنوعسازی سبد سهام و تخصصی کردن ترکیب داراییها و خرید سهام چند شرکت سرمایهگذاری راه را برای تبدیل این شرکت سرمایهگذاری به هلدینگی در زمینه مدیریت شرکتهای سرمایهگذاری بازکرد، تا این شرکت اولین هلدینگ تخصصی سرمایه گذاری ها در بازار دسته بندی شود.
آخرین وضعیت داراییها
این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت داراییهای این هلدینگ گفت: اولین خرید سهام ما در گروه سرمایهگذاریها با ورود به شرکت سرمایهگذاری اعتبار ایران رقم خورد.
وی گفت: شرکت سرمایهگذاری توسعه صنعتی هماکنون مالکیت بیش از ۶۴ درصد از سهام این شرکت سرمایهگذاری را با ارزش بازار ۱۱۵میلیارد تومانی در اختیار خود دارد. همچنین در سال ۹۵ شرکت اقدام به خرید ۱۰۰ درصد از سهام توسعه صنایع معدنی امید موسوم به «امیدکو» کرد که این شرکت به نام شرکت سرمایه گذاری پایا تدبیر پارسا تغییر نام داده است و همین شرکت اخیرا سرمایه گذاری های سنگینی را در بازار سرمایه در قابل خرید سهام کنترلی سرمایه گذاری سبحان رقم زدهاست.
خروج از «ایرالکو» پاسخ به درخواست ۲۵۰ هزار سهامدار خرد بود
وی درباره فروش آلومینیوم ایران هم توضیح داد: فروشهای ما در این شرکت بهصورت تدریجی و خرد بود تا بازار سهام هم با واکنش منفی مواجه نشود. بارها این سهم را برای فروش آگهی کرده بودیم که با موانع و مشکلاتی مواجه شد.
مرادی افزود: در نهایت عرضهها تدریجی و خرد و انجام شد، در حالی که قیمت سهام این شرکت فلزی طی یک ماهه اخیر با روند نزولی از قیمت های ۱۵۰ تومان به سطوح ۱۲۰ تومان رسیده ، یعنی کاهش ۲۰ درصدی را تجربه کرده است، در واقع اقدام ما در فروش ایرالکو به موقع بود و پاسخی بود به درخواستهای بیش از ۲۵۰ هزار سهامدار حقیقی که بارها نمایندگان آنها یا برخی از آنها در مجامع سالانه شرکت خواستار خروج از این سهم کم بازده و استفاده از سایر فرصت های سرمایه گذای بودند.
وی اضافه کرد: سهام آلومینیوم به صورت نقد با ارزش متوسط بیش از ۱۵۰ تومان به ازای هر سهم در سال مالی جاری به فروش رسید و بیش از ۳۶ تومان به ازای هر سهم سود خالص برای سهامداران شرکت داشته است که در صورتهای مالی سه ماهه شرکت قبلا به بورس اعلام شده است.
خرید دو دارایی ارزشمند
مدیرعامل سرمایه گذاری توسعه صنعتی ایران در ادامه با اشاره به خرید موفق ۵۱ درصد از سهام سرمایه گذاری صنعت و معدن از بانک دولتی صنعت و معدن هم گفت: در زمستان گذشته با خرید بلوک مدیریتی سهام سرمایه گذاری صنعت و معدن به ارزش ۴۵۰ میلیارد تومان هم دارایی ارزشمندی را برای ذی نفعان خود خریداری کردیم و هم به موضوع مهم خروج از بنگاهداری بانک های دولتی توجه کردیم.برای این شرکت برنامه های زیادی داریم و در حال حاضر با استقرار هیات مدیره جدید وضعیت سبد سهام شرکت و فرصت ها و تهدید های آن در حال رصد و بررسی است.
این مقام مسئول گفت: در اولین حضور ما در این شرکت، سهام ایران خودرو در نرخ های خوب فروخته شد و به جای آن سهام نفت و گاز پارسیان که از رشد نرخ ارز نفع می برد، خریداری شد. بدین ترتیب «وصنعت» در اسفند ماه گذشتهبا هدایت «وتوصا» توانست ۱۵ میلیارد تومان سود در بورس شناسایی کند.
وی درباره خرید سهام سرمایه گذاری سبحان از سازمان اقتصادی کوثر هم گفت: در اسفندماه سال گذشته «وتوصا» با خرید بلوکی سهام این شرکت سرمایه گذاری، مالکیت سرمایه گذاری سبحان را به دست آورد.
مردای ادامه داد: این مالکیت شامل ۹ درصد به صورت مستقیم و حدود ۸۲ درصد توسط شرکت زیرمجموعه یعنی سرمایهگذاری پایا تدبیر پارسا صورت پذیرفته است. این شرکت ارزش بازار ۱۸۸ میلیارد تومانی دارد و داراییهای بسیار ارزشمندی شامل ۱۲٫۵ درصد سهام پتروشمیران(که خود مالک کنترلی شرکت پلی پروپیلن جم است) و نیز املاک متنوعی در منطقه غرب و نیر پرتفولیوی بورسی حساس به نرخ ارز در دل «وسبحان» قرار دارد.
منطق اقتصادی خریدهای توسعه صنعتی
این مقام مسئول در سرمایه گذاری توسعه صنعتی ایران در برابر این پرسش که نقدینگی این خریدها از چه محلی تحصیل شده است گفت: نکته مهم همین جاست که این خریدها همه قسطی هستند آن هم اقساط بلندمدت و با نرخ سود ۱۵ درصدی می باشد که به مراتب از چشم انداز رشد تورم و افزایش ارزش سهام در بورس در اثر رشد نرخ ارز کمتر است. ضمن آن که ورود بخش خصوصی به این شرکتها میتواند سبب چابک شدن شرکت، بهینهسازی پرتفوی و رقم خوردن سودهای بالایی در این شرکتهای سرمایهگذاری شده و در واقع پرداخت بخشی از این اقساط از سود تقسیمی خود این شرکتها است.
مرادی اذعان داشت: بدین ترتیب سرمایهگذاری توسعه صنعتی توانسته مالکیت شرکتهایی با مجموع ارزش داراییهای بیش از ۱۲۰۰ میلیارد تومان را به دست آورد، در حالی که ارزش بازار خود شرکت تنها ۳۰۶ میلیارد تومان بوده و ۴ برابر ارزش بازار خود مالکیت چهار شرکت را به دست آورده و عملا به هلدینگی بزرگ تبدیل شده است.
وی افزود: در شرایط تضعیف ارزش پول، اخذ بدهی ریالی با نرخ ثابت سود و خرید داراییهایی که از تورم منتفع می شوند، منطق اقتصادی قوی دارد و این دقیقا استراتژی ای است که هلدینگ توسعه صنعتی به صورت اهرمی آن را اجرا کرده است و انتظار می رود که سهامداران شرکت را در افق بلند مدت منتفع نماید.
به گزارش تسنیم، اصطلاح هلدینگ عموماً برای شرکتهایی به کار میرود که کالا یا خدمت تولید نمیکنند؛ در عوض، هدف آنها این است که با مالکیت سهام دیگر شرکتها، گروهی از شرکتها را تشکیل دهند. شرکتهای هلدینگ منجر به کاهش ریسک صاحبان سهام میشوند و همچنین میتوانند به مالکیت و کنترل تعدادی از شرکتها منجر شوند. در این راستا شرکت توسعه صنعتی اولین شرکت کاملا خصوصی است که موفق می شود به یک هلدینگ سرمایه گذاری تبدیل شود.