اگرچه امروزه انقباض بخش تولیدی چین یا کاهش قیمت نفت، توجه زیادی را به خود جلب کرده است، اما نشانههای کاهش رشد اقتصادی در سراسر جهان بسیار است. برای این مسئله نیز دلایل متنوعی وجود دارد؛ از جمله، تنشهای تجاری ایالات متحده و چین، آشفتگی اقتصادی در کشورهایی مانند آرژانتین، ترکیه و ونزوئلا، ضعف در بخش خودروسازی آلمان و افزایش تدریجی نرخ بهره.
در ادامه، قابل ذکر است که Gita Gopinath، اقتصاددان ارشد صندوق بینالمللی پول، وضعیت کنونی اقتصاد جهانی را “گسترش قابل توجه ضعف جهانی” نامیده است و آمار ارائه شده از سازمان وی اثباتکننده این مسئله است که در واقع، اقتصاد جهانی هنوز در حال رشد است، اما سرعت روند رشد به شدت کاهش یافته است.
اروپا و آمریکا، هر دو در سال۲۰۱۸، روند رشد بسیار آهسته ۲٫۲درصدی در تولید ناخالص داخلی را تجربه کردند. اروپای غربی بیش از کشورهای اروپای شرقی، از کاهش سرعت روند رشد اقتصادی به دلیل قوانین سنتی توسعه اقتصادی رنج میبرد.
ژاپن تنها ۰٫۸درصد و ایتالیا ۰٫۹درصد رشد داشتند. آلمان، که به سختی از بحران اقتصادی خود در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۸ گذشت، ۱٫۵درصد رشد را تجربه کرد. اقتصاد چین نیز در سال ۲۰۱۸، ۶٫۶درصد رشد داشت اما این رشد، از سال ۲۰۱۰، همچنان روند نزولی داشته است.
همچنین جالب توجه است که در حال حاضر منطقه آسیا-اقیانوسیه، بالاترین میزان رشد را نشان داده است و انتظار میرود این منطقه و به دنبال آن قاره آفریقا، در این بحبوحه رکود اقتصاد جهانی، تا سال ۲۰۲۳ قویترین رشد را داشته باشند.
در نمودار ارائه شده، درصد رشد تولید ناخالص داخلی از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۳، در مناطق مختلف جهان را مشاهده میکنید؛