به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد به نقل از پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا، رضا صالحی شهرابی سرپرست اداره کل تسهیلات تبصره ای بانک مسکن، با بیان اینکه به دنبال وقوع سیل گسترده در بخش زیادی از استان های کشور در ابتدای سال جاری، بانک مسکن از جمله بانک های عامل و پیشرو در پرداخت تسهیلات حمایتی از سیل زدگان کشور بود، اظهار کرد: مطابق با گزارش عملکرد به دست آمده از طی فصل نخست سال جاری و ۱۲ روز ابتدایی فصل تابستان، شعب مختلف بانک مسکن در ۲۱ استان کشور معادل یک هزار و ۲۱۰ میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه به آسیب دیدگان این واقعه پرداخت کرده است.
وی با اشاره به تسهیلات پرداخت شده به آسیب دیدگان سیل اخیر به تفکیک استان های کشور، تصریح کرد: از میان ۲۱ استان کشور که تاکنون از اعتبار ابلاغی برای پرداخت تسهیلات قرض الحسنه استفاده کرده اند، استان های لرستان،گلستان، خوزستان و مازندران چهار استانی بوده اند که بیشترین تقاضا برای اخذ این نوع تسهیلات را به شعب بانک مسکن ارایه کرده اند.
سرپرست اداره کل تسهیلات تبصره ای بانک مسکن به میزان تسهیلات پرداختی به این استان ها اشاره کرد و افزود: از ابتدای سال جاری تا ۱۲ تیرماه، به آسیب دیدگان استان لرستان رقمی معادل ۴۸۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال، استان گلستان ۲۱۵ میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال، استان خوزستان رقمی معادل ۱۷۱ میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال و استان مازندران ۴۴ میلیارد و ۹۹۰ میلیون ریال تسهیلات قرض الحسنه از سوی بانک مسکن اعطا شده است.
وی ادامه داد: به آسیب دیدگان استان های همدان، ایلام و سیستان و بلوچستان نیز به ترتیب رقمی بالغ بر ۵۹ میلیارد و ۱۴۰ میلیون ریال، ۵۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال و ۱۸ میلیارد و ۶۵۰ میلیون ریال تاکنون تسهیلات قرض الحسنه پرداخت شده است.
وی در عین حال تاکید کرد: مطابق با پیش بینی ها، مجموع اعتبار ابلاغی برای حمایت از آسیب دیدگان سیل سال جاری به استان های کشور رقمی معادل ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال است که در صورت ارایه تقاضای جدید و معرفی پرونده های درخواست اخذ تسهیلات به شعب استان های کشور قابل پرداخت است.
وی به انواع تسهیلات پیش بینی شده برای حمایت از هموطنان سیل زده اشاره کرد و گفت: در سبد تسهیلاتی ویژه هموطنان سیل زده چهار نوع تسهیلات شامل تسهیلات مسکن روستایی تا سقف ۴۰۰ میلیون ریال، تسهیلات مسکن شهری تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال، تسهیلات تعمیرات مسکن با رقمی معامل ۱۵۰ میلیون ریال و تسهیلات معیشتی که با سقف شناور پیش بینی شده است.
صالحی با بیان اینکه نرخ سود تسهیلات پرداخت شده به آسیب دیدگان حادثه سیل اخیر تک رقمی خواهد بود، عنوان کرد: نرخ سود تسهیلات مسکن روستایی معادل ۴ درصد و نرخ سود تسهیلات مسکن شهری معادل ۵ درصد است.
به گفته وی از مجموع اعتبار ابلاغی برای پرداخت تسهیلات به آسیب دیدگان ناشی از سیل اخیر معادل ۳ هزار و ۲۸۸ میلیارد و ۹۴۵ میلیون ریال باقی مانده است که با دریافت درخواست های جدید و تکمیل فرآیند تشکیل پرونده به متقاضیان در استان های مختلف کشور اعطا خواهد شد.