به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد موج جدید افزایش قیمت محصولات فولادی بهگونهای است که بهای هر کیلوگرم میلگرد در بازار آزاد به طور نسبی به کانال ۷ هزار تومان وارد شد. درحالی که افزایش عرضه محصولات فولادی در بورس کالا توانسته بود به تغییر فاز روانی و عقبگرد محسوس خریدهای هیجانی در بازار فولاد منتهی شود، اما هجوم مجدد سرمایههای سرگردان با هدف در امان ماندن از اثرات تورمی اقتصاد با افزایش تقاضا ثبات بازار را برهم زد و سبب افزایش قیمتها شد. “جهش عجیب قیمت آهن در بازار”
این رشد تقاضا به مفهوم افزایش مصرف محصولات فولادی در کشور نیست و بخش قابلتوجهی از تقاضای موجود در این بازار و معاملات صورت گرفته با هدف سفته بازی و کسب سود از نوسانگیری این بازار آشفته و در بهترین حالت با هدف خرید برای مصرف آتی صورت میگیرد. در چنین شرایطی و تا زمان استمرار وضعیت فعلی اقتصادی در کشور که بعضا به رشد تورم دامن میزند نباید انتظار داشت که بازار محصولات فولادی در کشور کاهش نرخ داشته باشد. بازگشت مجدد قیمتها به روند افزایشی به دلایل متعددی صورت گرفت که هجوم سرمایههای سرگردان به این بازار را میتوان اصلیترین عامل دانست. درواقع انتظار تورمی و افزایش نقدینگی در سطح جامعه باعث هجوم سرمایه به بازارهایی همچون طلا، خودرو و بورس شده و بخشی از سرمایههای سرگردان نیز در سطح کوچکتر به محصولات فولادی وارد شده است و همین موضوع رشد تقاضا در این بخش و در ادامه افزایش قیمت را رقم زده است.”جهش عجیب قیمت آهن در بازار”
درحالی که همچنان یک هفته به اتمام ماه خرداد باقیمانده اما میزان تقاضا و حجم معاملات برای محصولات فولادی در بورس کالا طی سه هفته ابتدایی خردادماه نسبت به تقاضا و حجم معاملات در اردیبهشتماه افزایش داشته است. درواقع درحالیکه در اردیبهشتماه سال جاری در مجموع تقاضایی معادل یک میلیون و ۷۲۵ هزار تن برای انواع محصولات فولادی در بورس کالا به ثبت رسید، میزان تقاضای ثبت شده تا روز ۲۱ خرداد به یکمیلیون و۹۶۴هزارتن رسید.
- منبع خبر : ایران جیب