به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد به نقل از سیانبیسی، روز دوشنبه، با نگرانی سرمایهگذاران از موج دوم کرونا در آسیا و آمریکا و با کمتر از انتظار بودن تولیدات صنعتی چین، سهام آسیا اقیانوسیه افت کرد.
گستردهترین شاخص سهام آسیا اقیانوسیه اماسسیآی در خارج از ژاپن ۰.۲۳ درصد افت کرد و نیکی ژاپن ۰.۶۵ درصد پایین آمد.
در بازار چین، کامپوزیت شانگهای ۰.۱۲ درصد در آغاز معاملات امروز افت کرد، در حالی که هانگسنگ هنگکنگ ۰.۵۴ درصد از ارزش خود را از دست داد.
ایاساکس استرالیا و کوسپی کرهجنوبی هم به ترتیب با افت ۰.۱۳ درصدی و ۰.۲۵ درصدی روبرو شدند.
در بازار ارز، نرخ برابری دلار در مقابل یوآن چین ۰.۱۱ درصد تقویت شد و به ۷.۰۸۸۴ واحد رسید (در بازارهای خارج از چین). نرخ برابری دلار با ین ژاپن ۰.۱۳ درصد تضعیف شد و به ۱۰۷.۲۰ واحد بازگشت.
دادههای اقتصادی چین برای ماه می در روز دوشنبه منتشر شد و نشان داد تولیدات صنعتی این کشور ۴.۴ درصد رشد داشته است، در حالی که تحلیلگران پیشبینی کرده بودند ۵ درصد رشد داشته باشد.
اقتصاد چین از اواخر دهه هفتاد قرن ۲۰ به تندی تغییر کرده و در حال رشد است. بر اساس برابری قدرت خرید، چین دارای دومین اقتصاد بزرگ جهان و یک بازیگر اصلی در اقتصاد جهانی است. حجم اقتصاد چین ($ ۱۲٬۳۸۰٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ در سال ۲۰۱۲) بلافاصله پس از اتحادیه اروپا و آمریکا یعنی در مقام سوم در جهان قرار میگیرد.چنانچه رشد کنونی اقتصادی چین همچنان ادامه یابد، چین از نظر اقتصادی، در حال رسیدن به آمریکا یعنی بزرگترین اقتصاد فعلی جهان است و این کشور به صورت نیروی بمراتب قویتری در منطقه در خواهد آمد.
بیش از ۵۰ ٪ مردم چین کشاورزند. صنعتگران ۲۴٪ و کارمندان و بازرگانان۲۶ ٪ نیروی کار فعال این کشور را تشکیل میدهند. با این وجود حدود ۲۰۰ میلیون نفر از مردم چین با درآمد روزانه کمتر از یک دلار زندگی میکنند. میلیونها تن هنور در فقر شدید زندگی میکنند و مشکلات زیربنایی نیز در چین ادامه دارد.
- منبع خبر : مهر