به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد در کمیته خودرو، اجرای تبصره ۲ ماده (یک) بسته سیاستی نحوه برگشت ارز حاصل از صادرات برای صنعت خودروسازی مورد موافقت نمایندگان بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت.”مهلت پرداخت وجه خودرو پس از اعلام نتایج قرعهکشی افزایش یافت”
در این کمیته مقرر شد با توجه به برنامه تولید شرکتهای ایرانخودرو و سایپا تا پایان سال به ترتیب ۱۱۰ هزار دستگاه و ۴۲ هزار دستگاه (در مجموع ۱۵۲ هزار دستگاه) به طور متوسط ماهیانه به ترتیب ۱۸ هزار و ۷ هزار دستگاه (در مجموع ۲۵ هزار دستگاه) تا تحویل ظرف ۳ ماه فروش فوق العاده انجام دهند.
تعهدات این شرکتها با در نظر گرفتن مصوبه ۶۰ درصد تولید به تعهدات معوق و ۴۰ درصد تولید به انواع فروش، مورد تصویب قرار گرفت.
همچنین برای واقعی سازی تقاضا مقرر شد در طرحهای آتی فروش فوق العاده ۱۰ درصد از قیمت خودروها به عنوان پیش پرداخت از سوی متقاضیان و در زمان ثبت نام در وجه حساب واسطی که توسط شرکتهای خودروساز اعلام میشود، پرداخت گردد.”مهلت پرداخت وجه خودرو پس از اعلام نتایج قرعهکشی افزایش یافت”
مهلت واریز وجه پس از اعلام نتایج قرعهکشی نیز در این کمیته از ۷۲ ساعت فعلی به ۱۲۰ ساعت معادل ۵ روز افزایش یافت.
با پایان سومین فروش فوقالعاده خودروهای داخلی، مشخص شد نزدیک به دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در این طرح شرکت کردهاند، اتفاقی که همزمان با انفجار قیمتی اخیر در بازار رخ داده است. این موضوع نشان میدهد خودرو همچنان برای بسیاری از شهروندان ایرانی در حکم ناجی حفظ ارزش پول و البته کالایی بسیار سودده است که میتواند یکشبه سودی هنگفت را برای آنها به ارمغان بیاورد.
به عبارت بهتر، رانت عظیمی که در بازار خودرو به واسطه اختلاف قیمت کارخانه و بازار محصولات ایجاد شده، همچنان در حال وسوسه کردن شهروندان برای شرکت در طرحهای فروش فوقالعاده است، حتی آنها که خودرو به اندازه کافی دارند. این همان تقاضای کاذبی است که مدتهاست گریبان بازار خودرو را چسبیده و بهنظر میرسد تا ریشههای رانت خشکانده نشوند، تقاضا (از جنس کاذب نه از سوی مصرفکنندگان واقعی) نیز خاموش نخواهد شد.
- منبع خبر : تجارت نیوز