نمای میانی بورس (۱۹مرداد) / شاخص کل بیش از ۱۲هزار واحد رشد کرد
نمای میانی بورس (۱۹مرداد) / شاخص کل بیش از ۱۲هزار واحد رشد کرد
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان نیمه اول معاملات ۰.۹درصد رشد داشت، شاخص هم‌وزن نیز ۱.۱درصد صعود کرد.

به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد در ساعت ۱۰ و ۴۵دقیقه شاخص کل بورس پس از رشد ۱۲هزار و ۳۲۶واحدی (۰.۹درصد) در ارتفاع یک میلیون و ۴۴۵هزار واحد قرار گرفت و همچنین شاخص کل هم‌وزن با افزایش ۱.۱درصدی مواجه شد.” نمای میانی بورس (۱۹مرداد) ”

آخرین قیمت ۱۷۴نماد حداقل سه درصد نسبت به قیمت روز قبل آن‌ها افزایش یافته و ۵۵نماد با کاهش بیش از سه درصدی قیمت همراه بوده‌اند.
حقیقی‌ها تا ساعت مورد اشاره رقمی در حدود ۱۷۰میلیارد تومان نقدینگی از بازار خارج کردند. نمادهای «سپید»، «برکت»، «شستا»، «فولاد»، «ومدیر»، «ملت» و «ولکار» در گروه پرتراکنش‌های بورس و نمادهای «شصدف»، «دی»، «لطیف»، «کرمان»، «وهامون»، «فگستر» و «فتوسا» در گروه پرتراکنش‌های فرابورس قرار گرفتند.
ارزش کل معاملات خرد بورس و فرابورس نیز در مجموع تقریبا به چهار هزار و ۲۲۰میلیارد تومان رسید.

دیروز قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی از شروع معاملات سیمان در دو هفته آینده در بورس کالا خبر داد. او  می‌گوید شرکت‌های سیمانی موظف شده‌اند تا تمام محصولات خود را در بورس کالا عرضه کنند اما برخی از شرکت‌ها از این دستور پیروی نمی‌کنند.
در یک ماه گذشته صنعت سیمان در کشور به واسطه قعطی‌های مکرر برق با آسیب بسیار زیادی مواجه شد. محصولات سیمانی به واسطه فسادپذیری بالایی که دارند باید به سرعت فروخته شوند که این مساله خود باعث بالا رفتن قیمت سیمان در این بازار شد.” نمای میانی بورس (۱۹مرداد)”
قیمت هر پاکت سیمان در هفته‌های گذشته تا مرز ۱۰۰ هزار تومان هم رسیده بود. این موضوع تمام مساله نبود و حالا چند وقتی است که سیگنال‌های منفی به نمادهای سیمانی از رشد و افزایش قیمت آن‌ها جلوگیری کرده است و حالا معدود نمادی از این گروه به چشم می‌خورد که مکررا روندی مثبت داشته باشد.
درباره تاثیر ورود سیمان به بورس کالا حامد مددی، کارشناس بازار سرمایه معتقد است: ورود هر کالایی به بورس کالا شفافیت در قیمت و معاملات آن محصول را در پیش دارد. او می‌گوید، نظام قیمت‌گذاری در بورس کالا مبتنی بر اصل شفافیت است و محصولاتی که از این اصل پیروی نمی‌کنند اگر به بورس کالا وارد شوند، می‌تواند کمک کننده باشد. البته این اتفاق در هر صنعتی مثبت است.
وی در بخش دیگری گفت: اگر سیمان به بورس کالا وارد شود قیمت منصفانه و شفاف می‌شود و دست دلال از این محصول کوتاه می‌شود. همچنین ورود سیمان به بورس کالا باعث می‌شود تا شرکت‌ها محصولاتشان را با حاشیه سود بالاتری بفروشند.
مددی درباره خطر قیمت‌گذاری دستوری دولت در بورس کالا گفت: بارها دیده‌ایم که محصولات فولادی و فلزی وقتی در بورس کالا وارد شده‌اند دولت اقدام به قیمت‌گذاری این محصولات کرده و در این بازار هم نظام عرضه و تقاضا را بر هم زده است.
مددی در بخش دیگری توضیح داد: در یک ماه گذشته به واسطه قعطی‌های برق جهش قیمتی سیمان را در بازار داشتیم اما این قیمت‌ها موقتی هستند و زمانی که دوباره محصولات تولیدی کارخانه‌های سیمانی افزایش پیدا کنند قیمت به تعادل می‌رسد.
این کارشناس بازار درباره تاثیر ورود سیمان به بورس کالا در نمادهای سیمانی گفت: تاثیر این موضوع به سرعت در نمادهای سیمانی مشخص نمی‌شود. زمانی قیمت سیمان به تعادل می‌رسد که در بورس کالا معاملات انجام شود و بعد از آن تاثیر این اتفاق را در نمادهای سیمانی می‌توان مشاهده کرد اما در حال حاضر تحلیل این مساله امکان پذیر نیست.