به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد رضا رحمانی در حاشیه مجمع سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در خصوص افزایش عوارض سنگ آهن از سوی معاونت معدنی این وزارتخانه گفت: عوارض ۲۵ درصدی سنگ آهن و انتقاداتی که به آن مطرح است، از سوی دو دیدگاه کاملا متضاد شکل می گیرد به این معنا که برخی معتقدند خام فروشی باید متوقف شود و صادرات سنگ آهن به صورت خام ممنوع گردد اما وزارت صنعت با اعمال ممنوعیت موافق نیست و بر این اساس وضع عوارض صادراتی را در دستور کار قرار داده است.
وزیر صنعت معدن و تجارت افزود: در عوارضی که برای سنگ آهن وضع شده هم واحدهای موجود سنگ آهنی دیده شده و هم زنجیره پایین دست آن یعنی فولادی ها لحاظ شده اند، ضمن اینکه در کارگروه تعیین عوارض صادراتی سنگ آهن دستگاه های مختلفی وجود دارند که تصمیم گیری می کنند، بنابراین بر روی اعداد تعیین شده مطالعه مفصلی صورت گرفته است.
رحمانی ادامه داد: تمام تلاش ما این بوده که واحدهای موجود سنگ آهن دچار مشکل نشوند و البته خام فروشی هم نکنند، همان طور که خام فروشی روند نزولی داشته و صادرات سنگ آهن از ۲۳ میلیون تن در سال ۹۷ به کمتر از ۸ میلیون تن رسیده است، چرا که تقاضای داخلی برای استفاده از آن وجود داشته است.
وی خاطرنشان کرد: هر جا تولید داخلی وجود دارد، وزارت صنعت بر روی اصلاح تعرفه گام برمی دارد تا از تولیدکنندگان داخلی حمایت شود و هر آنجا که نیاز به واردات وجود دارد، چنانکه تولید داخل کفاف ندهد یا وجود نداشته باشد، واردات متوقف می شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در خصوص قیمت سنگ آهن و انتقاداتی که بر قیمت آن وجود دارد، معاونت معدنی وزارت صنعت اظهارنظر خواهد کرد.
تزریق وام دولتی به هپکو
رحمانی در ادامه در خصوص آخرین وضعیت هپکو خاطرنشان کرد: بحث سهامداری هپکو در حوزه کاری ما نیست و این شرکت در اختیار سازمان خصوصی سازی قرار دارد ولیکن به عنوان اینکه صنعت برای ما مهم است و به لحاظ تولید، مباحث اشتغال و کارگری، وزارت صنعت به این مقوله ورود کرده است.
وی افزود: جمع بندی در این خصوص در حال اجرا است و برخی بندها همچون تعیین تکلیف سهامداران در حوزه وزارت امور اقتصادی و دارایی در حال انجام بوده، ضمن اینکه در ستاد تسهیل مصوبه ای وجود دارد که بانک ملی منابعی را به هپکو اختصاص دهد تا مشکل آنها حل شده و حقوق کارگران پرداخت شود.
این عضو کابینه دوازدهم خاطرنشان کرد: وزیر راه و شهرسازی دستور داده تا سازمان راهداری قراردادی را در خصوص استفاده از تجهیزات هپکو با این شرکت منعقد نماید و سازمان شهرداری ها نیز از سوی وزارت کشور مکلف شده تا مجموعه اقداماتی را در خصوص هپکو انجام دهد.
وی خاطرنشان کرد: انتخاب مدیرعامل صورت گرفته و قراردادی با وزارت راه منعقد شده است، ضمن اینکه بانک ملی نیز پیگیری های لازم را در خصوص اخذ وثیقه و اختصاص وام صورت داده که به هر حال اندکی زمانبر است.
مجمع ایدرو به دلیل صورت های مالی لغو شد
رحمانی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر دلایل لغو مجمع سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران که باید تا قبل از ۳۱ شهریور مطابق با قانون برگزار می شد، گفت: اشکالی در صورت های مالی ایدرو وجود داشت و این صورت های مالی باید مورد حسابرسی قرار می گرفت.
وی افزود: مجمع ایدرو به زودی برگزار می شود و تمام تلاش ما این بود که هیچ شبهه ای در صورت های مالی این سازمان وجود نداشته و منطبق بر ضوابط قانونی کار پیش رود.
قطعات یدکی خودروها تأمین می شود
رحمانی در بخش دیگری از مصاحبه خود با خبرنگاران با بیان اینکه تأمین قطعات یدکی از سوی خودروسازان برنامه ریزی شده است، گفت: بخشی از مشکلات مرتبط با دوران تحریم بوده که منجر به وجود ۱۵۰ هزار خودرو کف پارکینگ خودروسازان شده است اما بر اساس اعلام یکی از خودروسازان بزرگ، تعداد خودروهای ناقص کف کارخانه از ۸۰ هزار دستگاه به ۳۵ هزار دستگاه رسیده است.
وی افزود: راه ما در صنعت خودروسازی کاملا معلوم است و ساخت داخل دستور کار جدی وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه خودرو است.
- منبع خبر : مهر