به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد مهدی جمشیدی دانا با بیان اینکه صادرات گاز به ترکیه به دلیل انفجار خط لولهای که گاز ایران را به ترکیه وارد میکرد، از دوازدهم فروردین متوقف شد، اظهار کرد: از آن زمان تاکنون همچنان صادرات قطع است و تا زمان رفع مشکل صادرات آغاز نخواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه به دلیل شیوع ویروس کرونا شرکت ترکیهای که طرف قرارداد ما است، عملیات بازسازی را به کندی پیش میبرد، تصریح کرد: درخواست خود را به طرف ترکیهای برای بازدید از محل انفجار ارسال کرده و منتظر پاسخ آنها هستیم.
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران افزود: پیش بینی میشود که تا آخر خردادماه عملیات تعمیرات انجام شود.
جمشیدی دانا درباره وضعیت صادرات گاز ایران به دیگر کشورها نیز، گفت: در حال حاضر روزانه ۳۰ میلیون متر مکعب گاز به عراق صادر میشود. به ارمنستان نیز صادرات جزئی در قالب تهاتر گاز با برق داریم.
گفتنی است، خط لوله گاز صادراتی ایران به ترکیه در بامداد روز ۱۲ فروردین سال جاری برای یازدهمین بار در ۱۵ سال گذشته منفجر شد. امری که جریان گاز را بین ایران ترکیه متوقف کرده است.
سال ۱۳۹۵ صادرات گاز طبیعی از کشور منحصر به صادرات گاز به کشورهای همسایه ترکیه، ارمنستان و آذربایجان بود که در مورد صادرات گاز به ارمنستان، قرارداد بهصورت تهاتر گاز و برق بوده، افزون بر این در سال ۱۳۹۵ نیز مقداری گاز با عنوان تبادل گاز یا سوآپ بین آذربایجان و ایران برای تحویل به نخجوان صورت گرفته و از این طریق مقداری گاز برای مصارف داخل برداشت شده است. بنابراین مقدار گازی که به نخجوان تحویل شده بهعنوان صادرات محسوب میشود.
از کشورهایی که از سال ۱۳۹۳ طرف مذاکره ایران بودند میتوان به پاکستان، هندوستان، گرجستان، کره، ژاپن، چین، امارات، کویت، روسیه، فرانسه، آلمان، اتریش و ایتالیا اشاره کرد. ضمن آن که قرارداد صادرات گاز بهسوییس نیز توسط امور بینالملل شرکت ملی گاز امضا شد. ترکیه نیز اعلام کرده بود که گفتوگو با ایران را برای توافق احداث یک خط لوله گاز برای انتقال گاز ایران به اروپا از طریق این کشور آغاز کرده است.
- منبع خبر : ایسنا