آغاز امامت حضرت ولیعصر)عج( مبارک باد
آغاز امامت حضرت ولیعصر)عج( مبارک باد

نهم ربیع الاول، آغاز امامت امام عصر علیه السلام است. فرارسیدن این روز فرخنده بر همه مسلمان جهان تبریک و تهنیت باد. به گزارش واحد فرهنگی خبرگزاری صبح اقتصاد هزار و صد و هشتادمین سال امامت آخرین ذخیره الهی و حجت خداوند برای خلق آغاز شد. دلهای ملت مومن ایران اسلامی مسرور آغاز ولایت و امامت […]

نهم ربیع الاول، آغاز امامت امام عصر علیه السلام است. فرارسیدن این روز فرخنده بر همه مسلمان جهان تبریک و تهنیت باد.

به گزارش واحد فرهنگی خبرگزاری صبح اقتصاد هزار و صد و هشتادمین سال امامت آخرین ذخیره الهی و حجت خداوند برای خلق آغاز شد.

دلهای ملت مومن ایران اسلامی مسرور آغاز ولایت و امامت امام زمانشان حضرت بقیه ا.. اعظم، حجت بن الحسن العسگری (عج) است.
 در مسجد مقدس جمکران مراسم جشن آغاز امامت امام عصر عج الله تعالی فرجه الشریف برپا می شود.
برگزاری مراسم عهد جانان با حضور بیش از ۲ هزار طلبه ایرانی و غیرایرانی و با سخنرانی حجت الاسلام قرائتی از جمله برنامه های مسجد جمکران است.

مراسم صبحگاه مشترک نیروهای مسلح استان و گروههای مختلف مردم در این مکان مقدس در روز صبح شنبه و اجرای مراسم تجدید بیعت با امام عصر عج از جمله برنامه های این روز با شکوه است.

عصر شنبه هم گردهمایی بزرگ دانشجویان با عنوان عصر خورشید در مسجد مقدس جمکران برگزار می شود.

نهم ربیع الاول، نه تنها نخستین روز امامت امام عصر علیه السلام است، بلكه آغاز دوره ای حیاتی و مهم در تاریخ شیعه نیز به شمار می آید.

روز هشتم ربیع الاول سال ۲۶۰ هـ.ق، امام حسن عسكری علیه السلام پس از این كه نماز صبح را خواندند، بر اثر زهری كه هشت روز قبل معتمد به ایشان خورانده بود، به شهادت رسید.
به گفته مورخان، در روز شهادت امام علیه السلام، سامرا به صحرای قیامت تبدیل شده بود. بر اساس گفته شیخ صدوق، خود امام زمان علیه السلام با كنار زدن عمویش جعفر كه قصد نمازگزاردن داشت، بر بدن پدر بزرگوارش نماز خواند.حكومت عباسی از مدت ها پیش بر اساس سخن رسول الله صلی الله علیه و آله و امامان معصوم علیهم السلام مبنی بر این كه مهدی فرزند امام حسن عسكری علیه السلام است، امام یازدهم را زیر نظر داشت و مراقب بود تا فرزندی از ایشان نماند، ولی امام یازدهم با پنهان نگه داشتن خبر ولادت فرزندش این نقشه را باطل كرده بود.
پس از شهادت امام حسن عسکری(ع) كم كم خبر فرزندی به نام مهدی علیه السلام پخش شد و تلاش چند باره خلیفه عباسی برای یافتن امام مهدی علیه السلام به نتیجه نرسید.
عثمان بن سعید، نائب اول امام علیه السلام بود و با آغاز غیبت ولی عصر علیه السلام نامه های حضرت را به شیعیان می رساند. از همین زمان بود كه شیعیان برای نخستین بار طعم غیبت را چشیدند.
آغاز غیبت صغرا مصادف با آغاز امامت حضرت مهدی علیه السلام بود تا مردم آرام آرام با مفهوم تلخ و دردناك غیبت آشنا شده، بتوانند تا آن زمان كه به اشتباه خود پی می‌برند و به وظایف خود در برابر امامان آگاه می‌شوند، همچنان دیندار بمانند.در دوران غیبت صغرا چهار نایب خاص،امر وساطت میان امام علیه السلام و شیعیان را به عهده داشته و چنان‌كه خواهیم دید، همه آنها معروف و سرشناس بوده‌اند.
آنان احكام دین را از وجود اقدس امام زمان علیه السلام گرفته و در اختیار شیعیان می‌گذاشتند. سؤالات [كتبی و شفاهی] ایشان را به حضور امام زمان علیه السلام برده و سپس پاسخ را به شیعیان می‌رسانیدند و همچنین، وجوه شرعی شیعیان را با وكالتی، كه از امام داشتند، می‌گرفتند [و به حضرت تحویل می‌دادند یا با اجازة ایشان مصرف می‌كردند] آنان جمعی بودند كه امام حسن عسكری علیه السلام در زمان حیات خود عدالتشان را تأیید فرمود و همه را به عنوان امین امام زمان علیه السلام معرفی كرد و بعد از خود، ناظر املاك و متصدی كارهای خویش گردانید، و آنها را با نام و نسب به مردم معرفی نمود.
اینها، همه دارای عقل، امانت، وثاقت، دِرایت، فهم و عظمت بودند.پاسخ چند سوال امامت كودكمسأله خلافت و امامت در اسلام، تنها بر اساس لیاقت و شایستگی افراد بوده و سن و سال هیچ تأثیری نداشته است.
پیامبر اكرم (ص) در سال سوم هجرت بعد از دعوت خویشان خود به اسلام، علی علیه‏السلام را كه نوجوانی پیش نبود به خلافت و وصایت منصوب كرد و به قوم خود دستور داد كه از او اطاعت كنند.
همچنین در واقعه مباهله با نصارای نجران، آن حضرت امام حسن و امام حسین علیه‏السلام را در حالی كه كودك بودند به همراه خویش برد.
شیخ مفید در این‏ باره می‏نویسد: پیامبر همراه حسنین در حالی كه طفل بودند با نصارا مباهله كرد. بعد از آن، این امر هیچگاه سابقه نداشت.
این وقایع و شواهد بسیار دیگر تاریخی، دلایلی است كه امامت حضرت ولی عصر علیه السلام را در سن كودكی تأیید می‏كند.