به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد دامنه رشد شاخص بورس از سال گذشته به سال جدید هم کشیده شد و به غیر از دو یا سه روز در سال ۱۳۹۹، شاخص کل همواره بر مدار صعود حرکت کرده است. به طوریکه در آخرین روز معاملاتی در هفته جاری، شاخص بورس تهران با افزایش ۱۹ هزار و ۳۵۳ واحدی عدد ۶۴۵ هزار و ۷۶۲ واحد را ثبت کرد. شاخص هم وزن نیز به رقم ۲۲۵ هزار و ۵۵۸ واحد رسید. شاخص بازار اول به کانال ۴۵۳ هزار واحدی وارد شد و شاخص بازار دوم نیز عدد یک میلیون و ۳۸۶ هزار واحد را ثبت کرد آیفکس نیز عدد ۸۱۸۳ واحد را نمایش داد.”آیندهی بازارسرمایه”
بر این اساس درحالی که شاخص بورس در آستانه ورود به کانال ۶۵۰ هزار واحد قرار گرفت، آمارها از افزایش بی سابقه ثبت نام کنندگان در سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) خبر می دهد؛ به طوری که تعداد ثبت نام کنندگان در این سامانه ۱۸ برابر نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است.در ۲۵ روز نخست امسال تعداد ۶۵۱ هزار و ۹۵۹ نفر در سامانه سجام ثبت نام کردند تا تعداد کل ثبت نام کنندگان در این سامانه از مرز ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر عبور کند.
در این راستا، یوسف هاشمی-کارشناس بازار سرمایه- در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه آینده بازار سرمایه به عوامل مختلفی بستگی دارد، با اشاره به شیوع کرونا در جهان، اظهار کرد: کرونا پدیده مهمی در جهان است و شیوع این ویروس واکنش های اقتصادی زیادی را در سرتاسر جهان در پی داشته است که در این میان، بورس های دنیا نیز تحت تاثیر کرونا قرار گرفتند.”آیندهی بازارسرمایه”
وی ادامه داد: پیامدهای این ویروس در اقتصاد ایران فعلا در هاله ای از ابهام است اما احتمالا می تواند تاثیر زیادی داشته باشد به همین دلیل نمی توان وضعیت بازار سرمایه را دقیق پیش بینی کرد اما به طور کلی به نظر من با توجه به اینکه هنوز بازار سرمایه پتانسیل های زیادی برای توسعه دارد و از آنجایی که بازارهای موازی جذابیت زیادی برای سرمایه گذاری ندارند و زمزمه های کاهش نرخ سود بانکی نیز به گوش می رسد احتمالا در سال جاری بازار خوبی خواهیم داشت.
البته کارشناسان در کنار پیش بینی رشد بازار سرمایه، هشدار میدهند که یکی از موضوعات قابل توجه برای سهامدارن به ویژه تازهواردان به بازار سهام این است که نباید این انتظار را داشت که شاخص بورس و سهام شرکتهای مختلف هر روز مثبت و سودده باشد.”آیندهی بازارسرمایه”
آن ها همچنین بر این باورند که هر رشد و افزایش قیمتی در بازار سهام به اصلاح و استراحت نیاز دارد و اینطور نیست که همیشه بازار سرمایه روند افزایشی داشته باشد. از اینرو همانگونه که به سهامدارن توصیه می شود به صورت هیجانی در صفهای خرید نروند، نباید با منفی شدن یکی دو روزه شاخص و یا افت قیمت سهام شرکتها، اقدام به حضور در صفهای فروش کنند.
- منبع خبر : ایسنا