اعلام مبلغ زکات فطریه و کفاره
اعلام مبلغ زکات فطریه و کفاره
آیت الله صانعی از مراجع تقلید، میزان زکات فطره برای سال 99 و همچنین میزان کفاره یک روز، نگرفتن روزه واجب ماه رمضان را اعلام کرد.

به گزارش واحد اجتماعی خبرگزاری صبح اقتصاد  آیت الله صانعی از مراجع تقلید، میزان زکات فطره برای سال ۹۹ و همچنین میزان کفاره یک روز، نگرفتن روزه واجب ماه رمضان را اعلام کرد.”اعلام مبلغ زکات فطریه و کفاره ”

مبلغ زکات فطریه و کفاره برای سال ۱۳۹۹ از نظر آیت الله العظمی صانعی، به شرح ذیل است:

* فطریه برای هر نفر به قیمت گندم ۱۱۰۰۰ تومان (یازده هزار تومان)

* فطریه برای هر نفر به قیمت برنج ۵۰۰۰۰ تومان (پنجاه هزار تومان)

* کفاره یک روز قضای روزه عذر ۳۰۰۰ تومان (سه هزار تومان)

* کفاره یک روز قضای روزه عمد (اطعام ۶۰ فقیر- معادل ۶۰ روز) ۱۸۰۰۰۰ تومان (یکصدو هشتاد هزار تومان)
میزان کفاره

یک مد طعام تقریباً هفتصد و پنجاه گرم، که در کفّاره یا فدیه منحصراً باید به فقرا نان، گندم و امثال این دو از اطعمه داده شود و قیمت کفایت نمی کند; مگر آنکه پول را به او بدهد که او وکالتاً، طعام تهیّه کند و وثوق به تهیّه آن نیز داشته باشد.

مبلغ آن (قیمت گندم) در سال ۱۳۹۹ بابت کفاره غیر عمد تقریبا ۳۰۰۰ تومان (سه هزار تومان) و کفاره عمد (معادل ۶۰ روز) ۱۸۰۰۰۰ تومان (یکصدو هشتاد هزار تومان) می باشد.
“اعلام مبلغ زکات فطریه و کفاره ”

میزان زکات فطریه

مقدار زکات فطره تقریباً سه کیلوگرم گندم، جو، خرما، کشمش و هم چنین برنج می باشد که امروزه جزء قوت غالب است، و پرداختن قیمت هرکدام از آن ها به قیمت بازار همان محل هم کافی است.

در حال حاضردر اکثر شهرهای ایران  قیمت سه کیلوگرم گندم  تقریباً ۱۱۰۰۰ تومان (یازده هزار تومان) و قیمت سه کیلوگرم برنج  ۵۰۰۰۰ تومان (پنجاه هزار تومان) می باشد که پرداخت آن مجزی و برائت ذمه با آن حاصل می شود.

 

فتوای حضرت آیت الله العظمی صانعی در مورد حکم پرداخت فطریه قبل از عید فطر

سؤال: آیا می توان فطریه را قبل از عید فطر پرداخت نمود؟

پاسخ: همچنان که جمعی از علماء متقدم و متأخر قائل شده اند پرداخت آن در ماه رمضان و قبل از عید فطر مانعى ندارد «قضاءً لصحیحة الفضلاء: … و هو فی سعة ان یعطیها من اول یوم یدخل من شهر رمضان الی آخره.» وسائل الشیعة، ج۹، ص۳۵۴، ح۴

  • منبع خبر : ایران جیب