به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد امیر دودابی نژاد در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه فاز بخار نیروگاه سیکل ترکیبی گهران به ظرفیت ۱۶۰ مگاوات دوشنبه این هفته توسط رئیس جمهور افتتاح میشود، گفت: فاز گاز نیروگاه سیکل ترکیبی گهران در زمستان سال ۶۹ افتتاح شد. بنابراین از آن روز تاکنون ضمن بهرهبرداری از واحدهای گاز مشغول تکمیل واحد بخار این نیروگاه بودیم به همین منظور این واحد بخار ۲۲ تیرماه امسال به شبکه سراسری سنکرون و متصل شد.
وی با بیان اینکه این نیروگاه دو واحد ۱۶۶ مگاواتی گازی دارد که زمستان سال ۹۶ افتتاح شد گفت: راندمان بخش گاز نیروگاه گهران ۳۴ درصد است و راندمان کل بلوک پس از افتتاح بخش بخار به ۴۹ درصد خواهد رسید.
دودابینژاد با اشاره به اینکه مصرف گاز طبیعی این نیروگاه ۴۵ هزار متر مکعب در ساعت است گفت: اگر قرار باشد از سوخت دوم برای این نیروگاه استفاده شود گازوئیل به میزان ۴۵ هزار لیتر در ساعت مصرف خواهد شد.
مجری طرح نیروگاههای خصوصی شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه نوع سرمایهگذاری صورت گرفته که بخش عمده آن را پوشش میدهد از طریق فاینانس شرکت مپنا انجام شده است اظهار داشت: ۲۰۰ مگاوات از ۴۹۲ مگاوات افتتاح شده با شرکت برق حرارتی قرارداد خرید تضمینی دارند که شرکت برق حرارتی به صورت تضمینی این ۲۰۰ مگاوات را خریداری میکند و مابقی نیز به مصرف واحدهای صنعتی خود مجموعه یا سایر واحدها میرسد.
* صرفهجویی ۲۵۰ میلیون مترمکعبی مصرف گاز
وی افزود: برای این نیروگاه و تکمیل واحد بخار ۲۵۰ میلیون مترمکعب سوخت گاز در سال صرفهجویی میشود.
دودابینژاد افزود: ۱۶ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاههای گازی کشور است که هنوز واحد بخار آنها افتتاح نشده است.
مجری طرح نیروگاههای خصوصی شرکت برق حرارتی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس که پرسید چه میزان اعتبار برای افتتاح واحدهای بخار نیاز است گفت: در ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید، امکاناتی از سوی قانونگذار پیشبینی شده است. بر این مبنا در صورتی که سرمایهگذاری برای واحدهای بخار انجام شود هزینه سرمایهگذاری از محل صرفهجویی سوخت قابل پرداخت است و این یک جریان خوبی خواهد بود.
وی افزود: سازوکارهای این موضوع پیشبینی شده است اما تا تکمیل آن فاصله داریم اما موضوعی که باید به آن اذعان داشت این است که قطعا اجرای این قانون منافع خوبی برای کشور به ارمغان خواهد آورد.
* سرمایهگذاری ۲۸۰ میلیون یورویی برای دو بلوک گهران
همچنین در این نشست حسنعلی تقیزاده مدیرعامل انرژی تابان هور با اشاره به اینکه با هدف تامین انرژی مورد نیاز واحدهای صنعتی گلگهر و با ظرفیت ۱۵۰۰ واحد مطالعات لازم انجام شد گفت: در فاز ۳ نیروگاه به ظرفیت ۵۰۰ مگاوات و سه بلوک ۵۰۰ مگاواتی برنامهریزی شد تا احداث و اجرا شود.
وی افزود: بلوک اول که همان ۵۰۰ مگاوات است احداث شده و وارد مدار بهرهبرداری قرار گرفت و یک واحد بخار ۱۶۰ مگاواتی مانده است که به بهرهبرداری خواهد رسید.
تقیزاده با بیان اینکه واحدهای گاز نیروگاه گهران دو سال است که به مرحله تجاری رسیده است اظهار داشت: واحد گازی نیروگاه گهران ابتدای مهرماه به بهرهبرداری تجاری رسید.
“افتتاح بخش بخار نیروگاه گهران توسط رئیس جمهور در هفته جاری/ مذاکره با سرمایهگذار روس برای فاینانس”
وی خاطرنشان کرد: حجم سرمایهگذاری دو بلوک اول نیروگاه گهران ۲۸۰ میلیون یورو بود که ۷۰ درصد آن را شرکت مپنا فاینانس کرده است.
به گفته تقیزاده بلوک یک یا همان فاز یک نیروگاه به میزان ۵۰۰ مگاوات از نوع کلاس E بوده است که راندمان آن ۴۸ درصد است.
* مذاکره با سرمایهگذار روس برای فاینانس گهران
مدیرعامل انرژی تابان هور ادامه داد: مذاکرات اولیه با مپنا و آنسالدو ایتالیا انجام شده است و قرار است مذاکرات فاینانس با اسکیم بانک روسیه برای بلوک دو به میزان ۳۰۰ میلیون یورو انجام شود که البته با این درخواست موافقت شده است. پس اگر شرکت برق حرارتی کمک کند میتوانیم بلوک دو این نیروگاه را زودتر شروع کنیم.
به گفته وی بلوک سه نیز مطالعات آن انجام شده است و بعد از اجرای بلوک دو بلوک سه را شروع خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: برای احداث بلوک دو نیروگاه مپنا در اولویت قرار دارد اما اگر نتواند کلاس F را به ما بدهد مجبور هستیم از آنسالدو ایتالیا برای این منظور استفاده کنیم.
مدیرعامل انرژی تابان هور با اشاره به اینکه شرکت آنسالدو ایتالیا یک ویژگی خاصی دارد گفت: بعد از اینکه تحریمها شدت بیشتری گرفت به دلیل اینکه یک تجربه خوبی در همکاری با شرکت آنسالدو برای نیروگاه هریس داشتیم چرا که تمامی تجهیزات نیروگاه بخار هریس را علی رغم تحریمها به ما تحویل داد.
وی افزود: سیاست ایتالیاییها در مورد تحریمها اینگونه است که آنها تجهیزات را میدهند اما فقط باید ارز را به آنها برسانیم.
- منبع خبر : فارس