به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد اعضای کلیدی اوپک و متحدانش قرار است روز چهارشنبه از طریق کنفرانس وب دیدار کرده و به بررسی تولید جاری و آینده گروه اوپک پلاس بپردازند.”افزایش تولید نفت اوپک و متحدانش از ماه آینده”
گروهی متشکل از ۲۳ تولیدکننده نفت که در راس آنها عربستان سعودی به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت جهان قرار دارد، در آوریل با کاهش تولید ۹.۷ میلیون بشکه در روز به منظور جبران سقوط تقاضا در بحبوحه شیوع ویروس کرونا توافق کردند.
به گفته نمایندگان اوپک، اکنون عربستان سعودی و اکثر تولیدکنندگان اوپک پلاس از تسهیل محدودیتهای تولید حمایت میکنند. تحت توافق اولیه، مقرر شده محدودیت عرضه این گروه در فاز دوم دو میلیون بشکه در روز کمتر شده و به ۷.۷ میلیون بشکه در روز برسد.
خوشبینی نسبی این تولیدکنندگان با گزارش روز جمعه آژانس بین المللی انرژی همزمان شده که بر اساس آن، بدترین مقطع رکود تقاضای جهانی برای نفت ناشی از شیوع کرونا سپری شده اما پیامدهای این اپیدمی همچنان در بازار ملموس است و روند احیای تقاضا در نیمه دوم سال ۲۰۲۰ به آرامی جریان خواهد داشت.
بر اساس گزارش مارکت واچ، بزرگترین تولیدکنندگان نفت جهان در تلاش برای مقابله با اشباع عرضه در بازار نفت و تثبیت قیمتها هستند. بهای نفت برنت که شاخص قیمت بازار جهانی است، از ابتدای سال ۲۰۲۰ تاکنون ۳۱ درصد سقوط قیمت داشته و اکنون در بالای مرز ۴۰ دلار در هر بشکه معامله میشود. شاخص نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا حدود ۴۰ دلار در هر بشکه معامله میشود، در حالی که در مقطعی در آوریل به زیر صفر سقوط کرده بود.
اما موج دوم شیوع پاندمی ویروس کرونا ممکن است باعث شود رکود دیگری در مصرف نفت رقم بخورد، در حالی که ذخایر نفت فراوانی از زمان نخستین موج شیوع ویروس کرونا انباشته شده است. اگر اوپک پلاس بخواهد محدودیت عرضه خود را درست زمانی که تقاضا ممکن است دوباره سقوط کند، تسهیل کند احتمال سقوط مجدد قیمتها وجود دارد.
بنابراین شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی و همتایانش در نشست آنلاین روز چهارشنبه کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس باید گام بعدی خود را به دقت سبک و سنگین کنند.
الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه دوم ژوییه گفته بود هیچ موضعی در خصوص تمدید کاهش تولید در سطح فعلی وجود ندارد اما تاکید کرده بود که اوپک پلاس بهتر است روی تصمیمات قبلی خود پایبند بماند. در این بین، شرکتهای بزرگ روسی هم آماده می شوند تولیدشان را از اوت افزایش دهند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، باب مک نالی، موسس شرکت مشاوره راپیدان انرژی معتقد است اوپک پلاس می تواند بدون اشباع عرضه در بازار، تولید خود را افزایش دهد. تقاضای جهانی برای نفت در سه ماهه سوم امسال با ازسرگیری فعالیت اقتصادی، ۱۸ درصد رشد کرده و به ۹۵.۷ میلیون بشکه در روز می رسد.
- منبع خبر : ایسنا