بازخواست دوباره «ظریف»
بازخواست دوباره «ظریف»

به گزارش واحد سیاسی خبرگزاری صبح اقتصاد محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان روز یک‌شنبه هفته آینده (۱۲ آبان ماه) جهت پاسخ به سوال محمدجواد ابطحی نماینده مردم خمینی‌شهر در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی حضور می‌یابد.”بازخواست «ظریف» درمورد پولشویی ” سوال این نماینده مجلس درباره اظهارات وزیر امور خارجه مبنی بر وجود پولشویی در کشور […]

به گزارش واحد سیاسی خبرگزاری صبح اقتصاد محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان روز یک‌شنبه هفته آینده (۱۲ آبان ماه) جهت پاسخ به سوال محمدجواد ابطحی نماینده مردم خمینی‌شهر در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی حضور می‌یابد.”بازخواست «ظریف» درمورد پولشویی ”

سوال این نماینده مجلس درباره اظهارات وزیر امور خارجه مبنی بر وجود پولشویی در کشور است.

آبان ماه ۹۷ بود که محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه در واکنش به منتقدان و مخالفان FATF، گفت: «من اعتقاد دارم بسیاری از این مخالفت‌ها، مخالفت‌های صادقانه است. یعنی دوستان ما نگرانی‌های صادقانه دارند ولی فکر می‌کنم پشت برخی از این مخالفت‌ها منافع اقتصادی است. پولشویی یک واقعیت است در کشور ما و از پولشویی خیلی‌ها منفعت برده‌اند. کدهای بسیاری وجود دارد در زمینه میزان پولشویی که در کشور صورت می‌گیرد ولی امکان بیان آن وجود ندارد. من نمی‌خواهم این پولشویی را به جایی نسبت دهم ولی آن‌جاهایی که هزاران میلیارد پولشویی انجام می‌دهند، حتما آنقدر توان مالی دارند که ده‌ها یا صدهای میلیارد هزینه تبلیغات و فضاسازی در کشور کنند. وزارت امور خارجه‌ای که کل بودجه ریالی و دلاری‌اش حدود ۱۱۰۰ میلیارد تومان، یعنی کمتر از برخی دستگاه‌های فرهنگی در ارتباط با قدرت، نمی‌تواند با آن فضاسازی مقابله کند.»

 تبدیل سود حاصل از خلافکاری و فساد به دارایی‌های به ظاهر مشروع است. در این فرایند، پول حاصل از اقدامات غیرقانونی تبدیل به پول یا ثروتی می‌شود که در ظاهر از راه‌های قانونی بدست آمده‌است و به این طریق «پول شسته شده» وارد اقتصاد می‌شود.در بسیاری از سیستم‌های قانونی و مشروع، قواعد پولشویی با روش‌های دیگر تبهکاری مالی و تجارتی تلفیق شده‌است.بیشتر قوانین ضد پولشویی به صورت آشکار با پولشویی تلفیق شده‌اند. برخی از کشورها پولشویی را تحت عنوان مبهم کردن منشأ منابع مالی تعریف می‌کنند. کشورهایی دیگر پولشویی را پولِ حاصل از فعالیتی می‌دانند که ممکن است در نقطه از کشور مشروع باشد اما در نقطه‌ای ای دیگر فساد و نامشروع تلقی شود. نقدهایی بر قوانین ضد پولشویی توسط مفسرانی وارد شده‌است که عقیده دارند این پهنهٔ وسیع فعالیت‌های ضد پولشویی، در خارج یا داخل کشور بیشتر مانند یک عقیده یا نظریه مالی است و جنبهٔ عملی و کاربردی ندارد.

  • منبع خبر : مهر