به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد به نقل از اداره روابط روابط عمومی و تبلیغات بانک دی، در این دیدار که با حضور علی فتحعلی، عضو هیئت مدیره و مدیران معاونت امور بین الملل و ارزی بانک دی برگزار شد، دو تن از مدیران ارشد بانک تجارتی ایران و اروپا (E.I.H.) مستقر در آلمان، ضمن بازدید از ساختمان مرکزی و آشنایی با پتانسیل های بانک دی، زمینه های گسترش تعاملات بین المللی و توسعه سطح روابط کارگزاری خود با بانک دی را بررسی کردند.
علی فتحعلی، عضو هیئت مدیره بانک دی در این دیدار با معرفی پتانسیل های بانک دی در امور بین الملل و ارزی گفت: بانک دی ضمن بهره مندی از مدیران و کارشناسان مجرب در معاونت امور بین الملل و ارزی، توانسته در شرایط پس از نقض یکطرفه برجام از سوی دولت آمریکا و درج نام بانک دی در فهرست تحریم های اداره کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آن کشور موسوم به اوفک (OFAC)، به فعالیت های ارزی به شکل قابل قبولی ادامه دهد و همواره رضایت مشتریان ایرانی و ذینفعان آلمانی را جلب نماید.
فتحعلی با اشاره به هدفمندی تحریم های آمریکا علیه نظام بانکی ایران گفت: سیستم بانکی در ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان بازوی دولت به شمار می رود و به ویژه در اجرای برنامه های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، بخش مهمی از موفقیت این برنامه ها متأثر از میزان توانمندی نظام بانکی است که با تحریم بانک ها، این توانمندی مورد هدف قرار گرفته است.
وی ضمن اشاره به ایجاد ساز و کار حمایت از تبادل تجاری بین ایران و اروپا موسوم به اینستکس (INSTEX) جهت انجام مراودات مالی با ارز یورو اظهار داشت: وارد کنندگان ایرانی در حال حاضر تنها قادر به واردات کالاهای بشردوستانه از قبیل دارو و سایر کالا های اساسی ( غیر تحریمی) در صورت راه اندازی اینستکس هستند و امیدواریم این ساز و کار هر چه زودتر عملیاتی شود و در آینده شاهد افزایش حجم تبادلات تجاری میان ایران و کشور های عضو اتحادیه اروپا باشیم.
در ادامه این دیدار، کریستین بائشگن، مدیر کل روابط کارگزاری بانک E.I.H. ضمن تشکر و قدردانی از مدیران و کارشناسان معاونت امور بین الملل بانک دی جهت همکاری های ارزنده دو جانبه به تشریح فعالیت های بانک تجارتی ایران و اروپا به ویژه در زمینه توسعه روابط کارگزاری پرداخت و گفت: به دلیل درج نام بانک E.I.H. در فهرست تحریم های OFAC امیدواریم پس از عملیاتی شدن اینستکس، تبادلات تجاری دو کشور افزایش یافته و همکاری های دو جانبه بانکی نیز بیش از گذشته شود.
وی همچنین با تاکید بر حفظ روابط سیاسی و اقتصادی با ایران افزود: بسیاری از تجار و سرمایه گذاران آلمانی به حفظ و تقویت روابط دوجانبه با ایران خوش بین هستند و امید می رود که در آینده شاهد افزایش سطح مبادلات مالی و تجاری بین دو کشور باشیم.