به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد بر اساس مفاد بخشنامههای پیشین طی سالهای گذشته، بلوکه کردن بخشی از تسهیلات اعطایی به مشتریان، در قالب انواع سپردهها توسط بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی ممنوع است.
اما بانک مرکزی اعلام کرد که بر اساس گزارشهای دریافتی، برخی بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی براساس توافق بین مؤسسه اعتباری و تسهیلاتگیرنده و قبل از اعطای تسهیلات، معادل بخشی از مبلغ تسهیلات اعطایی را به صورت وثیقه نقدی و در قالب سپرده قرضالحسنه جاری یا سپرده قرضالحسنه پسانداز مسدود کرده و توثیق میکنند.
طبق اعلام بانک مرکزی، گرچه این رویه منوط به آنکه قبل از اعطای تسهیلات باشد و با توافق و رضایت تسهیلاتگیرنده انجام شود، منع مقرراتی ندارد، اما به منظور پیشگیری از تخطی از حداکثر نرخ سود تسهیلات بانکی مصوب شورای پول و اعتبار، در صورتی که وفق توافق بین مؤسسه اعتباری و تسهیلاتگیرنده و قبل از اعطای تسهیلات، بخشی از وثایق به صورت نقدی و در قالب مسدود کردن سپرده توثیق میشود، سپرده یاد شده باید در قالب حساب سپرده سرمایهگذاری مدتدار بوده و با احتساب و پرداخت سود علیالحساب به آن، معادل نرخ سود متناظر با دوره زمانی آن سپرده که هماکنون در شبکه بانکی کشور مبنای عمل است، انجام شود. “بلوکه کردن بخشی از وامها ممنوع است/ شرط پذیرفتن سپرده به عنوان وثیقه وام”
بر این اساس ضروری است مراتب با لحاظ مفاد قانونی مرتبط به تمام واحدهای ذیربط بانک ها یا مؤسسات اعتباری غیربانکی ابلاغ شود و بر حسن اجرای آن نظارت دقیق صورت گیرد.
پرداخت تسهیلات حمایتی به کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا از جمله سیاستهای وزارت کار در راستای حفظ اشتغال بنگاهها و صیانت از نیروهای کار است و براین اساس امکان بهره مندی از تسهیلات حمایتی کرونا برای ۱۳ رسته شغلی شناسایی شده که بیشترین آسیب از شیوع ویروس کرونا را متحمل شده و دارای لیست بیمه در قالب کارفرمایی یا خویش فرمایی هستند، فراهم شده است.
این ۱۳ گروه شغلی در سامانه کارا به نشانی kara.mcls.gov.ir بارگذاری شده و صاحبان این کسب و کارها میتوانند با مراجعه به سامانه کارا ضمن ثبت نام مراحل دریافت وام کرونا را دنبال کنند.
وزارت کار اعلام کرده که وثیقه های تسهیلات حمایتی کرونا سختگیرانه نیست و متناسب با مبالغ دریافتی متفاوت است.
- منبع خبر : ایسنا