به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد به نقل از ایمیدرو، خداداد غریب پور با اشاره به اثرات افتتاح طرحهای فولاد، افزود: ایجاد هر شغل در زنجیره فولاد از ابتدای بخش معدن تا انتهای زنجیره، سبب شکل گیری ۱۷ شغل غیرمستقیم و پایدار میشود.” تولید فولاد خام ایران از مرز ۳۰ میلیون تن عبور می کند”
وی با اشاره به برنامه چشم انداز توسعه فولاد گفت: روند کنونی نشان میدهد خوشبختانه کشورمان پیش از افق ۱۴۰۴ به ظرفیت ۵۵ میلیون تنی فولاد دست مییابد.
غریب پور تصریح کرد: امسال با افزایش ۵ میلیون تن به ظرفیت تولید، ظرفیت نهایی تولید فولاد خام به ۴۲ میلیون تن میرسد.
وی پیش بینی کرد که تا پایان سال ۳۱ میلیون تن فولاد خام در کشور تولید شود.
وی درباره ظرفیت صادراتی فولاد کشور گفت: کشورمان در حال حاضر از ظرفیت صادراتی بیش از ۴ میلیارد دلاری در صادرات برخوردار است.
آلیاژهایی از استیل که شامل درصدهای مختلفی از مولیبدن، وانادیم، کروم و تنگستن هستند، بسیار سخت و در مواردی شکننده و ترد هستند. از این قابلیت در ساخت متهها بهره میگیرند چراکه این نوع از متهها بعد از گذشت زمان کند نمیشوند. از استیل در ساخت موتورهای الکتریکی، ژنراتورهای برق، چرخدندهها و موتورها استفاده میکنند زیرا در برابر دماهای بالا مقاوم هستند.
برای ساخت آهنربا از استیل به همراه کبالت و در ساخت راکتورهای هستهای از استیل و نیکل بهره میگیرند. دستهای از فولادها موسوم به «فولاد پیشرفته پرمقاومت» (Advanced High Strength Steel) وجود دارند که به صورت ورقههای بسیار نازکی تولید میشوند. این ورقههای AHSS با نازک شدن، مقاومت خود را از دست نمیدهند. از فولاد پرمقاومت در تولید خودروها به منظور کاهش وزن نهایی و مصرف سوخت استفاده میکنند. همچنین از فولادی که با لایهای از قلع اندود شده باشد برای تولید قوطیهای کنسرو و نوشابه بهره میگیرند.
از آنجایی که استیل ضد زنگ بازتاب نور کمی دارد، میتوان از آن در سقف فرودگاهها استفاده کرد. با این کار، خلبانان به هنگام برخاستن و فرود مشکلی در برابر بازتاب نور خورشید نخواهند داشت.
- منبع خبر : مهر