به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد امیرعباس کائینی در یک نشست خبری با بیان اینکه در تولید لوازم خانگی قطعات به دو دسته عمومی و هایتکنولوژی تقسیم میشوند، اظهار داشت: قطعات هایتک دارای تکنولوژی خاصی هستند و سرمایهگذاری برای تولید آنها باید مقرون به صرفه باشد به همین دلیل برای تمام برندها یکسری قطعات را که در داخل تولید مقرون به صرفهای ندارند، وارد میکنند.
وی با بیان اینکه بازار لوازم خانگی کشور به شدت با کمبود روبهرو است، گفت: جلسهای در وزارت صنعت داشتیم و در آنجا این موضوع مطرح شد که با وجود ممنوعیت واردات لوازم خانگی ساخته شده، برای پاسخگویی به نیاز داخل و به منظور فعال نگه داشتن خط تولید شرکتهای لوازم خانگی نسبت به واردات قطعات لوازم خانگی به صورت SKD اقدام شود تا در آینده به تولید به قطعات CKD برسیم.
کائینی تصریح کرد: کمبود کالا در بازار باعث شده تا قیمت لوازم خانگی به شدت افزایش یابد و مردم نتوانند این لوازم را مطابق با لیست قیمتی شرکتها تهیه کنند.
به گفته وی، برای رسیدن به تولید سی کیدی محصولی مانند یخچال فریزر حدود ۹ ماه زمان لازم است.
* داخلیسازی قطعات در پی قطع تولید کرهایها
عضو انجمن صنایع لوازم خانگی ادامه داد: به دنبال شدت گرفتن تحریمها برنامهریزی دقیقی برای افزایش عمق داخلیسازی محصولات ایرانی انجام دادیم و در این راستا تولید تلویزیونهای جدید ایرانی در کشور آغاز شده است.
وی با بیان اینکه برخی شرکتها مانند شرکت الجی کره اجازه داخلیسازی برخی قطعات را به ما نمیدادند، گفت: برای داخلیسازی این قطعات در حال برنامهریزی هستیم.
کائینی با بیان اینکه برای تولید لوازم صوتی تصویری مذاکره با کشورهای دیگر غیرقابل انکار است، افزود: در حال حاضر چین به عنوان مرکز اصلی تولید تکنولوژی در این زمینه مطرح است و حتی برخی قطعات شرکتهای کرهای نیز از چین تأمین میشود، ما نیز برای تولید تلویزیونهای جدید، برخی قطعات را از چین تأمین میکنیم.
وی با بیان اینکه در برخورد با تحریمها شرکتهای کرهای محتاطانهتر نسبت به چینیها عمل کردهاند، افزود: در حال حاضر ارتباط ما با شرکت الجی کره قطع نشده و جلساتی را نیز با آنها برگزار میکنیم.
* تلویزیونهای ایرانی ۳۰ درصد ارزانتر از کرهایها
وی ادامه داد: شرکت الجی تمایلی به ترک بازار ایران نداشت ولی زمانی که مبادلات مالی ما به مشکل برخورد و امکان تبادلات مالی بین ایران و کره وجود نداشت، شرکت الجی از ادامه تولید در ایران صرف نظر کرد.
به گفته عضو انجمن صنایع لوازم خانگی، آخرین محموله قطعات الجی فروردین امسال به ایران وارد شده و در حال حاضر از خطوط تولید این محصولات برای تولید تلویزیونهای ایرانی استفاده میشود.
وی پیشبینی کرد تلویزیونهای جدید ایرانی در مرحله اول ۱۰ درصد نیاز بازار و در آینده نیز ۳۰ درصد از نیاز بازار را تأمین کند.
کائینی تأکید کرد: تلویزیونهای ایرانی با کیفیتی برابر با تلویزیونهای الجی تولید میشود و قیمت آن حداقل ۳۰ درصد پایینتر از محصولات الجی خواهد بود.
وی افزود: بعد از تولید تلویزیون، تولید لباسشویی، ماشین ظرفشویی، موبایل، یخچال فریزر، محصولات آی تی و مانیتور نیز در برنامههای بعدی ما قرار دارد.
- منبع خبر : فارس