جابه جایی ۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر با شبکه ریلی کشور
جابه جایی ۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر با شبکه ریلی کشور

معاون مسافری راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: در سال های ۹۵ و ۹۶ بیش از ۶۳۴ دستگاه واگن مسافری فرسوده با ۳۰ تا ۴۵ سال کارکرد، با هدف ارتقای کیفیت خدمات ریلی به هموطنان، از رده خارج شد. میرحسن موسوی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: در سال گذشته ۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر […]

معاون مسافری راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: در سال های ۹۵ و ۹۶ بیش از ۶۳۴ دستگاه واگن مسافری فرسوده با ۳۰ تا ۴۵ سال کارکرد، با هدف ارتقای کیفیت خدمات ریلی به هموطنان، از رده خارج شد.

میرحسن موسوی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: در سال گذشته ۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در مسیرهای مختلف با شبکه ریلی کشور جابجا شدند که ۱۸ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر آن در مسیرهای بین شهری و ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر با قطارهای حومه ای بوده است.

وی گفت: در مقایسه با سال ۹۵ میزان جابجایی مسافران توسط قطارهای بین شهری در شبکه ریلی کشور ۳٫۱ درصد و قطارهای حومه ای ۱۷٫۲۵ درصد افزایش نشان می دهد.
موسوی با اشاره به آمار جابجایی مسافران در شبکه ریلی در ایام تعطیلات نوروزی افزود: از ۲۵ اسفند ۹۶ تا ۱۵ فروردین ۹۷ با ۴ هزار و ۸۴۰ رام قطار و یک میلیون و ۸۷۳ هزار نفر صندلی در مجموع بیش از یک میلیون ۸۵۷ هزار نفر مسافر با قطار جابجا شدند که نسبت به سال قبل از آن ۱۰٫۸ درصد رشد داشته است.
معاون مسافری راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه طی ۴ سال گذشته قیمت بلیت قطارها هیچ افزایشی نداشته است، گفت: در ایام تعطیلات نوروز ۹۷ نیز قیمت بلیت قطارها افزایش نیافت و حتی در برخی از مسیرها در بازگشت قیمت بلیت با تخفیف به مسافران عرضه شد.
وی گفت: در این ایام حرکت قطار‌ها به‌ صورت ۲۴ ساعته رصد شد و تاخیر حرکت از مبداء قطار‌ها به زیر ۱۸ ثانیه رسید که نسبت به سال گذشته (۲۴ ثانیه) ۲۵ صدم ثانیه کاهش یافت.
به گفته موسوی، در ایام نوروز متوسط تاخیر قطارها در رسیدن به مقصد نیز از ۳۳ دقیقه در سال گذشته به کمتر از ۲۷ دقیقه رسید که ۱۸٫۱۸ درصد کاهش نشان می دهد.
معاون مسافری راه‌آهن از سهم ۱۰٫۸ درصدی راه‌آهن جابجایی کل مسافران نوروزی خبر داد و بیان کرد: در این مدت بیشترین مسافر جابجا شده در نواحی استان های تهران،‌ خراسان، ‌آذربایجان، شمال غرب و قم بوده است.
وی با یادآوری اینکه برای رعایت حقوق شهروندی سامانه تلفن گویای ۵۱۴۹ – ۰۲۱ راه اندازی شده است، افزود: در ایام اوج سفرهای نوروزی ۵۰ هزار و ۸۲۰ تماس با آن برقرار شد که نسبت به سال گذشته ۲۱٫۵ درصد رشد داشت و میزان انتقادات و شکایات از مجموع تماس‌های حاصل‌ شده نیز ۳۰ درصد کاهش یافت.
معاون مسافری راه‌آهن از راه‌اندازی قطار کرمانشاه – مشهد، قطار فوق‌العاده در مسیر کرج – مشهد، یزد – مشهد، تهران – مشهد، تهران – بندرعباس، تهران – اهواز و همچنین قطار ترکیبی شهرکرد – مشهد در ایام نوروز خبر داد و گفت: در طرح سفر‌های نوروزی ۹۷ قطار‌های گردشگری در ۸ مسیر تهران – سوادکوه، تهران – بیابانک، تبریز – رازی، تبریز – جلفا، اراک – چشمه بلاغ حک، اهواز – تنگه‌پنج، گرگان – اینچه ‌برون و گرگان- بندر ترکمن به جابجایی گردشگران اقدام کردند.
موسوی خاطرنشان کرد: همچنین بیست و چهارمین قطار گردشگری بین‌المللی در شامگاه ۱۴ فروردین ‌ماه با گردشگرانی از کشورهای کانادا، انگلستان، استرالیا، دانمارک، ایتالیا، سنگاپور، پرو و مالزی وارد کشور شد و پس از سیر در استان‌های خراسان رضوی، تهران، اصفهان، شیراز، یزد و کرمان روز ۲۱ فروردین ماه از کشور خارج می شود.
وی بیان کرد: برای افزایش ظرفیت در ناوگان ریلی کشور اقدامات قابل‌ توجهی از طریق شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران و شرکت‌های داخلی انجام‌ شده که تامین مالی خرید ۴۵۰ دستگاه واگن ریل‌باس از کشور کره جنوبی با مشارکت یک شرکت خصوصی ایرانی با انتقال دانش فنی، ساخت ۵۰۰ دستگاه واگن مسافری بین‌ شهری با مشارکت شرکتی از روسیه و ۲۰۰ دستگاه واگن بین‌ شهری دیگر در قالب قرارداد پروژه راه‌آهن برقی کردن تهران – مشهد در داخل از مهم ترین برنامه های راه آهن برای افزاشی ناوگان ریلی مسافری است.
معاون مسافری راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: اکنون یک هزار و ۳۰۸ واگن مسافری در شبکه ریلی کشور با عمر حدود ۲۵ سال فعال است و امسال در نظر داریم ۹۰ واگن مسافری جدید وارد شبکه ریلی کشور شود که در این صورت عمر متوسط ناوگان مسافری کشور کاهش قابل توجهی خواهد داشت.