به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد شاخص بورس که روز گذشته برای نخستین مرتبه وارد کانال یک میلیون واحدی شده بود، امروز هم روند صعودی خود را ادامه داد و در مدار یک میلیون واحدی باقی ماند.”جولان شاخص بورس در کانال ۱ میلیون واحد”
معاملات امروز (یکشنبه) بازار سرمایه درحالی به پایان رسید که شاخص کل با ۲۳ هزار و ۷۵ واحد رشد، رقم یک میلیون و ۴۳ واحد را ثبت کرد.
شاخص کل با معیار هم وزن نیز ۵۴۹۷ واحد رشد کرد. در رقم ۳۲۴ هزار و ۸۷۸ واحد ایستاد. در این بازار یک میلیون معامله انجام شد که ۱۱۳ هزار و ۱۴۱ میلیارد ریال ارزش داشت.
امروز فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران، سرمایه گذاری تامین اجتماعی، معدنی و صنعتی گل گهر، بانک ملت و معدنی و صنعتی چادرملو نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل فقط صنایع پتروشیمی خلیج فارس نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بورس داشتند.
بانک های ملت و تجارت، فولاد مبارکه اصفهان، گسترش سرمایهگذاری ایران خودرو، ملی صنایع مس ایران، پالایش نفت اصفهان و سرمایهگذاری خوارزمی نمادهای پربیننده بورس بودند.
شاخص کل فرابورس نیز با ۱۸۳ واحد صعود رقم ۱۱ هزار و ۶۹۶ واحد را ثبت کرد. در این بازار ۷۵۷ هزار معامله به ارزش ۵۲ هزار و ۸۰۹ میلیارد ریال انجام شد.
هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه، سهامی ذوب آهن اصفهان، فولاد هرمزگان جنوب، بیمه پاسارگاد، پالایش نفت لاوان و فرابورس ایران نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل تولید نیروی برق دماوند نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را در فرابورس داشتند.”جولان شاخص بورس در کانال ۱ میلیون واحد”
سهامی ذوب آهن اصفهان، توسعه مولد نیروگاهی جهرم، تولید نیروی برق دماوند، سیمان لار سبزوار، گروه سرمایهگذاری میراث فرهنگی، فرابورس ایران و گروه کارخانجات صنعتی تبرک نمادهای پربیننده فرابورس بودند.
یکی از موضوعات بحثبرانگیز در دوره دولتهای گذشته، شیوه واگذاری شرکتهای دولتی به بخش خصوصی بود؛ به طوریکه باعث شد تصویری منفی از خصوصیسازی در ذهن مردم شکل گیرد و بازخورد منفی مردم به آن سیاستها باعث شد دولت پرونده بازار سرمایه را بدین منظور روی میز قرار دهد که صاحبنظران بر این باورند ETFها، ضربهگیری برای تشکیل حباب در بازار سرمایه هستند.
سعید اسلامی بیدگلی – عضو شورای عالی بورس – اظهار کرد: وجود آنکه فعالان بازار سرمایه نگرانیهایی نسبت به اثرات این سیاست دولت بر روند قیمتگذاری کلی در بورس دارند، اما صندوق سرمایهگذاری قابل معامله در بورس (ETF) فوایدی هم برای دولت و مردم و هم برای بازار سرمایه دارد و در کل به نظر میرسد دولت مسیر درستی را برای واگذاری اموال در پیش گرفته است.
وی ادامه داد:شیوه واگذاری اموال دولتی در قالب صندوق سرمایهگذاری قابل معامله در بورس (ETF)، دارای نکات مثبت زیادی است، اما مثل هر سیاست دیگری نکات منفی یا ابهاماتی نیز ممکن است داشته باشد.”جولان شاخص بورس در کانال ۱ میلیون واحد”
این عضو شورای عالی بورس با تاکید بر اینکه مهمترین نکته مثبت این اقدام دولت، این است که بالاخره برای فرایند واگذاری اموال دولتی راهحلی پیدا شد، توضیح داد:این واگذاریها مشخصأ در جمعآوری نقدینگی در سطح جامعه و عمیقتر شدن بازار سرمایه نقش مهمی را ایفا میکند و باعث میشود عده بیشتری از مردم در بازار سرمایه مشارکت داشته باشند.
- منبع خبر : ایران جیب