حذف یارانه ۱۶۶ هزار خانوار
حذف یارانه ۱۶۶ هزار خانوار
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به آمار شکایت حذف شدگان از دریافت یارانه گفت: وزارت کار در جریان حذف یارانه دهک‌های پردآمد مصمم است که این کار با کمترین میزان خطایی صورت گیرد.

حذف یارانه ۱۶۶ هزار خانوار؛ ۱۰ هزار نفر شکایت کردند

به گزارش خبرگزاری صبح اقتصاد، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به آمار شکایت حذف شدگان از دریافت یارانه گفت: وزارت کار در جریان حذف یارانه دهک‌های پردآمد مصمم است که این کار با کمترین میزان خطایی صورت گیرد.

محمد شریعتمداری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به آغاز حذف یارانه‌ دهک‌های پردرآمد، اظهار کرد: در مورد حذف یارانه به دنبال اجرای کم خطای این قانون هستیم و اجرای کم خطا محافظه‌کاری‌هایی را در اجرا به ما تحمیل می‌کند.

وی درباره آمار حذف شدگان از دریافت یارانه گفت: در جریان حذف یارانه دهک‌های پردرآمد، یارانه ۱۶۶ هزار خانوار حذف شد که حدود ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت کشور را شامل می‌شوند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به تعداد شکایات رسیده برای حذف یارانه‌ها، گفت: علیرغم پیش‌بینی‌های انجام شده ما با حدود ۱۰ هزار و ۴۰۰ شکایت مواجه بودیم که آمادگی داشتند در سامانه دلایل برحق بودنشان را اعلام کنند.

شریعتمداری وصول شکایات را مثبت ارزیابی کرد و گفت: این کار خوبی است و نشان می دهد که ما کار را کم خطا پیش بردیم و باید همین ظرفیت را ادامه بدهیم.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا یارانه حذف شده‌ای بوده که مجدد برقرار شده باشد؟ گفت: بیش از ۱۰ هزار شکایت به ما رسیده ولی بررسی همه آنها زمانبر است و ما برای آن مدت زمانی تعیین کردیم؛ چون تحقیقات محلی و بررسی‌های میدانی در آن وجود دارد و خود آنها باید به سامانه مراجعه و مجدد اعتراض خود را ثبت کنند.

به گزارش ایسنا،  شناسایی دهک‌های پردرآمد برای حذف یارانه از شهریورماه آغاز شده و وزارت کار به عنوان مجری شناسایی متعهد شده این کار را تا پایان امسال به اتمام برساند.

به گفته وزیر کار، یارانه خانواده‌هایی که میزان مصرف‌شان از حد معین بالاتر باشد، قطع می‌شود و دولت مصمم است ضریب خطا در انتخاب افرادی که مشمول دریافت یارانه نیستند، به حداقل ممکن کاهش یابد تا فشاری از این محل به طبقات پایین و متوسط وارد نشود.

پیش‌تر سخنگوی دولت اعلام کرده بود که حذف یارانه دهک‌های پردرآمد هر ماه در حال انجام است ولی دولت برنامه‌ای برای حذف یارانه طبقات متوسط ندارد.

شایان ذکر است شهریورماه پرداخت یارانه‌ها با حواشی همراه بود، چرا که از سویی دولت حذف یارانه افراد پردرآمد را آغاز کرد که براساس آن وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی یارانه حدود ۱۶۳ هزار خانواری که در گروه پردرآمدها شناسایی شده بود را قطع کرد. اما در کنار آن یارانه افرادی دیگر به حسابشان واریز نشد که در بین‌شان افراد نیازمند نیز وجود داشتند.

سازمان هدفمندی یارانه‌ها اعلام کرد که این افراد در قالب افراد پردرآمد نبودند بلکه ماجرای عدم واریز یارانه آنها به مشکل تکمیل نبودن اطلاعات حساب‌های بانکی بر می‌گردد؛ به طوری که اگر قرار بر تغییر سرپرست خانوار به هر دلیلی از جمله فوت و بدسرپرستی باشد باید افراد به بانک مراجعه کرده و تغییر حساب دهند.

بر این اساس در شهریور برخی خانوارها در زمان مشخص تغییر حساب نداده‌اند و فرایند آن انجام نشده است که یارانه به حسابشان واریز شود. از این رو یارانه برای آنها به دلیل مشخص نبودن وضعیت حساب واریز نشده و از مهرماه مجددا دریافت خواهند کرد.

با این حال آنچه که پیش از واریز یارانه مهرماه از سوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها اعلام شد از این حکایت داشت که حدود ۸۵ درصد افرادی که حساب‌های بانکی آنها دچار اختلال بوده اقدامات لازم را انجام داده و مشکلی در پرداخت یارانه ندارند. براین اساس یارانه مهرماه و شهریورماه واریز می‌شود. اما آنچه اتفاق افتاد نشان داد یارانه مهرماه فقط واریز شده است.

با این وجود سازمان هدفمندی یارانه‌ها به تازگی اعلام کرده است که از آنجا که فرآیند محاسبه و پرداخت یارانه ها مطابق قانون فرایندی ماهانه است، تعداد بسیار کمی از ۲۴ میلیون خانوار دریافت کننده یارانه نقدی، یعنی جمعیتی کمتر از ۱۰ هزار نفر که کمتر از ۰.۰۴ درصد سرپرستان خانوار هستند در زمان محاسبه نهایی و واریز یارانه ماهانه، موفق به معرفی شماره حساب معتبر نمی شوند که اصطلاحا به آن “رد حساب” می گویند که به منزله عدم وجود حساب بانکی معتبر در سامانه رفاهی است.

سازمان هدفمندی تاکید دارد که مطابق قانون، یارانه شهریور ماه  برای آنها محاسبه و در نتیجه واریز نمی‌شود و بدیهی است به محض معرفی شماره حساب بانکی معتبر از سوی این سرپرستان خانوار، مجددا در لیست پرداخت یارانه قرار خواهند گرفت. اما این امر به معنی واریز یارانه ماه یا ماه‌هایی که شماره حساب معتبر نداشته‌اند نیست، چون براساس ماده (۱۰) آیین نامه اجرایی ماده (۷) قانون هدفمند کردن یارانه ها مجوز قانونی برای این موضوع وجود ندارد.

این در حالی است که عدم واریز یارانه شهریور ماه برخی خانوارها با واکنش‌های متفاوتی همراه بود و در مواردی گفته می‌شود که اختلال در سامانه دلیل واریز بوده و چند هزار خانوار یارانه را دریافت نکرده‌اند.