به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد به نقل از اسوشیتدپرس، در شرایطی که آمریکا کماکان اصلی ترین کانون درگیر با کرونا در جهان است دفتر کنترل بودجه کنگره در گزارش پیش بینی کرد که تا دو سال آینده این بحران تداوم یابد و پیامدهای آن بر روی اقتصاد آمریکا دست کم تا ۱۰ سال اینده قابل مشاهده باشد.”خسارت کرونا به اقتصاد تا ۱۰ سال ادامه دارد”
این دفتر پیش بینی کرده است اقتصاد آمریکا تا سال ۲۰۳۰ از شیوع کرونا متحمل خسارت ۱۵.۷ تریلیون دلاری شود که معادل ۳.۵ درصد کل تولید ناخالص داخلی آن در بازه زمانی فوق خواهد بود.
فیلیپ سواگل، مدیر این دفتر در یادداشتی نوشت: تعطیلی کسب و کارها و فاصله گذاریهای اجتماعی تاثیر زیادی روی میزان درآمد و مخارج شهروندان آمریکایی گذاشته است و این مساله روی جریانات سرمایه ای نیز اثرگذار خواهد بود.
سواگل با اشاره به بیکار شدن ۴۰ میلیون آمریکایی بر اثر شیوع کرونا افزود: این میزان واقعا وحشتناک است و اگر تنها چند ماه دیگر این وضعیت باقی بماند شاهد پیامدهای جدی آن بر روی رشد اقتصادی خواهیم بود.
دفتر کنترل بودجه هم چنین پیشبینی کرده است اقتصاد آمریکا که در سه ماهه نخست سال پنج درصد کوچک شده بود در سه ماهه دوم سال ۳۷.۷ درصد کوچک شود که در صورت تحقق، بدترین عملکرد فصلی تاریخ معاصر اقتصادی آمریکا خواهد بود.
به نقل از فاکس بیزینس، به نظر می رسد پیامدهای ویروس کرونا بر روی اقتصاد جهانی تنها محدود به ماه های پیش رو نخواهد بود و در سناریوهای بدبینانه تر، رکود اقتصادی ناشی از شیوع این ویروس می تواند تا سال ها همراه کشورها باشد.
مرکز مطالعات ریسک دانشگاه آکسفورد با مدل سنجی سناریوهای مختلف دریافته است در نتیجه شیوع کرونا و بسته به شرایط مختلف، اقتصاد جهانی طی پنج سال آینده بین ۳.۲ تا ۸۲ تریلیون دلار خسارت متحمل شد. برای درک بزرگی این مبلغ کافی است بدانید مجموع تولید ناخالص داخلی پنج کشور بزرگ جهان در سال ۲۰۱۹ حدود ۷۰ تریلیون دلار بوده است!
به گفته این مرکز، در محتمل ترین سناریو اقتصاد جهانی تا پنج سال آینده ۲۶.۸ تریلیون دلار ( معادل ۵.۳ دصرد کل تولید ناخالص داخلی جهان در بازه زمانی فوق) خسارت خواهد دید.
آمریکا یکی از بزرگ ترین قربانیان شیوع این ویروس از نظر اقتصادی خواهد بود تا جایی که اقتصاد این کشور در سناریو خوش بینانه ۵۵۰ میلیارد دلار و در سناریو بدبینانه ۱۹.۹ تریلیون دلار خسارت خواهد دید.
اندرو کوبورن، مسئول ارشد تحقیقات این مرکز گفت: محاسبات جدید ریسک محور از تاثیر کرونا روی تولید ناخالص داخلی کشورها نشان می دهد که کرونا را باید دست کم در میان مدت یک تهدید جدی به حساب آورد. تنها در آمریکا بیشتر از یک ماه است که فعالیت های اقتصادی شدیدا تحت تاثیر شیوع این ویروس قرار گرفته اند و ما با احتمال سقوط ۳۸ درصدی بزرگ ترین اقتصاد جهان در سه ماهه دوم سال مواجهیم.
- منبع خبر : ایسنا