به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد احمد علیرضا بیگی عضو هیأت تحقیق و تفحص از واگذاریهای سازمان خصوصی سازی و نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی اخیراً از بازگشت تعدادی از واگذاریها در دوره ریاست میر علی اشرف عبدالله پوری حسینی خبر داده است.” خصوصیسازی ایرتور لغو میشود؟”
به گفته این نماینده مجلس، پرونده واگذاری شرکت هواپیمایی ایران ایرتور با توجه به نظر مراجع امنیتی به هیأت داوری ارجاع شده است.
نحوه واگذاری ایران ایرتور چگونه بود؟ / اعطای شرکت با ۳۴ میلیارد تومان
هواپیمایی ایران ایرتور در سال ۱۳۸۹ در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار شد. خریدار این شرکت هواپیمایی که در آن زمان زیرمجموعه ایرانایر محسوب میشد، شرکت تعاونی هسایار (وابسته به یکی از نهادهای نظامی) بود.
اما این شرکت نتوانست از پس تعهدات خود بربیاید و درنتیجه سازمان خصوصیسازی ایرتور را از هسایار پس گرفت و بار دیگر در سال ۹۴ آن را به فردی به نام مجید شکاری بیرق به ارزش ۳۴ میلیارد تومان واگذار کرد.
مالک ایرتور: بعید است هیأت داوری واگذاری ایرتور را ابطال کند
مجید شکاری بیرق مالک ایران ایرتور با بیان اینکه وی نیز از موضوع بازگرداندن پرونده واگذاری این شرکت هواپیمایی به هیأت داوری از طریق رسانهها مطلع شده و هنوز به وی ابلاغ رسمی نشده است، اظهار داشت: این اتفاق حتماً باید علتی داشته باشد هر چند که من علتی برای این اتفاق نمی بی نم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا احتمال دارد هیأت داوری رأی به لغو واگذاری این شرکت بدهد؟، گفت: بعید است بعد از ۵ سال بدون دلیل بخواهند این کار را بکنند. البته ما تابع قانون هستیم.
به گفته شکاری، فعلاً هیأت داوری برگزار نشده و زمان برگزاری جلسه هیأت داوری هم اعلام نشده است؛ اما در این نشست به ارائه توضیحات خود اقدام خواهیم کرد؛ ضمن اینکه سازمان هواپیمایی کشوری نیز هنوز در جریان این موضوع قرار نگرفته است.
رئیس سازمان خصوصی سازی: هیأت داوری درباره صحت و سقم فرآیند واگذاریها حکم میدهد نه سازمان
علیرضا صالح، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس سازمان خصوصی سازی نیز درباره بازگشت پرونده ایران ایرتور به هیأت داوری تصریح کرد: پرونده ایرتور در حال بررسی است و قرار است هیأت داوری تصمیم بگیرد.
وی افزود: یک گزارش از سوی هیأت داوری تهیه شده و بر اساس آن گزارش، اقدام به صدور رأی خواهد کرد.
رئیس سازمان خصوصی سازی با بیان اینکه هیأت داوری، ارتباطی به سازمان خصوصی سازی ندارد، گفت: رئیس این هیأت، از قضات عالی رتبه دستگاه قضائی خواهد بود و تعدادی از کارشناسان رسمی دادگستری نیز در آن حضور دارند؛ نماینده سازمان خصوصی سازی صرفاً برای ادای توضیحات حضور خواهد یافت.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا نظر سازمان، صحت نحوه واگذاری هاست یا خیر؟ افزود: سازمان صرفاً به ارائه گزارش در این باره میپردازد و اظهار نظری در خصوص صحیح یا نادرست بودن نحوه واگذاریها نخواهد داشت؛ هیأت داوری تصمیم گیرنده در این خصوص است. صحت فرآیند واگذاری را هیأت داوری تصمیم گیری خواهد کرد.
صالح ادامه داد: در این جلسه نماینده ایران ایرتور نیز حضور مییابد و به ارائه گزارشهای خود میپردازد؛ هیأت داوری در حکم دادگاه است که حکم نهایی را صادر میکند و هر چه این هیأت تصمیم بگیرد، در حکم نظریه نهایی و لازم الاجراست.
- منبع خبر : مهر